רק להיום

מנחם37

New member
רק להיום../images/Emo24.gif

29 באפריל "מה יהיה אם…" "לחיות רק להיום פירושו שאנו משתחררים מנטל העבר ומהפחד מפני העתיד. למדנו שאנו צריכים לבצע את הפעולות הדרושות, ואת התוצאות להשאיר בידי הכוח העליון שלנו." טקסט בסיסי, עמוד 91-90 בהתמכרות הפעילה שלנו, הפחד מהעתיד וממה שעלול לקרות היה מציאות לרבים מאתנו. מה יהיה אם נעצר? מה יהיה אם נפסיד את העבודה שלנו? מה יהיה אם בן הזוג ימות? אם נפשוט רגל? וכן הלאה, והלאה והלאה. זה לא היה נדיר בשבילנו לבלות שעות, אפילו ימים שלמים במחשבות על מה שעלול לקרות. שיחות שלמות ותסריטים עברו בדמיוננו לפני שהם בכלל קרו ואז על בסיס של "מה יהיה אם…" החלטנו באיזה כיוון לפעול, בכך שעשינו זאת, הבאנו על עצמנו אכזבה אחרי אכזבה. מהקשבה בפגישות, אנו לומדים שלחיות בהווה, לא בעולם של "מה יהיה אם", זה הדרך היחידה לעצור נבואות אבדון ודכדוך אלה שנועדו להגשים את עצמן. אנו יכולים להתמודד רק עם מה שאמיתי היום, לא עם הפנטזיות המפוחדות שלנו מהעתיד. אחת מהדרכים בה אנו יכולים להיאבק בפחד זה, היא להגיע להאמין שהכוח העליון שלנו ייתן לנו רק את הטוב ביותר בשבילנו. אנו שומעים בפגישות שהכוח העליון שלנו לא ייתן לנו יותר ממה שאנו יכולים להתמודד אתו ביום אחד. אנו יודעים מהניסיון שאם רק נבקש, אלוהים כפי שהגענו להבין, לבטח - ידאג לנו. אנו נשארים נקיים כשאנו עוברים דרך מצבים קשים באמצעות יישום האמונה שלנו בהשגחה של כוח גדול מאתנו. בכל פעם שאנו עושים זאת, אנו פחות פוחדים מ"מה יהיה אם" ומרגישים נוח יותר עם מה שיש. רק להיום: אסתכל קדימה לעתיד, עם אמונה בכוח העליון שלי.

../images/Emo40.gifציטוט להיום../images/Emo40.gif

האושר הוא ההחלטה להיות מאושר, יהיה מה שיהיה.
- אנדרה מורואה אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר טוב עולם../images/Emo42.gif

אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על בוקר שקט וסדר יום, על בריאות פיזית ונפשית. על חברותא אוהבת ומפרגנת. על משפחה חמה ואוהבת. על ניצנים של חופש בנשמה, על אהבה מסביב ובפנים. על החיים עצמם. על עוד יום נקי. רק להיום - חמישה חודשים ושלושה עשר ימי ניקיון
קשה היה לי להתעורר הבוקר, איכשהו הרצון היה להמשיך לישון.. רק עוד קצת... אתמול בערב לא הצלחתי להירדם. עוד סיבוב ועוד אחד במיטה, קמה לשתות חוזרת למיטה, וככה עד 2 בלילה בערך כשאני לחוצה מהבוקר שאוטוטו מגיע. בימים האחרונים כנראה בכל זאת השתבש הסדר ולא מצליח לי כל כך לחזור לשגרה. יחד עם זה - הפוך על הפוך.. היום אני מחליטה שלא לנוח בצהריים ואולי כך אהיה עייפה מספיק בכדי להירדם מוקדם. מעבר לזה, הכל נחמד ורגוע. זורמת עם החיים, מרגישה טוב. שיהיה לכולנו המשך יום פורה, מבורך ונקי. אוהבת

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

אגוזים לתבשיל . איש אחד בפרס הרחוקה נשלח על ידי אשתו למרתף, להביא לה משם כמה אגוזים להם נזקקה לתבשיל האהוב עליו לארוחת הצהריים. שמח ועליז, כשפיו נמלא ריר רק לעצם המחשבה על העונג הצפוי לו, דחף האיש את ידו עמוק לתוך הכד בו נחו האגוזים, חפן מלוא אגרופו, ומשך ידו החוצה כדי להוציאה מהכד. אך אבוי, בפתח הצר נתקעה כף ידו, והוא לא הצליח לשחררה. ככל שניסה למשוך חזק יותר, כך כאב לו יותר. ניסה לסובב את הכד, לנענעו, לטלטלו, לשווא. היד נשארה תקועה בפתח, בשרו נשרט, האדים וכאב. צורח מכאב ומכעס רץ אל אשתו כשהוא אוחז בכד בידו השניה. ראי מה קרה לי בגלל האגוזים! צעק עליה. אחד השכנים ששמע את זעקות הבכי והכעס, נכנס אליהם ושאל מה הבעיה. סיפר לו האיש מה קרה. "אני מוכן לעזור לך", אמר השכן. "בתנאי שתעשה בדיוק מה שאגיד לך!" האיש הנואש שידו החלה מתנפחת ומכחילה כי הדם לא יכול לזרום אליה, אמר לו: אני מבטיח, מבטיח לעשות כל מה שתגיד, רק עזור לי בבקשה!!! אמר לו השכן: עכשיו דחף את ידך התקועה חזרה פנימה, אל תוך הכד! האיש נדהם. מה פתאום פנימה! הרי אני רוצה להוציא אותה החוצה! עד שהצלחתי לשחרר כמה סנטימטרים עכשיו אתה רוצה שאדחף שוב פנימה! נזף בו השכן: הרי הבטחת לעשות כל מה שאגיד לך, נכון? דחף את ידך פנימה! בלית ברירה, עמד האיש במילתו ועשה כפי שהבטיח, דחף ידו פנימה. ועכשיו, המשיך השכן, פתח את אגרופך, ושחרר את האגוזים שתפסת חזרה אל תוך הכד! בקשה זו ממש הרגיזה את האיש, הרי אשתו זקוקה לאגוזים עבור התבשיל האהוב עליו! אבל מאחר והבטיח לעשות כל מה שהשכן יבקש, לא היתה לו ברירה אלא לפתוח את היד ולשחרר את האגוזים פנימה. ועכשיו, אמר השכן , כווץ את ידך, עשה אותה קטנה ככל האפשר, ושלוף אותה החוצה מן הכד. עשה האיש כדבריו, וידו הנפוחה והחבולה השתחררה. בסדר, בסדר, אמר לשכן, היד שלי השתחררה ותודה רבה לך! אבל איפה האגוזים שאשתי צריכה? הרים השכן את הכד, היטה אותו בשיפוע על השולחן, נתן טפיחה קלה או שתיים בתחתיתו, ואל השולחן גלשו כמה אגוזים שהאשה היתה זקוקה להם לבישול. בעל הבית פער עיניו בתדהמה, איך לא חשב על רעיון כזה קודם. השכן החכם לימד אותו כמה וכמה שיעורים חשובים: הסיפור הזה איננו כל כך תמים ופשטני. חבויות בו כמה נקודות מעוררות מחשבה, כמו למשל, "תפסת מרובה לא תפסת", או התובנה שלפעמים צריך לשנות את זווית הראיה ולעשות דברים לא בדרך הרגילה והמקובעת. ושלפעמים, בשביל להתקדם קדימה צריך קודם לסגת אחורה, ועוד...

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב ! יום שלישי פעמיים כי טוב יום מקסים לכולם יום של עשייה יום של נתינה וקבלה יום של אהבה .

NUNA10

New member
../images/Emo79.gif שיר על הבוקר ../images/Emo202.gif

שיר למעלות . מוש בן ארי מילים: מן המקורות לחן: יוסף קרדונר שיר למעלות, אשא עיני אל ההרים מאיין יבוא עזרי. עזרי מעם השם עושה שמיים וארץ אל ייתן למוט רגלך אל ינום שומרך הנא לא ינום ולא יישן שומר ישראל השם שומרך השם צילך על יד ימינך יומם השמש לא יככה וירח בלילה השם ישמורך מכל רע ישמור את נפשך השם יישמור צאתך ובואך מעתה ועד עולם מעתה ועד עולם .

למעלה