רק להיום
אני לא יכול-אנחנו יכולים

רק להיום../images/Emo24.gifאני לא יכול-אנחנו יכולים

אני לא יכול - אנו יכולים
"שכנענו את עצמנו שנוכל לעשות את זה לבד, וחיינו מתוך אמונה זו. התוצאות היו נוראות, ובסוף כל אחד מאתנו נאלץ להודות כי אמונה עצמית זו הייתה שקר."
אני לא יכול - אנו יכולים". אמת פשוטה אך עמוקה זו עונה ראשית כל על הצורך הראשוני שלנו באנ-איי. יחד, אנו יכולים להישאר נקיים, אבל אם נבודד את עצמנו, אנו בחברה רעה. כדי להחלים, אנו זקוקים לתמיכה של מכורים אחרים. ריכוז עצמי לא מפריע רק ליכולת שלנו להישאר נקיים. עם או בלי סמים, חיים על ריכוז עצמי יובילו תמיד לאסון. אנו תלויים לגמרי באנשים אחרים, החל מאלה שמספקים לנו סחורות ושירותים ועד האנשים שאנו אוהבים או אנו חיים בחברתם. אבל הריכוז העצמי שלנו יוצר מאבק מתמיד עם האנשים האלה עצמם. כדי לחיות חיים שלמים, אנו זקוקים להרמוניה עם האחרים.
מכורים ואנשים אחרים בקהילה שלנו, הם לא בני האדם היחידים בעולם. אדם לא נולד עם כוח נפשי, אבל אנו צריכים כוח כזה כדי לחיות. אנו מוצאים אותו בכוח גדול מאתנו, המספק לנו את ההנחיה ואת העוצמה שאין לנו. כשאנו מעמידים פנים שהריכוז העצמי יענה על הכל, אנו מבודדים את עצמנו ממקור הכוח היחיד שיכול להנחות אותנו בצורה יעילה בחיינו: הכוח העליון שלנו. ריכוז העצמי אינו חובה. אנו זקוקים למכורים אחרים; אנו זקוקים לאנשים אחרים. וכדי לחיות חיים שלמים, אנו צריכים כוח גדול מאתנו.
רק להיום:
אחפש תמיכה של מכורים מחלימים אחרים, ההרמוניה עם האנשים האחרים בקהילה שלי ודאגה מצד הכוח העליון שלי. אני לא יכול - אנחנו יכולים! אוהבים

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

קערת העץ . כאשר איש זקן נותר בודד ולא יכול היה לטפל בעצמו, בנו לקח אותו אל ביתו וטיפל בו יחד עם כלתו ובנו בן הארבע. ידיו של האיש רעדו, ראייתו הייתה חלשה והליכתו לא יציבה. מדי ערב המשפחה ישבה סביב השולחן לארוחת הערב. מצבו הקשה עליו לאכול. בגלל ידיו הרועדות נפלו מאכלים מכפו, אכילתו הייתה קולנית והשתייה נשפכה מכוסו. בנו וכלתו התעצבנו מהבלגן שנוצר - "אנחנו חייבים לעשות משהו בקשר לסבא" אמר בנו "הספיק לי מהחלב על הרצפה, אכילתו המגעילה והמפות המלוכלכות". הם הציבו שולחן קטן בפינת המטבח ושם ערכו את השולחן לסבא. שם הוא ישב לבד, בזמן שיתר המשפחה הסבה סביב השולחן הגדול. מאחר שהסבא שבר מספר צלחות חרסינה, הגישו את ארוחותיו בצלחת עץ. כאשר הביטו בסבא, ראו מדי פעם דמעה בזוית העין. למרות זאת, המילים היחידות שנאמרו לו היו דברי נזיפה כאשר הפיל מזלג או מאכל. נכדו בן הארבע הסתכל על כל זה בשקט. יום אחד לפני ארוחת הערב ראה האב את בנו הקטן משחק עם חתיכת עץ על הרצפה. האב שאל את בנו בחיוך למעשיו. הילד ענה לו במתיקות: "אני מכין לך ולאימא קערות עץ כדי שיהיה לכם במה לאכול כאשר אגדל". המילים הכו בהוריו כמו מכת ברק. דמעות החלו לזלוג על לחייהם. למרות שלא נאמרה מילה, שניהם ידעו מה יש לעשות. באותו ערב האב לקח את הסב בידו והביא אותו בעדינות לשולחן המשפחה. בשארית ימיו אכל את כל ארוחותיו עם המשפחה, ומעולם לא גערו בו אם האוכל או המזלג נשרו מידיו והרצפה או המפה התלכלכו.

NUNA10

New member
../images/Emo24.gif יום המשפחה ../images/Emo24.gif

יום המשפחה . יום ל' בשבט נקבע כ"יום האם" ,יום הולדתה של הנרייטה סאלד שייסדה את ארגון הנשים הציוניות "הדסה". לאחר תקופה ארוכה של טיפוח יום האם, בעקבות שינויים חברתיים ותרבותיים במדינת ישראל, שונה יום האם ליום המשפחה. ביום זה אנו מדגישים את הקשרים בין בני המשפחה הקרובה והמורחבת ונותנים את הדעת על מהות האהבה ועל התמיכה ההדדית בין בני המשפחה. מי המציא את יום האם? החגיגות למען האמהות החלו כטקס אלילי ביוון העתיקה והסתיימו במסע צלב של אישה אמריקנית אחת באמצע המאה ה-19. השינויים החברתיים שחלו מאז הפכו את היום הזה ליום המשפחה ולנשים יוחד יום האישה הבינלאומי. עכשיו גם סבא וסבתא רוצים יום משלהם. בראשית היה "יום האם". הוא נולד ביוון העתיקה וציין את חגה של ריאה, אם כל האלים. כאשר הנצרות התפשטה חגגו תחילה את חג "אם הכנסייה", ובמשך הזמן הפסטיבל הזה התמזג בחגיגות "יום האם". בשנת 1600 חגגו בבריטניה לכבוד האמהות בממלכה את "יום ראשון של האמהות". בתקופה זו העניים עבדו כמשרתים בבתים רחוקים ממשפחתם וב"יום האם" קיבלו חופשה כדי להגיע לביתם לחגוג. לכבוד החג הזה אפו עוגה מיוחדת, שכונתה "עוגת האם". בארצות-הברית נוסד "יום האם" על-ידי אנה ג'ארביס באמצע המאה ה-19. הרעיון להקדיש יום אחד בשנה לאמהות התגבש בראשה בימי האבל אחרי מות אמה. היא פנתה לגופים שונים ברחבי ארצות-הברית, הציעה את הרעיון והשאר היסטוריה. בשנת 1875 הוכר "יום האם" רשמית על-ידי הנשיא וודרו ווילסון. במקביל אושר חוק הקובע כי ב-11 במאי יצויין "יום האם" באופן רשמי ברחבי המדינה. כסמל ליום זה נבחר פרח הציפורן (בצבע לבן כמובן), המסמל נועם, טוהר ואת כוח הסבל של האם. בישראל חל "יום האם" ב-ל' בשבט, יום הולדתה של הנרייטה סאלד. למרות שמעולם לא ילדה ילדים משלה, הייתה סאלד אם לרבים מהילדים שעלו לארץ במסגרת עליית הנוער. ב-1912 היא ייסדה את ארגון הנשים הציוניות "הדסה" והייתה גם האישה הראשונה שנבחרה לוועד הפועל הציוני. "יום האם", שבראשיתו הודגשו תפקידי האם כמטפלת בילדים ובמשק הבית, שינה עם הזמן את הגדרתו ל"יום האישה", ולאחר מכן ל"יום המשפחה". השינוי נובע מהשינויים הסוציולוגיים שעברה המשפחה - כיום אבות רבים משתתפים בגידול הילדים ובעבודות משק-הבית, ואף מגדלים בעצמם ילדים. יום האישה הבינלאומי . יום חגיגי נוסף, המוקדש לנשים ותפס תאוצה בשנים האחרונות, הוא יום האישה הבינלאומי המצוין ב-8 במרץ. ביום זה, בשנת 1857, פתחו מאות פועלות במפעלי הטקסטיל וההלבשה ביו-יורק בשביתה, במחאה על שכרן הנמוך, שעות העבודה הארוכות ותנאי העסקתן הבלתי אנושיים. הייתה זו אחת הפעמים הראשונות בהיסטוריה שבה נשים עובדות התארגנו לפעולת מחאה משותפת. מאבקן של השובתות האמיצות הותיר רושם רב, ובשנים שחלפו מאז אימצו רוב מדינות העולם וכן האו"ם את היום הזה, המציין את המאבק הנשי למען שוויון הזדמנויות. בישראל מציינים את יום האישה הבינלאומי בדיונים שונים, בעצרות ובהפגנות. יום חג גם לסבתא . מאז מרץ 1987 מציינים בעולם גם את חודש ההיסטוריה של הנשים. במהלך ההיסטוריה נשים נחשבו לעובדות במשק-הבית, למי שמגדלות את הילדים וטורחות לספק את רצונות בני-הזוג שלהן. חודש זה מדגיש את הישיגיהן של הנשים כנשים עובדות, המצליחות להגיע להישגים מעוררי כבוד. דווקא בתקופה המקדשת את הנעורים ואת תרבות הצעירים, החליטו האמריקאים להקדיש יום לזקני השבט, שבמהלכו מכבדים אותם, נהנים מהידע שצברו ומעלים זכרונות משפחתיים. ב"יום הסבים והסבתות", הבנים והבנות, הנכדים והנכדות, מכבדים את הוריהם ואת סביהם בביקורים, במתנות, בארוחות משפחתיות ובמשלוח כרטיסי ברכה. מאחורי יום החג הזה עומדת מריאן לוסיל מק'ואד, עקרת בית מווירג'יניה המערבית, שעסקה בהתנדבות בטיפול בזקנים בבתי-אבות וחשה בבדידותם. בשנת 1970 היא יצאה בקמפיין שקרא לקביעת יום מיוחד לסבים ולסבתות. ב-1978 קבע הקונגרס האמריקני כי יום ראשון לאחר יום העבודה האמריקני יוכרז כיום הסבים והסבתות. החוק נחתם על-ידי הנשיא ג'ימי קרטר, ומאז נחשב היום הזה לחג לאומי בארצות-הברית. בהצהרת החוק נקבע כי מטרת החג היא "לכבד את הסבים והסבתות ולתת להם הזדמנות להראות את אהבתם לנכדים ולסייע לילדים להפוך מודעים לעוצמה, לידע ולהדרכה שאנשים מבוגרים יכולים להציע להם".

נעממי5

New member
מידע על הגראס...../images/Emo203.gif

למי מכם שאומר שמריחואנה אינה מזיקה, כדאי שידע את הדברים הבאים. אני אציג לפניכם את העובדות המדעיות כסדרן. בסוף כל סעיף יהיה מספר בסוגריים, ובסוף ההודעה יהיו מקורות ביבליוגרפיים הממוספרים באותה צורה, כך שכל אחד יוכל לדעת את הסימוכין המדעיים שלי. בסוף התגובה אני אתן גם לינק לאתר מפורט, לכל מי שרוצה לדעת יותר. 1. לפי מחקרים מדעיים מוסמכים, אחוז קטן מאד ממשתמשי הקוקאין וההרואין התחילו בלי שימוש במריחואנה קודם לכן. מקרים בהם עובר המשתמש היישר מאלכוהול לקוקאין הם נדירים מאד. לכן, מריחואנה היא חוליה הכרחית בדרך לסמים קשים. ללא מריחואנה, רוב האנשים לא יקחו סמים קשים. מכאן, אם נדביר את השימוש במריחואנה, נפחית את אחוז המשתמשים בסמים קשים. כדאי שתדעו, שמחקר חדש קובע כי למי שלוקח מריחואנה, הסיכוי להתמכר לקוקאין גדול פי 104 מאשר אצל מי שלא לוקח. כמו כן, מדענים טוענים כי המריחואנה עושה שינויים כימיים במוח, המקלים על האדם להתמכר לסמים קשים (9 ו-16). חוקרים רבים מאמינים כי מריחואנה גורמת לשינויים מסויימים במוח הדומים לאלו שגורם הקוקאין (אם כי פחות חמורים). לכן, טוענים חוקרים אלו, שימוש במריחואנה מקל על התמכרות להרואין וקוקאין (16). אני רוצה להדגיש כי מדובר במחקר סטטיסטי ולא רק במחקרי מעבדה, לידיעתו של מגלגל ה הצדיק רחביה ברמן. 2. ההשפעות קצרות הטווח של מריחואנה הן ישנוניות, רעב וצמא מוגברים, יובש בפה, עיניים אדומות, צחקוקים פתאומיים, עיניים אדומות ופעימות לב מוגברות. 3. מי שלוקח מריחואנה יכול לחוות התקפי חרדה ופניקה (נדמה לי שאפילו אור הודתה בזה) שמתפוגגים לאחר מספר שעות. לא ניתן לדעת מה המשתמש יעשה בשעת ההתקפים הללו (הוא עלול, אולי, לקפוץ לכביש בבהלה ולהדרס). במקרים קיצוניים יכולים להיות התקפים פרנואידיים. התקפים כאלו, כידוע, יכולים לגרום אפילו לרצח. 4. כאשר לוקחים מריחואנה עם אלכוהול או עם סמים אחרים (דבר שקורה לעיתים קרובות) כל ההשפעות חמורות בהרבה, ואי אפשר לחזות את ההשפעות והנזקים. כאן מסוכנים במיוחד הסמים המעורבים הנפוצים בהולנד, מסוג NEDERWEIT. שמות אחרים לתערובות קטלניות כאלו הם פרימוס או ווליס. 5. מריחואנה פוגמת משמעותית בזיכרון לטווח קצר (הכוונה היא לא שההשפעה לטווח קצר, אלא סוג הזיכרון שנפגע הוא זיכרון לטווח קצר. הוכח כבר כי ה-T.H.C פוגע באותו חלק של המוח שאחראי על זיכרון. הפגיעה בזיכרון לטווח קצר פוגמת ביכולת לימודים וביכולת ביצוע של מטלות מורכבות. חוקרים שבדקו קבוצה של משתמשים קבועים בקוסטה-ריקה, גילו כי קשה להם לזכור אפילו רשימה פשוטה של מילים בסיסיות! (5) 6. מריחואנה פוגמת בקואורדינציה המוטורית, בזמן התגובה וביכולת השיפוט, ולכן מסוכנת במיוחד לנהגים. בארה"ב הוכח כי מריחואנה הינה גורם משמעותי בשיעור תאונות הדרכים (17) ו-(2). מחקר אחר מראה בבירור כי השפעת המריחואנה על תאונות הדרכים דומה להשפעת האלכוהול (11). השפעת המריחואנה על נהגים תקפה ל-24 שעות בקירוב! המשמעות היא שאנשים המשתמשים במריחואנה באופן יומיומי לא יכולים לנהוג כלל בלי שיהוו סכנה לסביבתם. לכן, לגליזיציה של מריחואנה תעלה את אחוז תאונות הדרכים. דם ההרוגים יהיה על ראשם של רחביה ברמן, בועז וכטל ושאר חסרי המצפון שבמפלגת בעלה ירוק. 7. מחקרים מראים כי סיגרית מריחואנה, גם ללא טבק, עלולה לגרום לסרטן. מחקר חדש (20) מוכיח כי מי שלוקח חמישה ג’וינטים בשבוע, נמצא בסכנת סרטן כמו מי שמעשן קופסת סיגריות מלאה כל יום. חשוב לזכור כי הג’וינט מכיל מאות כימיקלים בנוסף ל-T.H.C, רבים מהם מסרטנים ומזיקים בבירור. חלק מהרכיבים המסרטנים בג’וינט הם בעלי ריכוז גבוה יותר מהרכיבים המסרטנים בסיגרית הטבק. לכן, למריחואנה יש פוטנציאל מסרטן שווה, לפחות, לזה של הסיגריה הרגילה. חוקרים טוענים גם כי עישון מריחואנה עלול לגרום לסרטן ראש וצוואר אצל אנשים מסויימים. 8. הוכח כבר כי מריחואנה פוגעת ביכולת של לימפוציטים מסוג T להלחם בגורמי מחלה בריאות. לכן, יש פגיעה במערכת החיסון, אם כי הקף הפגיעה עדיין לא התברר במחקרים. 9. עישון מריחואנה פוגע בריאות לא פחות מאשר עישון טבק. חוקרים מצאו רקמות ריאה פצועות או הרוסות בעקבות שימוש ב-T.H.C, וכאן מדובר על אנשים שלא השתמשו בטבק. מעשני מריחואנה נמצאים בסיכון יתר ללקות בדלקת סינוסים, ברונכיטיס כרוני ועוד. 10. מריחואנה מסוכנת במיוחד לנשים בהריון. מחקרים מוכיחים כי תינוקות שנולדו לאמהות המעשנות מריחואנה נולדים קטנים יותר, ולכן פגיעים למחלות הרבה יותר (3). כמו כן יש להם בעיות במערכת העצבים, בעיות ריכוז וסינדרום דומה לסינדרום עוברי של אלכוהול. גם אמהות מניקות המשתמשות במריחואנה פוגעות בתינוק באותה צורה ואפילו יותר, מאחר וריכוז ה-T.H.C בחלב האם גבוה הרבה יותר מאשר ריכוזו בדם. מחקר מראה כי שימוש במריחואנה בזמן הנקה עלול לפגוע גם בהתפתחות המוטורית של התינוק. 11. ישנם ממצאים המצביעים על כך, ששימוש קבוע במריחואנה עלול להגביר את הסיכוי ללקות בסכיזופרניה, מחלת נפש חמורה שאין לה כל תרופה והורסת את החיים לחלוטין. כמובן שמדובר רק באנשים (ומספרם רב) שיש להם נטייה קודמת ללקות בסכיזופרניה. שימוש במריחואנה מגביר בצורה משמעותית את הסיכון, שקיים גם ככה. (1) חלק שני.......

נעממי5

New member
המשך המידע על הגראס....../images/Emo203.gif

המשך... 12. מריחואנה עלולה לגרום לבעיות נוספות, כמו הפיכת יום ללילה, פגיעה במוטיבציה וחוסר אכפתיות קיצוני. 13. האם מריחואנה ממכרת? העובדות מצביעות על תשובה חיובית. למרות שלא כל מי שלוקח מריחואנה מתמכר, אנשים רבים מתמכרים פיזית ונפשית. ב-1995, דיווחו כ-165 אלף איש בארה"ב על עצמם כמכורים למריחואנה (ומדובר באנשים שאינם משתמשים בסמים אחרים) ופנו למוסדות למטרות גמילה וטיפול. הם לא יכלו להפסיק את השימוש לבדם ואמרו כי הם צריכים עזרה (12). מחקר של אוניברסיטת ברלינגטון, שהצגתי באחת מהודעותי הקודמות, הוכיח כי משתמשים במריחואנה חווים סימפטומי גמילה כגון ידיים רועדות, איבוד משקל ותיאבון ועוד, המצביעים על גמילה פיסית. הם דומים לסימפטומים של סמים קשים, רק חמורים פחות. מחקר נוסף, מפחיד במיוחד, מצא כי בני נוער עוברים משימוש זמני לשימוש קבוע במריחואנה באותה מהירות כפי שזה קורה עם סיגריות, ויותר מהר מכפי שזה קורה עם אלכוהול! (4). 14. צוות מומחי הניידה, המכון האמריקאי למאבק בנגע הסמים, בראשותו של ד"ר אלן לשנר, קובע כי משתמשים קבועים במריחואנה עלולים לפתח סבילות, היינו- שימוש בכמויות הולכות וגדלות של סם על מנת להגיע לאותה תוצאה. 15. חשוב לציין כי במריחואנה יש כ-400 כימיקלים בנוסף ל-T.H.C, מהם שמסכנים את הבריאות באופן מובהק, חומרים רעילים וחומרים מסרטנים. 16. הגיע הזמן לנתץ ולכתוש לגזרים את שקריו של רחביה ברמן. אין מחלוקת על העובדה שאחוז ה-T.H.C במריחואנה עלה משמעותית מאז שנות ה-60, ויש הוכחות מחקריות לכך (6). אדון רחביה הוא שקרן מועד וחסר מצפון, שלא מהסס לסכן את בריאות הציבור כל עוד לא יפריעו לו לקחת את הסם שלו. הוא וכל חבריו הם סכנה לחברה הישראלית ומדינת ישראל. הם מתעלמים מכל עובדה שלא נוחה להם ומגדירים אותה כבדייה. רחביה, אתה זוכר שאמרת שאני פושע כמו הצלבנים שטבחו אנשים, רק לא באותה החומרה? אז אני אענה לך באותו לשון: אתה שקרן צבוע בדיוק כמו מכחישי השואה, למרות שהדברים שאתם מכחישים לא חשובים וקריטיים באותה מידה (ענייני סמים קלים קריטיים הרבה פחות מרצח של שישה מיליון אנשים). חושב שיש לך מונופול על זכות ההשמצה? טעית. כדאי שתרסן את הפה השקרני והמלוכלך שלך במהרה. אך נחזור לנושא שלנו. כך מסכמים ד"ר אלן לשנר וצוות מומחי הניידה את המחקר שערכו ואת נסיונם רב השנים בטיפול בנפגעי סם המריחואנה. הם פונים להורים לילדים העלולים להשתמש בסם: "מריחואנה הוא סם מסוכן המזיק באופן ממשי לבריאות ולרווחה של ילדים ומתבגרים בשלב קריטי בחיים שלהם- כאשר הם גדלים, לומדים, מתבגרים ומתפתחים לקראת חיים בוגרים. כהורה, הילדים שלך מצפים ממך לעזרה והנחייה בהחלטות ובבעיות. כמודל לחיקוי, ההחלטה שלך לא להשתמש במריחואנה ובסמים לא חוקיים אחרים יחזקו את המסר שלך לילדים. דוד, בעבר אני זוכר שאמרת לי שלא תאמין לי עד שלא תראה מידע בלינק, שחור על גבי לבן. אז בשביל דוד וכל האחרים, מידע נוסף על נזקי המריחואנה השונים ניתן למצוא ב-

סיפור עם מוסר השכל

(לחצו על התמונה כדי לשנות אותה)סגור האבנים החשובות! התקציר ארוך מידי(מקסימום 500 תווים) יום אחד הוזמן מרצה זקן בבית הספר למנהל ציבורי בצרפת (אחד המוסדות האקדמיים היוקרתיים ביותר באירופה כולה) לשאת הרצאה על הנושא "תכנון זמן יעיל" בפני קבוצה של 15 מנהלים בכירים בחברות הגדולות ביותר בארה"ב. ההרצאה הייתה אחת מתוך חמש ביום עיון שאורגן במיוחד עבורם. למרצה הוקצתה רק שעה אחת כדי "להעביר את החומר". בעומדו לפני חברי קבוצת האליטה המנהלית הזו - שהיו מוכנים לרשום כל מילה שתצא מפי המומחה המפורסם - העביר המרצה הזקן את מבטו ביניהם, אחד אחד, באיטיות, ולאחר מכן אמר : "אנו עומדים לערוך ניסוי". מתחת לשולחן שהפריד בינו לבין מאזיניו הוציא המרצה מיכל זכוכית גדול והניחו בעדינות לפניו. אחר כך הוציא מתחת לשולחן כתריסר אבנים, כל אחת בגודל של כדור טניס, והניחן בעדינות, אחת אחת, בתוך המיכל. כאשר התמלא המיכל לגמרי ולא ניתן היה להוסיף עוד אבן אחת, הרים המרצה את מבטו באיטיות אל תלמידיו ושאל: "האם מלא המיכל?" כולם השיבו "אכן". המרצה המתין מספר שניות והוסיף: "האומנם?" ואז שוב התכופף והוציא מתחת לשולחן כלי מלא אבני חצץ. בקפדנות שפך את החצץ מעל לאבנים וניער מעט את המיכל. אבני החצץ הסתננו בין האבנים הגדולות עד שירדו לתחתית המיכל. שוב הרים את מבטו המרצה הזקן אל הקהל ושאל: "האם מלא המיכל?" עתה התחילו להבין מאזיניו המבריקים את כוונתו. אחד מהם השיב: "כנראה שלא!". "נכון" ענה המרצה הזקן. חזר והתכופף והפעם הוציא מתחת לשולחן סיר מלא בחול. בתשומת לב שפך את החול אל תוך המיכל. החול מילא את החלל בין האבנים הגדולות ובין החצץ. פעם נוספת שאל המרצה את תלמידיו: "האם מלא המיכל?". הפעם ללא היסוס ובמקהלה, השיבו התלמידים המחוננים: "לא!". "נכון" השיב להם המרצה הזקן, וכפי שציפו תלמידיו רבי היוקרה והעוצמה, הוא נטל את כד המים שעמד על השולחן ומילא בהם את המיכל עד לשפתו. המרצה הזקן הרים את מבטו לקהל ושאל: "איזו אמת גדולה יכולים אנו ללמוד מניסוי זה?" בחושבו על נושא ההרצאה השיב אחד הנועזים והזריזים שבין המאזינים: "אנו למדים שככל שהיומן שלנו נראה לנו גדוש בהתחייבויות, אם באמת מתאמצים תמיד ניתן להוסיף עוד פגישות ועוד מטלות". "לא" השיב המרצה הזקן. "לא זה, האמת הגדולה שמוכיח לנו הניסוי היא זו: אם לא מכניסים למיכל קודם כל את האבנים הגדולות, לעולם לא נוכל להכניס את כולם אחר כך". דממה עמוקה השתררה באולם, כאשר כל אחד מנסה לתפוס את מלוא המשמעות של דברי המרצה. הזקן התבונן בשומעיו ואמר: "מהן האבנים הגדולות בחייכם? בריאותכם? המשפחה? ידידכם? הגשמת חלומותיכם? לעשות מה שאתם באמת אוהבים? להלחם למען מטרה נעלה? להינפש? לקחת זמן לעצמכם? משהו אחר?" "מה שחייבים לזכור הוא שחשוב ביותר להכניס קודם כל את האבנים הגדולות בחיינו, כי אם לא נעשה זאת, אנו עלולים לפספס את החיים. אם ניתן עדיפות לדברים הקטנים (החצץ, החול) יתמלאו החיים בדברים הקטנים ולא ישאר די מהזמן היקר שלנו כדי להשיג את הדברים החשובים באמת בחיים. משום כך לעולם אל תשכחו לשאול את עצמכם את השאלה: מהן האבנים הגדולות בחיי? וכאשר תזהו אותם, תכניסו אותן ראשונות במיכל (החיים) שלכם". בתנועת יד ידידותית בירך המרצה הזקן את מאזיניו ויצא באיטיות מן האולם. --------------------------------------------------------------------------------

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב ! ! ! יום של אהבה יום של המשפחה תעניקו הרבה אהבה עם הנתינה באה הקבלה אחלה יום לכולםםםםםםםםםםםםםםם

נעממי5

New member
שימו לב....

עסקות סמים בין נערים באינטרנט - כך זה נראה חקירה משטרתית חשפה חליפת הודעות בין נערים בני 17 מאזור העמקים. באמצעות האינטרנט והטלפונים הניידים הם מכרו, קנו והשתמשו. סיפור על שוקולד שהפך לסם שרון רופא-אופיר פורסם: 05.02.08, 13:04 "אחי, קיבלתם שני גרם מהסרטים, שוקולד איכותי. שים קוביות קטנות - לא צריך הרבה" - לא, לא מדובר בחילופי רשמים קולינריים או במתכון לפונדו צרפתי משובח, אלא דווקא בהודעה שנשלחה על-ידי נערים, בני 17, שרכשו וסחרו לפי החשד בסמים באזור העמקים. חשד בצפון: עשרות קנו סמים באינטרנט / חגי עינב במשטרה קוראים להורים לגלות עירנות, ולבדוק מעת לעת עם ילדיהם האם הם משתמשים בתוכנות המחשב לפעילות אסורה, והאם יש במחשב התכתבויות עם צירופי מלים שאינם ברורים לכתבה המלאה ההודעות, שנשלחו באמצעות תוכנת האינטרנט ICQ וכמסרונים במכשירי הטלפון הנייד, נחשפו על-ידי מחלק נוער חשיפה ביחידה המרכזית של מרחב העמקים ומצביעות על תופעה מדאיגה של עשרות נערים ונערות שנוהגים להשתמש בחשיש. בחקירה, שהחלה לאחרונה בשיתוף תחנת המשטרה במגדל העמק, נחקרו עד כה 25 נערים ונערות שהודו כי נהגו להשתמש בסם. מחומר החקירה נלמד כי הצעירים קנו את הסמים באמצעות העברת הודעות המלוות במילות קוד. כך לדוגמא, כאשר כותבים הצעירים "להעיף חומר" הם מתכוונים למכירתו, וכאשר הם כותבים "להתארגן", הם מתכוונים "להשיג חומר". כך נראית חליפת ההודעות: קונה: "יש לך להעיף אחד?" מוכר: "יש מצב אני אדע עוד שעה" קונה: "מאיפה יש להתארגן?" מוכר: "תשיג עוד עשר. אין לי כסף עלי עכשיו, אתה מוזמן למחר (אתן - שר"א) לך בעשרים" בהודעה אחרת מודיע המוכר כי "הפלטה גדולה מהרגיל והשוקו איכותי מהרגיל". פירוש המלה שוקו בהודעה, הוא כמובן חשיש. ראש ימ"ר עמקים סנ"צ אבי אלגריסי, אמר ל-ynet: "אנו רואים בשימוש בחשיש עליית מדרגה מדאיגה". לדברי ראש מחלק נוער חשיפה, פקד אסף מנצור, "בפרשה הזו עולה ברמה יוצאת דופן התמכרות קשה של קטינים לחשיש - נערים שנהגו לעשן שלוש וארבע פעמים ביום". מודעה מנצור הוסיף: "בציבור הרחב רווחת הדעה שלא מתמכרים לחשיש, אך הפרשה הזו מלמדת יותר מכול על התמכרות קשה בקרב תלמידים מצטיינים". מחומר החקירה עולה עוד, כי הנערים המתחנכים בשני בתי ספר גדולים באזור העמקים פנו לסוחר שהעביר את הסם למתווך. את הסמים עצמם נהגו הנערים לעשן בשעות אחר הצהריים והערב במהלך מפגשים ופעילויות חברתיות.

אסירות תודה לכוח עליון../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif../images/Emo42.gif

אני אסיר תודה לך כוח עליון על שקמתי בבוקר וכול חלקי גופי נמצאים במקום. אני אסיר תודה על ילדי שאני אוהב . אסירות תודה לך שיש לי מיטה לישון, אני אסיר תודה לך שחם לי בלילה למרות שהיה קר. אני אסיר תודה לך על היום הנקי. אני אסיר תודה לך שיש לי מה לאכול. אני אסיר תודה לך שיש מס אנשים שאוהבים אותי. אני אסיר תודה לך שיש מס רב של אנשים שאני אוהב אותם. תודה לך על קבוצת הצעדים. תודה לך שיש לי תוכנית בחיים שלי. תודה לך על החונך שיש לי בחיים. בוראי עכשיו אני נכון להיות כולי שלך על הטוב ועל הרע שבי. אני מתפלל שתסלק ממני עכשיו כל אופי המהווה מכשול בדרכי להיות מועיל לך ולחבריי. הענק לי כח בצאתי מפה לעשות את מיצוותיך. אני תכף יוצה לעולם אני אולך לצלול בים האדום להתנתק מהעולם החיצון ולראות דברים חדשים היום הצלילה תהיה לעומק של 35 מיטר היה כיףףףףףףףף חבל על הזמן. חברים צלילה אמתית בלי חומרים שאני רגיש אלהם . אוהב אותכם ושהיה לכולנו יום נפלאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא

דודי../images/Emo24.gif

דודי חבר יקר,אוהבים אותך,אני גאה שיש לי חבר כמוך בחיים שלי

אסירות תודה על עוד יום נקי

עבר עלי יום נפלא יצאתי עם הילדים היינו בגן שעשועים אחר כך הזמנתי להם פיצה ובאנו לבית אכלו התקלחו ועכשיו הם בדרך למיטה ועוד יום נקי וממצה עבר לו עכשיו מחכה שבעלי יחזור מהקבוצה ונשב לנו ביחד .ונראה יחד טלוויזיה ונדסקס על היום שהיה .אוהבת אותכם

גם אני אסירת תודה על עוד יום נקי../images/Emo24.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שלי שכל כך אוהב אותי ומנחה אותי בדרך הזו. לפעמים, זה נדמה כל כך קשה, נדמה שלא אוכל לעבור עוד שעה אחת אפילו עם כל הרגש שצף ועולה, עם התסכולים, מצבי הרוח, ואפילו הרצון לברוח מכל זה למוכר ולידוע. אלוהים שלי פשוט אוהב אותי.. אני מרגישה כמעט פיזית את החיבוק, כמעט יכולה לשמוע את הקול שאומר לי כל רגע איך להתנהג, ממה להתעלם ומה לאמץ חזק בכל הכוח.. אז אמנם נפרדנו, בן זוגי ואני.. והמשקעים שהצטברו במשך השנתיים האלה, עולים ותובעים התייחסות, ואת זה אנחנו עושים עכשיו - מתייחסים ממקום אחר לכל הדברים שגרמו לפרידה הזו, שאגב... ככה נשארת. נשארים פרודים, ומשתדלים כל אחד לעבוד על עצמו בדרך שלו, להגיע אל עצמנו, להכיר את הבפנים שלנו שאף פעם בעצם לא עצרנו לראות מה הוא מכיל. כל אחד בפינה שלו מתוך השלמה וללא כעסים, רק רצון כנה ללכת להמשיך בדרך, לצעוד קדימה, לראות מה אפשר לעשות כל אחד עבור עצמו בכדי להרגיש טוב, טוב באמת, ובלי סמים. להכיר את עצמנו ולדעת מה אנחנו באמת צריכים, לפני שאנחנו מנתחים את ה"ביחד".. ועוד כל מיני החלטות באותה רוח.
בהזדמנות הזו אני רוצה שוב להביע את אסירות התודה שלי, קודם כל לאלוהים הענק שלי כאמור.. אני רוצה להודות לחברי הקבוצה הטיפולית שלי ולצוות ההדרכה, שגם עכשיו, כשהמרכז סגור - עוטפים אותי ונמצאים בשבילי מתי שאני רק מבקשת. אני רוצה להודות גם לחברי הפורום הזה.. כן, אתם! על שאתם קוראים אותי ומכילים, גם כשאתם לא מגיבים. וכמובן - תודה לעצמי על עוד יום נקי למרות וחרף הקשיים. אוהבת

למעלה