רק להיום

נעממי5

New member
רק להיום../images/Emo24.gif

28 באוקטובר גישות "אנחנו יכולים להשתמש בצעדים על-מנת לשנות את דרך ההתנהגות שלנו." טקסט בסיסי, עמוד 53 היה לך יום שבו נדמה היה לך שהכל נגדך? האם יש לך תקופות שבהן אתה כל-כך עסוק בעשיית חשבון-נפש של אחרים, שבקושי אתה יכול לסבול את עצמך? ומה קורה כשאתה צועק על חבר לעבודה או על אדם אהוב, בלי שום סיבה? כשאנו במצב רוח כזה, אנו חייבים לפעול. בכל רגע במשך היום, אנו יכולים לפרוש לכמה רגעים ולעשות חשבון-נפש מיידי. אנו שואלים את עצמנו איך אנו מגיבים על מצבים חיצוניים ועל אנשים אחרים. יתכן שתוך כך נגלה שאנו סובלים מ"גישה רעה", דבר שמוכר לנו מהעבר. גישה שלילית עלולה לפגוע ביחסים שלנו עם הכוח העליון ועם האנשים היקרים בחיינו. כשאנו כנים עם עצמנו, אנו מגלים שהבעיה היא בנו, בגישה שלנו. אין לנו שום שליטה על האתגרים שהחיים מציבים לנו. אנו יכולים לשלוט על האופן שבו אנו מגיבים על האתגרים האלה. אנו יכולים לשנות את הגישה, בכל רגע נתון. הדבר היחיד שמשתנה ב'מכורים אנונימיים' זה אנו עצמנו. שניים-עשר הצעדים נותנים לנו את הכלים לצאת מהבעיה ולעבור לפתרון. רק להיום: במשך היום, אבחן את הגישה שלי. איישם את הצעדים כדי לשפר אותה.

../images/Emo203.gifציטוט להיום../images/Emo203.gif

מבחן האינטיליגנציה האמיתי הוא לא כמה אנחנו יודעים לעשות, אלא כיצד להתנהג כאשר אנחנו איננו יודעים מה לעשות.
- ג'ון קלדוול הולט אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של יומטוב../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי על לילה ארוך של שינה רגועה ובוקר שקט. על קבוצת צעדים ועל היכולת לזהות את הקופים שבראש על הקולות והרצונות שלהם, על הצבעים והצרכים שלהם ועדיין לא לפעול על פי המחלה ולבחור בהחלמה. אני אסירת תודה גם על הקשיים והתסכולים, על הבלבול וחוסר הוודאות שדרכם אני נאלצת ללמוד ליישם את התכנית ולחיות רק להיום. אני אסירת תודה על משפחה תומכת ומאפשרת, על בן זוג סופג ומחבק, על חברותא ותחושת שייכות, על חופש מהתמכרות פעילה על בריאות פיזית ונפשית ועל עוד יום נקי. רק להיום – אחד עשר חודשים ושנים עשר ימי ניקיון
בכל פעם שהראש גונב אותי לכל מיני כיוונים, בעיקר אחורה או קדימה, מזכירים לי בקבוצה שכל מה שאני צריכה לעשות זה להפנים, פשוט להפנים ולחיות רק להיום. נדמה לי לרגע שזה אחד הדברים שהכי קשים לי ביישום התכנית. לא פעם אני פשוט לא מבינה איך אפשר שלא לדאוג למחר או להתעלם מהעבר. אני מוצאת את עצמי חופרת במקומות האלה ויוצא מה זה מתוסכלת.. ויחד עם זה עדיין קשה לי לוותר על התסכולים האלה מידי פעם. יש בי משהו גדול וחזק שאוהב את הבדידות הזו, את הלבד, את ההתבוססות במיץ של עצמי, בשטויות, גם כשאני כבר יודעת להבחין בעובדה שזה שטויות ולא לפעול על פי זה.
יש מצבים, כמו אתמול שהכל פשוט בסדר בחיים שלי, ואני עדיין מרגישה מתוסכלת, מתפזרת וכן... אני נהנית מזה נו, מה לעשות? כמו שרפיאלי אומר – תולה את השלט ומסתגרת, עושה מסיבה בספארי הפרטי שלי שהולך ומתרחב ככל שהזמן עובר. אז אתמול היה לי עוד יום כזה. (קצר הפעם.. יום וקצת....) אבל היום יום חדש, ויש חיים מחוץ לקופסא, יש תכניות וזה זמן ליישם. מאחלת לכולנו יום פורה של החלמה מתוך שמחת חיים וחופש. אוהבים

נורית112

New member
אסירת תודה ../images/Emo140.gif

תודה על שבעה ימים נקיים משימוש בכעס, מהתפרצויות כעס. תודה על מאמנת טובה שהביאה לי את השלוה והתקווה. תודה על עמידה מול כעסים של בנזוגי בלי להיסחף. זה נס! תודה שיש לי סוף סוף מקום משלי. תודה על החיים , על הכל.

עליזה 63

New member
איך אזכה לאמונה?

איך אזכה לאמונה? מתוך סיפור מהספר "בגן האמונה המבואר": שאלו היהודי: אם כן, מה לעשות? איך אזכה לאמונה? ענה לו הרב: תבקש מה יתברך - תן לי אמונה.תן לי להאמין, שכל מה שיקרה איתי, הכול לטובתי. זכני לדעת שאני בידיים שלך, וכל מה שתעשה איתי הכול לטובה... תבקש מה יתברך" תן לי אמונה, תן לי אמונה, שאתה הוא המפרנס, ואתה הוא הרופא כל בשר. תן לי אמונה שאין עוד מלבדך, וששום אדם אינו יכול להזיק לי או לנגוע במה ששייך לי וכולי. ובכל פעם שאתה מרגיש איזו דאגה או פחד, תבקש מה יתברך שיתן לך אמונה לפי העניין.

למעלה