רק להיום של מכורים אנונימים

zoro3

New member
רק להיום של מכורים אנונימים

13 באפריל לרצות אנשים "...חיפוש זה אחר אישור לוקח אותנו עמוק יותר לתוך התמכרותנו..." טקסט בסיסי, עמוד 14 כשאנשים אחרים מאשרים את מה שאנו עושים או אומרים, אנו מרגישים טוב; כשהם לא מסכימים, אנו מרגישים רע. הדעה שלהם עלינו, וההרגשה שנגרמה לנו בשל דעות אלה, יכולות להיות תהליך בעל ערך חיובי. כשהם נותנים לנו להרגיש טוב בגלל שאנו בדרך הנכונה, הם מעודדים אותנו להמשיך לעשות את זה. "לרצות אנשים" זה משהו אחר לגמרי. אנחנו "מרצים אנשים" כשאנחנו עושים דברים, טובים או רעים, רק על-מנת לזכות באישור של מישהו אחר. הערכה עצמית נמוכה יכולה לגרום לכך שנחשוב, כי אנו זקוקים לאישור של מישהו אחר, על מנת להרגיש בסדר עם עצמנו. אנו עושים את כל מה שאנו חושבים לנחוץ על-מנת שהם יגידו לנו שאנו בסדר. אנחנו מרגישים טוב זמן-מה. ואז זה מתחיל לכאוב לנו. ניסינו לרצות אדם אחר, אבל זה היה על-חשבון עצמנו והערכים שלנו. אנו מבינים, שהאישור של אחרים, לא ימלא את הריקנות שבתוכנו. הסיפוק הפנימי שאנו מחפשים יבוא רק מעשיית הדברים הנכונים בשביל האנשים הנכונים. אנו יכולים לשבור את המעגל של לרצות אחרים, כשאנו מפסיקים לעשות דברים שנועדו אך ורק לזה שנקבל אישור מאנשים אחרים. אנחנו מתחילים לפעול לפי הרצון של הכוח העליון שלנו עבורנו. כשאנו עושים את זה, אולי תהיה לנו הפתעה נעימה ונגלה, אנשים שבאמת חשובים לנו בחיים, יתנו לנו אישור מלא למעשים שלנו. חשוב מכל, אנחנו ניתן אישור לעצמנו. רק להיום: כוח עליון עוזר לי לחיות לפי עקרונות רוחניים. רק אז אוכל לתת אישור לחיים שלי.

נבט9044

New member
ריצוי עצמי

בוקר טוב זורו, ותודה. מעתיקה את השורות האחרונות מרק להיום שהבאת לנו- אנחנו מתחילים לפעול לפי הרצון של הכוח העליון שלנו עבורנו. כשאנו עושים את זה, אולי תהיה לנו הפתעה נעימה ונגלה, אנשים שבאמת חשובים לנו בחיים, יתנו לנו אישור מלא למעשים שלנו. חשוב מכל, אנחנו ניתן אישור לעצמנו. מתישהו הבנתי שאישור עצמי אקבל מעצמי אך ורק כשאחיה את חיי על פי איך שאני חושבת שהייתי רוצה לראות את עצמי חיה אותם, ואני מדברת בעיקר על ערכי התנהגות על פיהם אני מודדת את עצמי. אין שום סיכוי לקבלה ואהבה עצמית שלי כלפי עצמי אם לא אחיה כפי שהייתי רוצה לראות את עצמי חיה. שתי שאלות שאני שואלת את עצמי הן- אם לא הייתי אני עצמי- האם הייתי רוצה להיות חברה שלי? אם התשובה היא לא כל כך, אני מוסיפה את השאלה השניה - מדוע? ובכנות הכי אמיתית שלי עם עצמי אני הרי יודעת את התשובות ובתקופות טובות גם מצליחה לפעול לשם כך.

למעלה