רק להיום+

נעממי5

New member
רק להיום+../images/Emo24.gif

3 מרץ נפילה "יהיו מקרים שבהם באמת נרצה להשתמש. נרצה להסתלק, ההרגשה תהייה מחורבנת, אז נצטרך שיזכירו לנו מאיפה אנו באים וכי הפעם זה יהיה גרוע יותר, במקרים כאלה אנו זקוקים לתכנית יותר מאשר בכל זמן אחר" אם אנו חושבים על נפילה, אנחנו צריכים לחשוב על כך שנמשיך ונשתמש עד הסוף המר לגבי אחדים מאתנו, הסוף המר פירושו בעיות רפואיות קשות, כלא, ואפילו מוות. רבים מאתנו מכירים אנשים שנפלו אחרי שנים רבות של ניקיון ומתו מהר במחלה שלהם. החזרה להתמכרות פעילה היא מוות, שיכול להיות גרוע ממוות אמיתי. זהו המוות הרוחני שאנו מתנסים בו כשאנו רחוקים מהכוח העליון שלנו. אם אנו משתמשים, היחס הרוחני שאנו טיפחנו במשך שנים ייחלש ואולי יתנתק כליל. אז נרגיש באמת בודדים לגמרי אין שום ספק שלכל אחד מאתנו יש תקופות אפלות בזמן ההחלמה. יש רק דרך אחת שבה אנו יכולים להחזיק מעמד במצבים קשים כאלה: דרך האמונה. אם נאמין שהכוח העליון שלנו נמצא אתנו, אז נהיה בסדר גמור לא משנה עד כמה רע לנו בשלב מסוים בהחלמה, עלינו לזכור כי נפילה איננה אף פעם תשובה. יחד, אנו מוצאים החלמה. אם אנו נשארים נקיים, האפלה תעבור ונמצא קשר עמוק יותר עם הכוח העליון שלנו. רק להיום: אני אודה לכוח העליון שלי על מתנת האנ-איי. אני יודע שנפילה היא לא המוצא. בעזרת אלוהים, כפי שאני מבין אותו, אוכל להתגבר על כל הבעיות שניצבות בפני.

../images/Emo42.gifאומץ לשנות ../images/Emo140.gifעשייה/שינוי../images/Emo42.gif

עשייה / שינוי
ערכתי בזמן האחרון חשבון נפש נוקב וחסר פחד (צעד ארבע), וקיבלתי מסר ברור: בדרך כלל, התנהגותי לא הייתה מבוגרת. אבל מהי התנהגות מבוגרת? מובן מאליו שהתשובה היא שונה לכל אחד מאיתנו; אם אבחן את השאלה הזו, אוכל לזהות מהן מטרותיי, ואוכל ליישם את תוכנית נר-אנון, כשאני מנסה לשנות התנהגות זו. לדעתי הבגרות היא:
להכיר את עצמי.
לבקש עזרה בעת הצורך, ולפעול באופן עצמאי כשאין לי צורך בעזרה.
להודות כשאני טועה, ולכפר על מעשיי.
לקבל אהבה מאחרים, אפילו כשקשה לי לאהוב את עצמי.
להבין שתמיד יש לי ברירות; ולקחת על עצמי את האחריות על הבחירה שלי.
להכיר בכך שהחיים הם ברכה.
להביע דעה מבלי לצפות שאחרים יהיו שותפים לה.
לסלוח לעצמי ולזולת.
להכיר בחולשותיי ובכוחי.
לחיות באומץ כל יום ביומו.
להודות בכך שהצרכים שלי הם על אחריותי.
לדאוג לאנשים בלי להרגיש מחויבות לטפל בהם.
להכיר בכך שאני לא אסיים לעולם - שעבודתי תימשך לתמיד. אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר טוב חברותא../images/Emo42.gif

שיהיה לכולנו המשך יום מוצלח, פורה ונקי. שנמצא בתוכנו את האומץ שאנו זקוקים לו, לגלות ולנקות את הפגמים שחוסמים אותנו. שנוכל להתחבר לתפילת השלווה.
אסירות תודה לאלוהים שאוהב אותי, על לילה שקט ורגוע, על בוקר בהיר וחם. על אהבה ללא תנאים, והשפע שמביאים החברים, על היכולת להתמודד עם הדרך, על ניצוצות האומץ שמתגלים בתוכי. על החיים עצמם, על הבריאות והרשימה שבלב עוד ארוכה... אוהבים

בוקר טוב ../images/Emo42.gif

אסירות תודה לך כוח עליון על היום הנקי אסירות תודה לך כוח עליון שישנתי טוב בלילה תודה לך כוח עליון שיש לי היכן לישון תודה לך כוח עליון שיש לי מה ללבוש תודה לך כוח עליון על משפחתי התומכת תודה לך כוח עליון על ילדיי תודה לך כוח עליון שיש לי פרנסה בכבוד תודה לך כוח עליון שיש לי מספר חברים שאוהבים אותי תודה לך כוח עליון שיש לי מספר חברים שמאמינים בי תודה לך כוח עליון על קבוצת הצעדים תודה לך כוח עליון שיש לי חונך תודה לך כוח עליון שאני עושה שירות תודה לך כוח עליון שיש לי סדר יום אוהב אותכם וזקוק לכם בחיים שלי

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

הצייד והציפור . יום אחד צייד צד ציפור. פתאום פנתה אליו הציפור ואמרה לו - אם תשחרר אותי אתן לך שלוש עצות חכמות. אמר לה הציד - אני ציד, אני צד ציפורים, אני לא משחרר אותן. אמרה לו הציפור - כדאי לך לשחרר אותי, אם תשחרר אותי אתן לך שלוש עצות מועילות שיעזרו לך כל ימי חייך. אמר לה הצייד - ומנין אני יכול להאמין לך? אמרה לו הציפור - שים לב, אני מדברת איתך בשפת בני האדם זה כבר לא פלא בעיניך? חכך בדעתו הצייד התלבט ואמר - אהה, אם כך בתנאי אחד. - מהו התנאי? שאלה הציפור. - קודם אני רוצה לשמוע את העצות ורק אחר כך אחליט אם לשחרר אותך. - בסדר אמרה הציפור והצייד כרה את אוזניו.- דבר ראשון אמרה הציפור: אם החלטת לעשות מעשה, לעולם אל תתחרט עליו. דבר שני אם יספרו לך דברים שאין בהם הגיון, אל תאמין ואל תתפתה אליהם ודבר שלישי לעולם, אבל לעולם אל תנסה להשיג מה שאינך יכול, אל תנסה לקפוץ מעל הפופיק. - יפה, אמר הצייד. - נו? אמרה הציפור. - אכן עצות חכמות, אמר הצייד ושיחרר את הציפור. עפה הציפור מעלה מעלה אל מרומי עץ הברוש וקראה לצייד – פתי שכמוך, איך שיחררת אותי, איך האמנת לדברי ההבל שלי, בבטני יש אוצרות, יהלומים, אזמרלדים וככה שיחררת אותי? - מה! זעם הצייד וחמתו בערה בו. – מיד אתפוש אותך. הוא זינק אל העץ והתחיל מטפס על הגזע הגבוה, אולם ברגע מסוים לא עמדו לו כוחותיו והוא התדרדר מן הגזע ונפל בחבטה על האדמה הקשה. – אוי אוי, זעק בכאביו מתפתל על הקרקע. - פתי שכמוך! קראה אליו הציפור ממרומי העץ. אפילו דקה אחת לא השכלת לשמור על שלוש העצות. אמרתי לך לא להתחרט על מעשה שהחלטת לעשות והנה כבר התחרטת על ששיחררת אותי. אמרתי לך לא להאמין לדברי הבל והרי איך יכול להיות שבבטני הקטנה יהיו אוצרות קורח ודבר אחרון יעצתי לך לא לנסות להגיע למה שהוא מעבר ממך ובכל זאת ניסית לקפוץ מעל הפופיק. הרי אין לך שום סיכוי לתפוס אותי, אני בראש העץ ואתה לא מסוגל בכלל לטפס על העץ, אמרה הציפור ופרשה כנפיים ונעלמה במרחבי השמים. - אוי, אוי, נאנח הצייד והבין לבסוף את שלוש העצות החכמות של הציפור.

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב לכולםםםםםםםםםםם יום נעים חמים ומקסים יום שקט

למעלה