רק להיום

מנחם 77

New member
רק להיום../images/Emo24.gif

21 בספטמבר תפילה "תפילה דורשת תרגול, ועלינו להזכיר לעצמנו שאנשים מיומנים לא נולדו עם המיומנויות שלהם." טקסט בסיסי, עמוד 45 רבים מאתנו הגיעו להחלמה בלי שום ניסיון עם תפילה, דואגים שמא הם לא מכירים את "המילים המתאימות". אחדים מאתנו נזכרו במילים אלה מהילדות, אבל לא ידעו אם עדיין האמינו בהם. לא משנה מה הרקע שלנו, בהחלמה התאמצנו למצוא את המילים שמדברות ישר מהלב שלנו. בדרך-כלל, התפילה הראשונה שלנו היא פשוט פניה אל הכוח העליון שלנו, שיעזור לנו להישאר נקיים בכל יום. אנו יכולים לבקש הדרכה ואומץ, או פשוט להתפלל שנדע את רצונו של אלוהים עבורנו, ואת הכוח לבצע זאת. אם אנו נתקלים בקשיים בתפילות שלנו, אנו יכולים לבקש מחברים אחרים, שיספרו לנו איך הם למדו להתפלל. לא משנה אם אנו מתפללים בעת צרה או בעת שמחה. העיקר הוא שנמשיך לעשות את המאמץ. התפילות שלנו יעוצבו על-ידי הניסיון שיש לנו עם שניים-עשר הצעדים, ועל-ידי האופן שבו אנו מבינים את הכוח העליון שלנו. ככל שהיחסים שלנו עם הכוח העליון שלנו מתפתחים, יהיה לנו יותר נוח עם תפילה. במשך הזמן, התפילה הופכת להיות מקור של כוח ונחמה. אנו פונים אל מקור זה לעתים קרובות וברצון. רק להיום: אני יודע שהתפילה יכולה להיות פשוטה. אתחיל מהמקום בו אני נמצא עכשיו, ואתאמן.

../images/Emo40.gifציטוט להיום../images/Emo40.gif

האלים עוזרים לאלה שעוזרים לעצמם.
- אזופוס אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של שבוע איכותי ושלוו../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי על המסרים שהוא שולח לי דרך אנשים ומצבים, על לילה של שינה מתוקה ובוקר רגוע. על בן זוג מכיל, מבין, מאמין, מחבק ואוהב. על משפחה תומכת ומפרגנת. על אומץ לחשוב בקול רם ובכנות ועל פתיחות לקבל ולוותר על מבינה ויודעת. על חופש ממשככי כאבים למינהם, על עוד יום נקי. רק להיום - עשרה חודשים וחמישה ימי ניקיון
מאחלת לעצמי ולכולנו שבוע שבו נגשים תפילות ונדע להבחין בין טוב ורע מתוך שלווה, שמחת חיים, תבונה וכנות. אלי עשה אותי כלי לשלוותך. במקום שבו מקננת שנאה – תן לי לזרוע אהבה, במקום שבו עלבון – סליחה, במקום שבו סכסוך – אחדות, במקום שבו טעות – אמת, במקום שבו ספק – אמונה, במקום שבו ייאוש – תקווה, במקום שבו צללים – אור, במקום שבו עצב – שמחה. אלוהים, עשה שלא אתאווה להיות מנוחם – אלא מנחם, שלא להיות מובן - אלא מבין, שלא להיות אהוב – אלא אוהב, כי כאשר נשכח את עצמנו, נזכה לקבל, כאשר נסלח – יסלח לנו, וכאשר נמות – ניוולד לחיי נצח. אמן! אוהבים

ערב של אהבה וקבלה עצמית לכולנו../images/Emo24.gif

מאחלת לכולנו ערב שיהיה המשכו של יום של החלמה, ערב של שלווה, כנות ובחירה בחיים
אוהבים

הנושא שלנו להערב הוא ../images/Emo127.gifסבלנות../images/Emo127.gif

כל מתחלק רשאי להתחלק כמה שבא לו, ולשתף מכוחו ניסיונו תקוותו. סבלנות - היא בדיוק מה שאני זקוקה לו כרגע, לא להגיב ממקום של רגש בלבד או הגיון בלבד. אלא להמתין ששני אלה יתאזנו עד כמה שאוכל לאזן אותם ורק אז להגיב. האמת היא שאני מרגישה טוב באופן כללי, אבל המחלה ואיתה גן החיות שבראש מבקשת להוריד אותי בהרגשה. השגתי משהו שרציתי מאד, אבל לא ממש בדרך שלי. מי אמר שהכל צריך להתנהל רק איך שאני מבינה ורוצה? כאן בדיוק אני שולפת את הכלי הזה שנקרא סבלנות. כלי שעוזר לי כרגע שלא לפעול מתוך דפוס של "מגיע לי" אלא לנשום עוד רגע, עוד כמה שצריך. לבחון את המניעים שלי לתגובה כזו או אחרת, לבחון תוצאות אפשריות, לראות בכנות מה קורה לי בפנים.. זה בדיוק הזמן. מהי סבלנות עבורכם? אוטוטו פגישת NA ואני עדיין לא התכוננתי
אז רצה להתקלח ולהתלבש.. אוהבתותכם

מילה קשה עבור המחלה שלי

אפילו השורש שלה = ס.ב.ל.... גם אחותה התאומה סובלנות והשורש שלה = ס.ו.ב.ל בקיצר ובפשטות כמכור שפועל על דחפים רצונות ודפוסי כאן ועכשיו לתרגל סבלנות היא סבל עבורי כמכור שיש לו בעיה במערכות יחסים כשאני מתרגל סובלנות כלפי אחרים אני סובל יותר נכון, המחלה שלי.. זה השינוי שלי, ככל שחוסר האונים שלי גודל בהחלמה, הסבלנות והסובלנות שבי גורמים לי הרבה פחות סבל... רק להיום אני עדיין סובל,לעיתים קרובות,אבל הרבה פחות מתחילת הדרך.. ולאט לאט כמו סטילה, רואים ת'תוצאות בעיניים.... אני חושב גם שחלק גדול קשור למנטליות שלי,גם מרוקאי,גם ישראלי מצוי, בקיצור תלת התמכרותי... אני בשביל להיות סבלני וסובלני, צריך לישון..

שטול1

New member
דחיתי סיפוקים עד עכשיו אז הנה ../images/Emo24.gif

לקראת סוף האישפוזית נפל לי אסימון והבנתי שכדי להשיג את המטרה שלי (אז) אני חייב אבל ממש חייב לסגל לעצמי מעט סבלנות. שהרי כל החיים שלי במגרש ההוא היו בנויים על כאן ועכשיו . וכך גם בתחילת הדרך כבר באישפוזית ביקשתי מישהו שיסביר לי על הצעדים כדי שאוכל לגמור עם זה עד סוף השבוע . וואלק אנשים סבלנים היו שם והסבירו לי שזה לא הולך ככה . אי אפשר להכנס למכונית מרוץ לפני שעשית רישיון על קורקינט. היום אני מבין את זה (אחרי שסיגלתי מעט סבלנות) אבל אז לקחתי על עצמי כמשימה ראשונה להתחיל להתאפק הרי כבר הבנתי שאולי בשימוש אין לי מתחרים (היום גם זה מוטל בספק) אבל בנקיון אני הרי לא מבין כלום אז אולי כדאי להתאזר בסבלנות להקשיב היטב להבין מה שמסכירים לי ולהסתגל לקצב אחר . זה השתלם בגדול לאט לאט עם הרבה כן ניחשתם סבלנות התחלתי לצעוד בדרך הנקיון למדתי להקשיב למי שמבין טוב ממני וגדלתי קצת עם התכנית. נכון, יש לי עוד המון ללמוד אבל הרי כבר למדתי שהסבלנות משתלמת בגדול. היום ברור לי שעם הרבה סבלנות והליכה מדודה בדרך שאלוהים אוהב מתווה לי. הצלחתי להגיע לאיפה שאני היום ועוד היד נטוייה ככל שיוליך אותי אלוהים אוהב העיקר סבלנות . תודה שהקשבתם אוהבים שטול

אוהבים רפיאלי../images/Emo24.gif

חייבת לרוץ לפתוח את החדר..... פשששששש שכחתי מזה לגמרי. חוזרת אחורזה כ
אוהבים

צופיתי 2

New member
כל יום התחלה חדשה ../images/Emo141.gif

מתוך "כל יום התחלה חדשה" "... הדאגה צריכה לדחוף אותנו לפעולה, לא לדיכאון." התפקיד של קורבן מוכר מאד לרבים מאיתנו. החיים לא היו הוגנים איתנו – חשבנו. וחיכינו בצורה פסיבית שהנסיבות ישתנו. חיכינו עם אוכל, או עם בקבוק, או אולי עם כדורים לבנים קטנים. שום דבר לא קרה באשמתנו. שהיינו שותפים בהפיכתנו לקורבן - זאת הייתה מודעות שאנו לא קיבלנו בקלות, אך בכל זאת, זאת הייתה האמת. אנו כבר לא קורבנות, אנו שחקנים, עכשיו. ומאז שאנו עובדים את התוכנית במסירות, יש לנו במאי זמין, נכון וכל יכול, שמכוון אותנו בתפקידנו בחיים. כל אירוע מזמין פעולה, ואנו בחרנו בחיים אחראיים. הדיכאון אולי עדיין נמצא איפשהו בשוליים של המודעות שלנו היום. אך הוא לא צריך להפוך למצב הרוח שלנו. תרופת הנגד היא תמיד הפעולה, הפעולה האחראית. כל דאגה, כל התנסות דורשת את תשומת ליבנו, את תשומת ליבנו הפעילה. היום הזה משתרע לפניי, בלתי מוכר. יקיפו אותי עניינים רבים, אך תמיד זמינה הדרכה לגבי דרך הפעולה הכי טובה.

רפיהו

New member
איזו הדרכה יש לדרך פעולה הכי טובה

אם אתה לא מצליח בהרבה דברים, איך אפשר למצוא הדרכה כזאת שלא כוללת רמאים שמחפשים להגיד לך מה לעשות תמורה לכסף שתיתן להם

צופיתי 2

New member
לא הבנתי

אתה מתייחס לשאלה שלי? בתכנית שלנו אין מי שמקבל כסף, אז אין סכנות כאלה.

רפיהו

New member
כתבת בסוף

אך תמיד זמינה הדרכה לגבי דרך הפעולה הכי טובה, מי מדריך ואיך אפשר לדעת מהי דרך פעולה טובה שלא תוביל אותי לעוד סבל

צופיתי 2

New member
הכוונה לכוח עליון ../images/Emo189.gif

מי בסופו של דבר מדריך אותנו? "אלוהים אוהב כפי שאנו מבינים אותו" מתוך הספר הגדול.

למעלה