רק להיום

רק להיום ../images/Emo24.gif

8 במאי אפשר ללמוד "למדנו שמותר לא לדעת את כל התשובות, כי אז אנו פתוחים ללמוד להיות בדרך חיינו החדשה בהצלחה." טקסט בסיסי, עמוד 93 במובן מסוים, ההתמכרות היא מורה מעולה. ואם ההתמכרות לא תלמד אותנו שום דבר אחר מלבד ענווה, דיינו. אנו שומעים בפגישות כי המחשבות הטובות ביותר שלנו הביאו אותנו לאנ-איי. עכשיו אנחנו כאן, עלינו ללמוד. החברותא של האנ-איי היא סביבה נהדרת, שבה המכור המחלים יכול ללמוד. אנו לא אמורים להרגיש טיפשים בפגישות. אנו שומעים אחרים שמדברים על כך שהם היו בדיוק איפה שהיינו, ומצאו דרך החוצה. כל שעלינו לעשות הוא להודות שאין לנו את כל התשובות, ולהקשיב לאחרים, כשהם משתפים אותנו במה שעזר להם. כמכורים מחלימים וכבני-אדם, עלינו ללמוד הרבה. מכורים אחרים ובני-אדם אחרים יכולים ללמד אותנו מה עוזר ומה לא עוזר. כל עוד אנו מוכנים ללמוד, אנו יכולים לנצל את הניסיון של האחרים. רק להיום: אודה שאני לא יודע את כל התשובות. אני אקשיב לאחרים ואמצא את התשובות שאני צריך.

../images/Emo42.gifבוקר טוב לכולם../images/Emo42.gif

אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי על בוקר שקט ורגוע, ולילה של שינה בלי שעון מעורר. על אומץ להתמודד ולהפנים תובנות. על חברותא נפלאה וחדשה בחיי. על משפחה תומכת ומפרגנת. על חברות שמעודדות להמשיך בדרך. על יום מנוהל ושמחה ללא שימוש בסמים. על עוד יום נקי. רק להיום - חמישה חודשים ועשרים ושניים ימי ניקיון
לא מזמן התעוררתי ואני שותה קפה מול המחשב עם רק להיום ואסירות תודה. חם בחוץ כבר עכשיו, מה שבטח יוביל אותי לים מאוחר יותר. בינתיים, עד הטלפון מהחברה שלי, אני אלך לסדר קצת, גם את הבית הפיזי וגם את הראש.. זמן מצויין לחשבון נפש בכתב שמזמן לא עשיתי. שיהיה לכולנו יופי של יום. אוהבים

../images/Emo40.gifציטוט להיום../images/Emo40.gif

אנחנו לא מפסיקים לשחק כי אנחנו מתבגרים. אנחנו מתבגרים כי אנחנו מפסיקים לשחק.
- ג'ורג' ברנרד שו אוהבים

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

לא תמיד אפשר להבין הכל . פעם אחת ניגש הכומר לרב ואמר לו: "הרבה דברים לימדת אותי אבל דבר אחד אני רוצה ללמוד ואתה לא מוכן – אני רוצה שתלמד אותי גמרא". אומר לו הרב – "אתה גוי ויש לך ראש של גוי, אין סיכוי שתצליח להבין גמרא". הפציר הכומר ברב עד שהסכים. אמר לו הרב: "אני מסכים ללמד אותך גמרא בתנאי שתענה לי על שאלה אחת". "טוב" משיב הכומר, "מה השאלה?" שואל אותו הרב – "שני אנשים נופלים דרך ארובה, אחד יוצא מלוכלך ואחד יוצא נקי מי מבין שניהם ילך להתרחץ?" "פשוט מאוד" עונה הכומר – "המלוכלך יתרחץ והנקי לא". "אמרתי לך שלא תצליח להבין " אומר לו הרב - "בדיוק להפך – הנקי מסתכל על המלוכלך, חושב שגם הוא מלוכלך והולך להתרחץ, המלוכלך לעומת זאת, מסתכל על הנקי חושב שגם הוא נקי ולא הולך להתרחץ". "על זה לא חשבתי" מסכים הכומר – "שאל אותי עוד שאלה". "טוב", אומר הרב, "שני אנשים נופלים דרך ארובה, אחד יוצא מלוכלך ואחד יוצא נקי, מי מבין שניהם ילך להתרחץ?" "פשוט מאוד" עונה הכומר בביטחון, "הנקי מסתכל על המלוכלך, חושב שגם הוא מלוכלך והולך להתרחץ, המלוכלך לעומת זאת מסתכל על הנקי חושב שגם הוא נקי ולא הולך להתרחץ". "שוב טעית" אומר לו הרב - "אמרתי לך שלא תצליח להבין , הנקי מסתכל במראה , רואה שהוא נקי ולא הולך להתרחץ, המלוכלך מסתכל במראה רואה שהוא מלוכלך והולך להתרחץ" "אבל לא אמרת שיש שם מראה" - מתלונן הכומר. "זה מה שאמרתי לך" עונה הרב, "זה הראש שלך, אתה גוי ולא תצליח להבין. לפי הגמרא צריך לחשוב על כל ההבטים האפשריים, צריך לחשוב על כל האפשרויות". "טוב" נאנח הכומר, "בא ננסה שוב, שאל אותי עוד שאלה". "פעם אחרונה" אומר הרב - "שני אנשים נופלים דרך ארובה, אחד יוצא מלוכלך ואחד יוצא נקי, מי מבין שניהם ילך להתרחץ?" "זה נורא פשוט" מחייך הכומר, "אם אין שם מראה, הנקי מסתכל על המלוכלך, חושב שגם הוא מלוכלך והולך להתרחץ, המלוכלך לעומת זאת מסתכל על הנקי חושב שגם הוא נקי ולא הולך להתרחץ. אם יש שם מראה - הנקי מסתכל במראה , רואה שהוא נקי ולא הולך להתרחץ, המלוכלך מסתכל במראה רואה שהוא מלוכלך והולך להתרחץ". אומר לו הרב – "אמרתי לך שלא תצליח להבין... תסביר לי איך יכול להיות ששני אנשים יפלו דרך ארובה - אחד יצא מלוכלך והשני יצא נקי?"

NUNA10

New member
../images/Emo21.gif מנגל ../images/Emo21.gif

כל הארץ מנגלים . כל הארץ מנגלים מנגלים . עשן וריח מכל פינה נריח , בים ביער ואפילו כאן ממש בצומת הקרובה על אי תנועה . שיפודים וסטיקים לרוב אפשר גם נקניקיות ופרגיות סלטים חומוס וטחינה לקינוח יש גם אבטיח . לא לשכוח מרשמלו לפינוק אחרון . מחר נחזור לשיגרה מותשים עם בטן עמוסה . עם הרבה שמחה לכבוד המדינה חגגנו לה יום הולדת שישים שנה היא כבר שורדת נאחל לה שהשלום יגיע .

NUNA10

New member
../images/Emo104.gif למכירה ../images/Emo104.gif

מי רוצה לקנות ?

NUNA10

New member
../images/Emo79.gif שיר על הבוקר ../images/Emo202.gif

אין לי ארץ אחרת . גלי עטרי - קורין אלאל מילים: אהוד מנור לחן: קורין אלאל אין לי ארץ אחרת גם אם אדמתי בוערת רק מילה בעברית חודרת אל עורקי אל נשמתי בגוף כואב בלב רעב כאן הוא ביתי. לא אשתוק כי ארצי שינתה את פניה לא אוותר לה אזכיר לה ואשיר כאן באוזניה עד שתפקח את עיניה.

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב - חג עצמאות שמח ! כמנהג של החג כולם יוצאים למנגל יום שמח למדינתנו יש יום הולדת תהנו תעשו חיים ורק להיום לשכוח מדיאטה אחלה יום לכולם .

עליזה 63

New member
מתוך "מזון למחשבה"

מתוך "מזון למחשבה" האט את הקצב וחיה רבים מאיתנו ממהרים להעביר את היום וגם ממהרים לאכול את הארוחות. לעיתים קרובות אנו מרשים לעצמנו להיות כל כך עסוקים שאנחנו לא נהנים ממה שאנו עושים או ממה שאנו אוכלים. אנו בולעים את החיים בלגימות גדולות במקום ליהנות מהם בכל רגע ורגע. החיפזון והעיסוק המתמיד הם צורות של רצון עצמי. תחושה מוגזמת של חשיבות עצמית מתעתעת בנו ואנחנו חושבים שזה חיוני שאנחנו נבצע את כל המשימות ואת כל הפעילויות שלנו לפי לוח הזמנים שלנו. אנו מאבדים את הסבלנות בפקקי תנועה, בגלל האיטיות של אנשים אחרים או בגלל עיכובים בלתי נמנעים, ואנו גורמים לעצמנו להיות מתוחים ואומללים כי אנו מסרבים לקבל את החיים כמו שהם. כאשר אנו מקדישים זמן כל יום למדיטציה שקטה, אנו יכולים לראות לרגע את האינסוף של זמנו של אלוהים. אנו רואים שלוח הזמנים שלנו לא עד כדי כך חשוב כאשר משווים אותו לנצח. ככול שהנוכחות של אלוהים חודר לתודעה שלנו, אנו נרגעים וחיים כל רגע במלואו ובשלווה. כאשר אנו סומכים על הכוח העליון שלנו שיסדר לנו את החיים, אנו יכולים להאט את הקצב וליהנות מהמתנות שלו. מי ייתן ואחליף את החיפזון ואת העיסוק התמידי בשלווה שלך.

עליזה 63

New member
366 דלתות ללב

366 דלתות ללב החיים הרוחניים הללו נועדו לנשמות מסורות לחלוטין, כי בלא התמסרות אתה תיחלש בדרך. יש השפעות רבות בחיים שיכולות בקלות לערער את שיווי משקלך, אלא אם כן אתה תכליתי ומסור לחלוטין. לחיות חיים מלאים ומפוארים, משמע לחיות אותם כל הזמן, אי אפשר לחיות כך מחצית מזמנך. עליך להיות ערוך ומוכן יום ולילה, להיות ערני ולפעול ברגע של התראה בלי לחשוב על העצמי ובלא דאגה עצמית. יש זמנים שבהם תיאלץ לצעוד קדימה באמונה ובבטחון מוחלטים בלי לדעת אפילו מהי הסיבה שאתה עושה כן. אתה תיאלץ מתוך אינטואיציה ושאר רוח, וכשתעשה כן אולי לא יהיה בזה טעם. אבל כשאתה יודע שדבר מסוים הוא נכון, לך ובצע אותו ודע שכל כוחות האור מאחוריך, כי אני לצידך. (מספרה של איילין קאדי)

למעלה