רק להיום

מנחם 77

New member
רק להיום../images/Emo24.gif

15 ביולי יחסים עם אחרים "ערכנו רשימה של כל האנשים שבהם פגענו והיינו נכונים לכפר בפניהם." צעד שמיני כל בני-האדם נאבקים עם ריכוז-עצמי. הריכוז-העצמי הכרוני שנמצא בלב-ליבה של ההתמכרות, גורם לכך שמאבק זה יהיה קשה כפליים לאנשים כמונו. רבים מאתנו חיו כאילו שאנו האנשים האחרונים על פני כדור הארץ, עיוורים לגמרי להשפעה שהייתה להתנהגות שלנו על הסובבים אותנו. הצעד השמיני הוא התהליך שהתוכנית נתנה לנו על-מנת לבחון בכנות את מערכות-היחסים שהיו לנו בעבר. אנו מסתכלים במה שכתבנו בצעד הרביעי על-מנת לזהות את ההשפעות שהיו למעשים שלנו על האנשים שבחיינו. כשאנו רואים שגרמנו נזק לחלק מאנשים אלה, אנו הופכים נכונים לקחת אחריות על מעשינו בכך שאנו מכפרים בפניהם. מגוון האנשים שאנו פוגשים במהלך היום ואיכות היחסים שלנו אתם, קובעים, במידה רבה, את איכות החיים שלנו עצמנו. אהבה, הומור, התרגשות, אכפתיות - הדברים שבשבילם כדאי לחיות, מקבלים חלק גדול מהמשמעות שלהם כשחולקים אותם עם אחרים. כשאנו מבינים זאת, אנו רוצים לגלות את האופי האמיתי של מערכות היחסים שלנו עם אנשים אחרים ולתקן את אותם בקיעים שאנו עשויים למצוא ביחסים אלה. אנו רוצים לעבוד את הצעד השמיני. רק להיום: אני רוצה ליהנות בצורה מלאה מחברתם של ידידיי. אבחן את מערכות היחסים שלי עם האנשים בחיי. היכן שאגלה שפגעתי באחרים, אחפש את הנכונות לכפר על כך בפניהם.

../images/Emo40.gifציטוט להיום../images/Emo40.gif

סלחנות לא משנה את העבר, אך מרחיבה את העתיד.
- פול בוסה אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר טוב עולם../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי על קבוצת הצעדים שנפתחה אתמול והזכות להיות חברה בה. על לילה ענוג ושינה ערבה, על בוקר רגוע ושלוו. על המריבות שאני מסוגלת לזהות בין הדמויות השונות שבי. על האומץ להיעזר בכוח גדול ממני ועל האומץ להיות כנה. על חברותא ודרך אן איי. על ציוני דרך של מנצחים. על בן זוג מכיל, מחבק ואוהב. על משפחה אוהבת ומעודדת. על יכולת להקשיב ולהבין. על יום מנוהל וחופשי מהתמכרות פעילה. על עוד יום נקי. רק להיום - שבעה חודשים ושלושים ימי ניקיון
אחלה בוקר לי... אתמול בערב התחלנו באופן "רישמי" קבוצת צעדים מעורבת. מעורבת - בנים ובנות. מאז ישבנו על שפת הים, ההרגשה עדיין מחלחלת בי, ברור לי שזה בסדר, אפשר להצליח, אפשר להגיע לעומקים ולשנות, לגדול, להתעצם... להתאהב בחיים כל יום מחדש. מודה לאלוהים שלי על הפנסים שבדרך. על הרגשת הביחד, על "לעולם לא לבד" של דרך אן איי. מודה לעצמי על האפשרות לראות את כל אלה ולהרגיש טוב. מאחלת לנו יום נפלא של אהבה כנות פנימית, שלווה ותבונה. אוהבים

שטול1

New member
ברכות לבוחרת ../images/Emo27.gif

לא התמכרנו ביום אחד אז זכרי עשי זאת צעד אחר צעד אוהבים שטול

בוקר טוב, יום שלישי פעמיים כי טוב../images/Emo57.gifכנסו

אסירות תודה איזה כיף.. אני עייפה בטירוף לא ישנתי מהרגע שהתעוררתי בבוקר אתמול בשעה 10:00 קבעתי עם עצמי לנקות בדיוק בחצות. ובדיוק בשבע בבוקר סיימתי. 7 שעות של נקיון ואני הרוגה!!! לנקות שבע שעות בחודש שביעי. .. חחחחחחחחחחח טירוף של מכורה בקיצור גם לישון אני לא יכולה כי אני פוחדת לא להתעורר בזמן, ויש לי פגישה עם העוס"ית שלי. אז שיהיה יום נפלא לכולם אוחחחחח איזה ריח טוב יש בבית של נקיון. אוהבת אותכם

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

הגן הנפלא . איש אחד עבר דירה לבית חדש, אבל קשה היה לו להתנתק מחבריו הישנים והוא נהג שוב ושוב לחזור לבית קפה השכונתי הקטן שלו. בכל פעם שנשאל על ידי חבריו מה הוא כל כך אוהב בביתו החדש, נהג להתפאר כי יש לו שם גן נפלא, והוא החלק הכי אהוב עליו בבית. כאשר הפליא עוד ועוד בסיפוריו על הגן הנפלא, "הזמינו" החברים את עצמם לבקר אצלו ולראות במו עיניהם את פאר הגן. כשהגיעו אליו הביתה והתכבדו בשתיית קפה ועוגיות, ביקשו לצאת אל הגן הנפלא ולחזות ביופיו. הם יצאו מן הדלת המובילה אל הגן ונדהמו לראות חתיכת אדמה קטנה וצרה, מוקפת משלושה עברים בבניינים גבוהים המטילים עלייה צל כבד. מה? זה הגן הנפלא שסיפרת לנו עליו? שאלו בתדהמה... תראה כמה הוא קטן וצר! המארח לא התבלבל אף לרגע, נשא עיניו אל השמיים בהם עפו באותו הרגע ציפורים עליזות, והצביע עליהן ואמר: כן הוא אולי קטן וצר, אבל תראו כמה הוא גבוה! מי שמטבעו הוא אופטימיסט ובעל משקפיים ורודות, ומחליט לראות "טוב" – אכן יראה רק טוב, כי הרי בכל דבר יש מן הטוב. צריך רק לדעת לשלוף אותו מתוך הרע ...

NUNA10

New member
../images/Emo79.gif שיר היום ../images/Emo202.gif

לראות את האור . אפרת גוש מילים: ברק פלדמן לחן: א.אמדורסקי כי ראיתי את דרכי נעלמת בעיר סבוך בין קירות חורשים ובתוך האדמה המדממת רגלי ננעצות היכו שורשים ולרגע יכולתי לשמוע עלים מלמדים שירתם ורציתי לעלות גבוה לפרוח איתם הכרתי טיפותיו של הגשם נקוות בתוכי יורדות מתחתי והרוח קרה ונואשת הקפיאה אותי הכבידה עלי ולרגע יכולתי לנגוע בקצה הכאב האפור ורציתי לעלות גבוה לראות את האור אומרים השמיים כחולים מעלינו מלאים באורות אולי יום אחד אוכל גם אני לראות לראות ונפלתי לארץ בשקט עצמתי עיני אטמתי ליבי והרגשתי איך אני מתפרקת מכל כאבי מכל בדידותי לרגע יכולתי לברוח כנוצה על כנפה של ציפור והצלחתי לעלות גבוה לראות את האור .

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב לכולם ! יום שלישי פעמיים כי טוב יום נעים ומקסים יום עם מחשבות חיוביות יום מלא אנרגיות יום של שקט ושלווה .

צופיתי 2

New member
תודה נונה!

על הסיפור הזה. גרתי פעם בירושלים בבתים הענקיים האלה ברחוב ברזיל. למי שמכיר. חברה שלי נורא התנגדה לזה שאני עוברת לגור בבית כל כך מכוער. הכנסתי אותה לדירה והראיתי לה איזה נוף נהדר יש מהמרפסת!

בנועם

New member
ואני חשבתי שרק אני מטורפת שמנקה בלילות..

אוהבים אותך אלין. וגם את המתנחל/ת שבבטן :)

למעלה