רק להיום

נעממי5

New member
רק להיום../images/Emo24.gif

16 בספטמבר איזון רגשי טקסט בסיסי, עמוד 45 כל אחד מאתנו מגדיר "איזון רגשי" בצורה שונה, אבל כולנו חייבים למצוא את זה. איזון רגשי יכול לבוא לידי ביטוי בגישה חיובית כלפי החיים, בלי שום קשר למה שקורה סביבנו. יש כאלה שאצלם זו תהיה הבנה של הרגשות שלנו, שמאפשרת לנו להיענות לרגשות שלנו ולא להגיב עליהם. פירוש הדבר, שאנו חווים את הרגשות שלנו בכל העצמה שאנו יכולים, תוך שליטה והימנעות מהפרזה. איזון רגשי בא בעקבות תפילה ומדיטציה. אנו יושבים בשקט, משתפים את האלוהים, כפי שאנו מבינים אותו, בתקווה ובמחשבות שלנו. ואז אנו מקשיבים להדרכה, מחכים לכוח שפועל באותו כיוון. היכולת שלנו לשמור על איזון כזה הולכת ומשתפרת עם הזמן. הטלטול הפראי של הרגשות, מעלה-מטה, שהכרנו קודם, מתחיל להירגע. אנו מפתחים יכולת לתת לאחרים להרגיש את הרגשות שלהם; אנו לא צריכים לשפוט אותם. אנו שמחים להתנסות בכל קשת הרגשות שלנו. רק להיום: באמצעות תפילה ומדיטציה, אגלה מה פירוש האיזון הרגשי בשבילי.

../images/Emo40.gifציטוט להיום../images/Emo40.gif

מחצית מהטעויות שלנו נובעות מפני שהרגש שלנו פועל כאשר עלינו לחשוב, והשכל שלנו פועל כאשר עלינו להרגיש.
- ג'ון צ'רטון קולינס אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של פעמיים כי טוב../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על בוקר שקט אחרי לילה של שינה ענוגה, על קבוצת צעדים, חונך, חברותא ודרך NA, על הסלט שיש לי בראש, והיכולת לזהות לפחות חלק מההתנגדויות, ההסתייגויות, לראות קומבינות בהתהוותן ועל אף הכל להתמיד ולהמשיך לעשותאת מה שצריך ולא את מה שאני רוצה. על בן זוג אוהב, מחבק, מכיל ומפרגן. על משפחה תומכת ומעודדת. על חופש מהתמכרות פעילה, על עוד יום נקי.
רק להיום - עשרה חודשי ניקיון
עשרה חודשים של ניקיון יש לי היום. לרגע אני מסתכלת אחורה ונדמה לי שהתחלתי רק אתמול, זה לא שחסר לי הסוטול, זה רק שאני מוצאת את עצמי בוחנת, מתנגדת, מסתייגת, מסתכלת על דברים בזכוכית מגדלת ומחפשת את ה"דפקטים" שיאפשרו לקומבינה שלי להתממש כך שאוכל לברוח מציון דרך ומהתחייבות לקחת אחריות על החיים שלי בדרך NA. ממש כמו בתחילת הדרך, אני שוב חצויה ושוב מרגישה נלחמת בעצמי, בין הרצון והצורך, בין הלב והראש ואני יודעת שזה יעבור לי, שאשלים על עצמי ואבחר בחיים בלי קשר למה שמתחולל בתוכי. יש לי בארגז כלים רבים שנוספו במשך החודשים האחרונים וזה בדיוק זמן להשתמש בהם, לרבות סבלנות, התמדה, תבונה ואומץ. מאחלת לעצמי להמשיך לגדול, להעצים את האור שמראה לי את הדרך. מאחלת לכולנו יום של אומץ, שלווה, כנות ואיכות. אוהבים

צופיתי 2

New member
שפת השחרור ../images/Emo204.gif

מתוך "שפת השחרור" לעבור זמנים קשים "אנו יצורים חזקים. אבל בהרבה מובנים, אנו שברירים. אנו מסוגלים לקבל שינוי ואובדן, אבל בקצב ובדרך שלנו. ורק אלוהים יכול לקבוע את עיתוי". תקופות קשות, זמנים של מתח ולחץ, אינם כל מה שיש בחיים, אבל הם חלק מהחיים, מהגדילה, ומההתקדמות. איך אנו מתמודדים עם הזמנים הקשים או עם האנרגיה הקשה היא הבחירה שלנו. אנו יכולים להשתמש באנרגיה של הזמנים הקשים כדי להבין ולעבד את השעורים שלנו. אנו יכולים להשתמש בה כדי לשבח את הכישורים שלנו ואת הרוחניות שלנו. או אנו יכולים לעבור את התקופות הללו סובלים, צוברים מרירות, ומסרבים לגדול או להשתנות. התקופות הקשות יכולות לדרבן אותנו ולעצב אותנו, כך שנוציא מעצמנו את הכי טוב שאפשר. אנו יכולים להשתמש בזמנים האלה כדי לנוע קדימה ולמעלה לרמות גבוהות יותר של חיים, אהבה וצמיחה. הבחירה היא שלנו. האם נרשה לעצמנו להרגיש? האם ננקוט בגישה רוחנית, כולל אסירות תודה, כלפי האירוע? האם נתבונן בחיינו ונשאל את הכוח העליון שלנו מה אנו אמורים ללמוד ולעשות? או נשתמש באירוע כדי להוכיח אמונות ישנות, שליליות? האם נאמר: "אף פעם לא קורה לי שום דבר טוב... אני סתם קורבן... אי אפשר לתת אמון באנשים... החיים לא שווים?" אנו לא תמיד זקוקים לאנרגיה קשה או למתח ולחץ כדי שידרבנו אותנו לגדול ולהשתנות. אנו לא חייבים ליצור מתח, לחפש אותו או למשוך אותו אלינו. אבל אם הוא כבר ישנו, אנו יכולים ללמוד לתעל אותו לצמיחה, ולהשתמש בו כדי להשיג את מה שטוב בחיים. אלי, תן שהזמנים הקשים שלי יהיו זמנים של החלמה.

למעלה