רק להיום

מנחם 77

New member
רק להיום../images/Emo13.gif

23 בספטמבר התמודדות עם רכילות "בהתאם לעקרונות ההחלמה, אנו מנסים לא לשפוט, לא להדביק תוויות ולא להטיף מוסר אחד לשני." טקסט בסיסי, עמוד 11 בואו נודה בכך: במכורים אנונימיים אנו חיים במעין בית מזכוכית. החברים שלנו יודעים על החיים הפרטיים שלנו, יותר מכפי שמישהו ידע עליהם קודם לכן. הם יודעים עם מי אנו מבלים, איפה אנו עובדים, באיזה צעד אנחנו, כמה ילדים יש לנו, וכן הלאה. ומה שהחברים שלנו לא יודעים, הם בטח ידמיינו לעצמם. אולי לא נרגיש טוב בגלל זה שאחרים מרכלים עלינו. אבל אם נתרחק מהחברותא ונתבודד, כדי להימנע מרכילות אנו נמנע מעצמנו את האהבה, הידידות ואת ניסיון-ההחלמה המיוחד במינו שרק החברים שלנו בתוכנית יכולים להציע לנו. דרך טובה יותר להתמודד עם רכילות היא פשוט לקבל עם הדברים כמו שהם, ואת עצמנו כמו שאנו, לחיות את חיינו לפי עקרונות. ככל שאנו בטוחים יותר בתוכנית האישית שלנו, בהחלטות שלנו, בהדרכה שאנו מקבלים מהאל האוהב, כך פחות איכפת לנו ממה שאחרים חושבים עלינו רק להיום: אני מחויב למעורבות בחברותא של אנ-איי. דעותיהם של האחרים לא ישפיעו על המחויבות שלי להחלמה.

../images/Emo40.gifציטוט להיום../images/Emo40.gif

אף אדם איננו אי העומד בפני עצמו.
- ג'ון דאן
אופי הוא מה שאתה יודע שהינך, לא מה שאחרים חושבים שיש לך.
- מרווה קולינס אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של פעמיים כי טוב../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי על קבוצת צעדים, חברותא ודרך NA. על האומץ לחפור בעצמי בכנות ולחשוב בקול רם, על האפשרות לשתף חברים ועל הפתיחות לקבל. על בן זוג מפרגן, מחבק, רגיש ואוהב. על משפחה תומכת, מעודדת ומאפשרת. על סיום של תקופה ותחושה של אסירות תודה. על נכונות ומוטיבציה להתמודד עם החיים מחוץ לחממה. על תובנות ועל נבטים של הערכה עצמית עמוקה. על חופש מהתמכרות פעילה כמיטב יכולתי, על עוד יום נקי. רק להיום - עשרהחודשים ושבעה ימי ניקיון
אחלה קבוצת צעדים היתה לי אתמול בערב. לא מעט ביקורת בונה לכאורה מהחברים ויחד עם זה תחושה שכל אחד מדבר באמת מהמקום שלו, ולכן אין תמימות דעים. חלק מפרגן וחלק חושש, חלק מצדיק וחלק פחות.... המטלה שלי לשבוע הקרוב היא לחשוב ולכתוב על ויתורים, ובטח אביא את זה גם הנה אחרי שאכתוב על כך בעצמי. אני מרגישה שלמה וחדורת מוטיבציה להמשיך הלאה. להתמודד עם החיים האמיתיים מחוץ למרכז יום, ולהמשיך את הטיפול באופן שמתאים לי הרבה יותר כנראה. באופן פרטני ותוך מעקב של בדיקות שתן כרגיל עד שיגע זמן שבו לא אזדקק גם לזה. היום זה היום האחרון שלי בקבוצה והיום גם נרים כוסית במעמד ראש העיר ואחמ"ים אחרים לכבוד השנה החדשה. נדמה שלא יכולתי לצפות ליותר מזה. בכל זאת אני מרגישה חוגגת, אלוהים מסדר לי את הדברים טוב יותר מכפי שיכולתי אני לסדר אותם. אני אסירת תודה על כך. מאחלת לעצמי לעשות כל יום עוד צעד בדרך אל עצמי. לכולנו מאחלת עוד יום של החלמה, שמחת חיים, אומץ וחופש. אוהבים

שטול1

New member
מלכה אחותינו ../images/Emo24.gif

אנחנו פורום מכורים וכולם מוזמנים לתרום מכוחם ונסיונם. וותיקים וחדשים כולם שווים. הנסיון מלמד שאם תעלי נושא טובי חברינו בתורם יביעו את שיקול דעתם הנבון לטובת כולנו כל האמור לעיל בא מהמקום שלי ומחייב רק אותי . אלא שהצצה קצרה בהודעות אחורה מלמדת שהבוחרת בחיים שמנהלת עבורנו את הפורום מעודדת דיוני החלמה ואף מוסיפה מכוחה ונסיונה אחרי הכל זה עובד רק ביחד אוהבים שטול

תודה אחי היקר../images/Emo24.gifצעד 3

צעד 3- החלטנו למסור את רצונותינו וחיינו לאלוהים כפי שאנחנו מבינים אותו-איך אפשר למסור את הרצונות שלנו? זה אומר שמפסיקים לרצות? תודה אחי היקר.

אוהבים אותך../images/Emo47.gifמלכה../images/Emo24.gif

מבטיחה לנסות לענות כמיטב יכולתי אחרי הפגישה הערב... חוצמזה, יש לי עוד קצת לשתף מעבר לזה... אוהבים

לא בטוחה שאנחנו מפסיקים לרצות../images/Emo23.gif

ולא שאני מבינה יותר מדי את צעד שלוש, כי הלא אני רק בצעד הראשון, וגם זה רק בהתחלה, ובכל זאת, אני לא חושבת רק להיום, שאני אוכל להפסיק לרצות מתי שהוא. אדרבה, אני חושבת שככל שאגדל בהחלמה ובצעדים, מן הסם גם הרצונות שלי יגדלו איתי, בדיוק כמו שאומרים חברים רבים - המחלה גודלת איתנו. למסור את הרצונות שלנו לדעתי, ושוב רק להיום, זה פשוט לא לפעול על פי כל גחמה שלנו. לא להיות אימפולסיבית כמו שהייתי פעם, לבדוק מה אני רוצה, למה אני רוצה והכי חשוב מבחינתי כרגע, זה לבדוק האם אני באמת צריכה את מה שאני רוצה. קשה לי עדיין לעשות את זה מידי יום ומידי שעה, אבל התכנית לימדה אותי שאני לא אמורה להחליט בכלל, משום שהודיתי שאני לא מסוגלת לנהל את החיים שלי ולכן.. יש כוח גדול ממני שיעזור לי להחליט, שיכוון אותי, שיאיר לי את המקומות שלבד אני עדיין לא מסוגלת להגיע אליהם. הכוח הזה מתבטא אצלי בחבר נקי, בחונך, ובפגישות NA. האגו לא פעם בולם אותי בדרך בכל מיני תחפושות של "לא נעים להתקשר עכשיו, זה בטח שטותי לאללה" וכל מיני כאלה שהמחלה מדברת דרכם. לאט ועם הרבה תרגול, זה מצליח, משום שאני באמת מאמינה שהחונך שלי מאמין בי ורוצה לעזור לי בהחלמה שלי. אני מאמינה שאלוהים שלי מדבר אלי דרך אנשים, דרך הNA, לא צריכה להחליט לפני שמתייעצת. אוהבים

למעלה