רק להיום

נעממי5

New member
רק להיום../images/Emo24.gif

יותר חזק ממילים "...אנו מגלים כי כשאנו מרגישים בודדים, חיבוק פשוט ואוהב יכול להיות כל ההבדל שבעולם" טקסט בסיסי, עמוד 88 יכול להיות שבזמן ההחלמה נהיה קרובים למישהו שיעבור סבל גדול. אנו נתחבט בשאלה: "מה אני יכול לעשות כדי לגרום לכך שירגיש טוב יותר?" אנו חשים שאיננו יכולים לעשות דבר על-מנת להקל על סבלם. אנו רוצים שיהיה לנו יותר ניסיון, שיהיה לנו מה להציע להם, איך לעזור להם. אנו לא יודעים אפילו מה לומר. אבל לפעמים יש בחיים דברים, שגם המילים הכי טובות לא יכולות להקל עליהם. מילים לא יכולות לבטא כל מה שאנו מתכוונים כשאנו חשים אהדה והזדהות. השפה לא מסוגלת להגיע לנפש הפגועה, ורק המגע של הכוח העליון והאוהב יכול לרפא פגיעה בנפש. כשאלה שאנו אוהבים סובלים, הנוכחות שלנו היא התרומה העיקרית שאנו יכולים לתת להם. אנו יכולים להיות בטוחים שהכוח העליון והאוהב עובד קשה כדי לרפא את הנפש; האחריות שלנו היא רק להיות שם. הנוכחות שלנו, חיבוק אוהב ואוזן קשבת, יבטאו את עומק הרגשות שלנו, ויעזרו לאדם סובל יותר מסתם מילים. רק להיום: אציע את הנוכחות שלי, חיבוק ואוזן קשבת - למי שאני אוהב.

../images/Emo24.gifכוחו של חיבוק../images/Emo24.gif

חיבוק הוא דבר בריא. זה עוזר למערכת החיסון של הגוף להתגונן בפני מחלות, שומר על בריאות נפשית, מפיג דיכאונות, מוריד מתח, משרה שינה, גורם לחוש נאהבים, רצויים, צעירים יותר. אין לו תופעות לוואי, והוא לא פחות ולא יותר מאשר תרופת פלא.
חיבוק הוא תרופה פלא טבעית. תרופה אורגנית, מתוקה, שאינה מכילה חומרי הדברה, ואינה מכילה מרכיבים מלאכותיים או חומרים משמרים ועשויה רק ממרכיבים טבעיים. היא אינה משמינה, וגורמת לתחושת שובע, אך עלולה לעורר תאבון במקומות שחסר. חיבוק היא תרופה שעמידה גם בקור וגם בחום, היא יכולה להישמר בכל טמפרטורה. והכי הכי חשוב - זוהי תרופה שלעולם לא פג תוקפה.
חיבוק הוא דבר מושלם. אין חלקים שעלולים להתבלות, ולכן לעולם לא צריך להחליף אותו. אין סוללות שנגמרות. לא צריך לעשות בדיקות תקופתיות, הוא צורך מעט אנרגיה ונותן הרבה אנרגיה, עמיד בפני משברים פיננסים, אינפלציה, מעילות ושאר פשעים ועוונות. אין צורך בתשלומים חודשיים, אין ביטוח, עמיד בפני גנבות, אין צורך לשלם עליו מס, הוא אינו מזהם את הסביבה ומקבלים את תמורתו במלואה. חיבוק הוא דבר שנותנים. אבל הנותן ממנו לעולם לא חסר דבר, וכמה שתתן יותר חיבוקים יהיה לך יותר... כבר חיבקת מישהו היום?
אוהבים

../images/Emo40.gifציטוט להיום../images/Emo40.gif

בתוך בדידות אין קץ, כשאדם אינו יכול להתבטא בפעולה של ממש, כשהישגו היחידי עשוי להצטמצם בקבלת עול יסורים בדרך הנאותה - בדרך מכובדת, במצב כזה יכול אדם לזכות במילוי משאלותיו מתוך הסתכלות אוהבת בדמות הנפש היקרה לו, אשר הוא נושא בלבבו.
- ויקטור פרנקל אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של אסירות תודה../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על קשיים שמאלצים אותי להביט פנימה, עמוק יותק ולנקות את האבק בכדי למצוא את המתג שמדליק את האור. על האפשרות להתמיד, להחליט לבחור בחיים. על בן זוג מכיל, מחבק ואוהב. על משפחה תומכת ומפרגנת. על חברותא ודרך NA, על תחושת השייכות. על חופש מהתמכרות פעילה ומשככי כאבים למינהם. על המראות שמסביבי, ועל עוד יום נקי. רק להיום - תשעה חודשים ועשרים וחמישה ימי ניקיון
בוקר טוב עולם
... מרגישה טוב הבוקר אחרי כמה ימים של ירידה במצב הרוח, של מחשבות ורגשות מעורבים ותחושת אי נוחות מכל מה שעשיתי. היו רגעים שרציתי לבעוט, כל מה שיכולתי לחשוב עליו היה לחזור אחורה, למצוא לי עבודה במקומות מוכרים, להמשיך בדרך הקלה יותר. ישבתי לנסות להעלות את הסיבות לתחושות הללו, ונעשיתי מתוסכלת עוד יותר כשלא העליתי שום דבר חד משמעי. לכל דבר "שלילי" מצאתי גם "חיובי", לכל טיעון בעד, מצאתי גם נגד, עד שמצאתי בעצמי את הכוח להרפות, פשוט להניח לזה להיות עד שזה יעבור מעצמו. וזה עובר, כמעט לגמרי. אני מודה לאל ולעצמי על האומץ לא להחליט, לא להיות מבינה ויודעת, לא להקשיב לראש ולגן החיות שמשתוללות בו, ותחת זאת להמשיך בדרך, להתמיד, להתמודד ולעשות מה שצריך למרות ועל אף מצבי הרוח שבעבר היו סיבה מספיק טובה בכדי לשבור את הכלים. מאחלת לכולנו יומוצלח של עשייה והחלמה. יום של סבלנות וסובלנות כלפי עצמנו וכלפי אחרים. יום של אהבת חינם. אוהבים

נעממי5

New member
יש לי פטנט בישבילך בוחרת-נסי אותו../images/Emo24.gif

עם היוולדו של האדם הפקיד בידיו האלוהים שתי קופסאות מרובעות אפורות ופשוטות מראה. שאל האדם את האלוהים, לשם מה שתי הקופסאות? אמר אלוהים לאדם:" בקופסא אחת תניח את כל החוויות הטובות של חייך, את רגעי הנחת והשמחה, את שעות האושר והצחוק, כל דבר שגורם לך עונג, שממלא אותך באהבה תניחה בקופסא הראשונה" "ומה אשים בקופסא השנייה?" שאל האדם. "את כל רגעי הכאב והצער", אמר לו האלוהים, "את כל אותם רגעים של בדידות, את הרגעים שמשארים בך הרגשה של אי נוחות, תניח בקופסא את המועקה והכאבים, את הבכי והייסורים, את כל החוויות הלא נעימות של חייך". "ואיך אדע להבחין בין הקופסאות? שאל האדם.שתיהן אפורות ופשוטות" "ברגע שתתחיל למלא אותן בתוכן תדע להבחין ביניהן" הבטיח לו האלוהים. החל האדם את חייו. את כל רגעי השמחה והאושר הניח בקופסא אחת, ובשנייה הכניס את רגעי הכאב והצער. במהלך השנים החלה קופסת האושר להשתנות, היא לא הייתה עוד אפורה אלא צבעונית, ועם כל חוויה שמחה נוסף בה עוד צבע ועוד דוגמא עליזה. אך קופסת הצער לא השתנתה מעולם, צבעה נותר אפור רגיל ומשעמם. הגיע יומו של האדם לעמוד בפני בורא עולם, כשהגיע לשערי שמים התבקש האדם להציג בפני האלוהים את קופסאותיו. הרים האדם את קופסת האושר הצבעונית והנה היא כבדה, אבל משקלה לא הכביד עליו והוא יכול היה לשאת אותם אל לפני כיסא הכבוד ולהניח אותה לרגלי האלוהים. גם קופסת הצער לא הייתה כבדה, משקלה כאילו לא השתנה במשך השנים. פתח אלוהים את קופסת האושר והחל מפזר רגעי שמחה בהיכל. פיזזו רגעי האושר סביב האדם, והזכירו לו כמה מאושרים וטובים היו חייו. שמח האדם בזיכרונותיו החיוביים והודה לאלוהים שגרם לו לאסוף אותם כל חייו. הגיע רגע פתיחת קופסת הצער. התכווץ האדם במקומו, הוא לא רצה שאלוהים יפזר בהיכל את שעות הכאב של חייו, הוא לא רצה להיזכר בבדידות ובייסורים, במועקה ובכאבים. "פתח את הקופסא" הורה לו האלוהים. פתח האדם את הקופסא והביט לתוכה והנה היא ריקה. בתחתיתה פעור חור גדול. "אני מצטער" אמר האדם לאלוהים. "כנראה פגמתי בקופסא במהלך השנים. יש בה חור ודרכו כנראה ברחו כל רגעי הצער, אין לי שום רגע עצוב להציג בפניך". חייך אלוהים אל האדם. "הקופסא שלך אינה פגומה. ככה נתתי לך אותה, עם חור". האדם לא הבין. "קופסא עם חור? לשם מה?" אמר האלוהים. "לאדם קשה להתנתק מהרגעים של חייו, בין אם אלה רגעים של אושר או רגעים של עצב. מאחר ולא רציתי שתאגור את רגעי הצער, נתתי לך קופסא עם חור שדרכה יוכלו רגעי הצער לצאת ולהעלם מחייך. לא רציתי שתשא את משא הכאב לאורך כל החיים, מספיק שחווית את הצער פעם אחת, אינך צריך לשוב לחוות אותו השנית" "אם כך לשם מה בכלל נתת לי את הקופסא?" שאל האדם. "אין האדם יכול להימנע מהזיכרונות", אמר האלוהים, "הזיכרון הוא חלק ממהות האדם. בעוד שאני רוצה שאדם יזכור כל רגע משמח בחייו, אינני רוצה שיזכור בכל פרט ופרט של הכאב , לכן קופסת האושר נועדה לאגור וקופסת הצער נועדה לשחרר את הכאב"

שטול1

New member
ערב טוב לכל המחלימים ../images/Emo24.gif

רק רציתי להגיד אוהב אותם המוניםםםםםם

למעלה