רק להיום... גילוי עצמי.

רק להיום... גילוי עצמי.

גילוי עצמי "הצעד העשירי יכול לעזור לנו לתקן את בעיות הקיום שלנו ולמנוע את הישנותן." טקסט בסיסי, עמוד 41 הניסיון שלנו עיצב את זהותנו - האופן שבו אנו חושבים ומרגישים. יש ניסיונות שהפכו אותנו לאנשים טובים יותר; אחרים גרמו לנו בושה או מבוכה. כולם השפיעו על מה שאנו כיום. אנו יכולים לנצל את המידע שצברנו תוך בחינת הטעויות שלנו, וליישם אותו בהחלטות שנקבל היום. קבלת עצמנו פירושה לקבל את הצדדים של עצמנו - הדברים הטובים, החסרונות, ההצלחות והכישלונות. בושה ואשמה שלא מטפלים בהן עלולות לשתק אותנו, ולמנוע מאתנו להתקדם בחיים. לפעמים הדרך הטובה ביותר לכפר על הטעויות שעשינו בעבר היא לנהוג בצורה שונה היום. אנו רוצים לשפר את עצמנו ומודדים את ההצלחה שלנו בהשווה למי שהיינו. אנו בני-אדם. תמיד נעשה טעויות. אבל אנו לא צריכים לחזור שוב ושוב על אותן הטעויות. אם נבחן את העבר שלנו ונראה שהשתנינו וגדלנו, נמצא תקווה לעתיד. הדברים הטובים באמת עדיין לפנינו. רק להיום: אעשה היום כמיטב יכולתי. בכל יום אלמד משהו חדש שיעזור לי מחר.

../images/Emo203.gifציטוט להיום../images/Emo203.gif

אין בעולם דבר שהוא "קשה", מחשבותינו הן אלה שגורמות לדברים להיראות קשים"
- מתוך הספר "הטאו של קוף". אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של יומלא אסירות תודה../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על יכולת ליישם דרך חיים חדשה, על האומץ לדבר על מה שמפריע לי, לכבד את עצמי ואת העקרונות, לבחון את הדברים בכנות כמיטב יכולתי ואז להגיע למסקנות וליישם. אני אסירת תודה על חברותא וקבוצת צעדים, על דרך NA ומדריך איכפתי ואמיתי. אני אסירת תודה על בן זוג מפרגן ואוהב, על משפחה תומכת, מעודדת ומאפשרת, אני אסירת תודה לאלוהים שלי על שלווה ויכולת ליהנות ולהתרגש בכל יום מחדש מעצם החיים, ומהמתנות שבדרך. אני אסירת תודה על יום מנוהל וחופשי מהתמכרות פעילה, וכמובן על עוד יום נקי. רק להיום - שנה אחת ושני ימי ניקיון
אחלה בוקר לי.. מתרגשת לקראת יום עבודה ראשון אחרי תקופה ארוכה שלא עבדתי במקום מסודר. נכון שעבדתי במסגרת הבחירות אבל זה היה זמני, ונתון לבחירתי, כלומר עבדתי מתי שרציתי, ללא אחריות יתרה, בלי מסגרת מסודרת כזו שאני הולכת אליה היום. אני תפילה לאלוהים שלי שימשיך להנחות אותי ולהביא אותי בדיוק למקום אליו אני אמורה להגיע. אתמול בערב, במסגרת קבוצת הצעדים, ואחרי שישבתי עם עצמי שבוע ימים לטחון בכדי להגיע להחלטות, (בין לבין ציון דרך...) הודעתי שהגעתי למסקנה שאני לא יכולה לשבת באותה קבוצה עם אחת החברות, שאני לא מסכימה להמשיך לשבת איתה. מסתבר שגם היא הגיע לאותה מסקנה וזה גרם לי להקלה מסוימת. לא רציתי להגיע למצב של פגיעה או כאלה, אבל היה לי ברור שאין שום תועלת בישיבה של שתינו באותה קבוצה. אף אחת מאיתנו לא מחלימה בדרך הזו ומישהי אמורה לוותר. ואכן... היא ויתרה. הנושא הזה השאיר בי לא מעט שאלות. שבטח אעלה פה מדי פעם, ובטח אצטרך לחשוב עליהן בעצמי. למשל: מה זו קבוצת צעדים בשבילי? האם אני סומכת על הקבוצה? כל מיני כאלה שעוד יבואו בהמשך. עכשיו, אני בוחרת להמשיך להתרגש וליהנות מכל מה שאני חווה, ציון הדרך שעדיין מהדהד בהרגשה, העבודה החדשה, האהבה הגדולה שעוטפת אותי.. ים של מתנות. מאחלת לעצמי ולכולנו שנהיה מסוגלים לפנות מקום עוד יותר גדול בתוכנו לרוח אלוהים שאוהב אותנו, ולפעול מתוך חוסר אונים אמיתי מול ההתמכרות שלנו. מאחלת לעצמי לבחון בכנות כמיטב יכולתי לפני שאני פועלת. אוהבים

../images/Emo140.gifחמלה../images/Emo140.gif (תודה למכורNA)

חמלה.
חמלה היה רגש של אהדה עמוקה או של צער בגין סבלו של האחר, המלווה בתשוקה להקל את הכאב או לבטל את הגורם לו. כאשר אתה חווה באופן מושלם חמלה לאדם אחר, תוכל לסייע לו ביצירת תנאים שיקלו את כאבו. אף שאתה עלול להתייסר בסבלו של האחר, עליך לדעת שלא תוכל לעשות דבר כדי להצילו מן הכאב. מנקודת מבט קארמית כולנו אחראיים לעצמנו ולפיכך אפילו הכאב, הוא בחירה. ורק האדם עצמו יכול לבחור שלא לחוותו.
ייתכן שתרצה להציג לעצמך שלוש שאלות חשובות: 1) האם אדם זה מוכן לקבל אחריות למצבו? 2) האם הוא מוכן לעשות דבר-מה כדי לשנות את מצבו? 3) האם הוא יודע מה לעשת?
אם התשובה לשתי השאלות הראשונות היא לא, אין כמעט דבר שתוכל לעשות. אך אם התשובה לשתי השאלות האלו היא כן, ייתכן שתוכל לסייע לאיש ליצור סביבה שבה יתעלה מעל קשייו . אוהבים

למעלה