רק להיום

נעממי5

New member
רק להיום../images/Emo24.gif

בנובמבר לא משנה מה קורה "בסופו של דבר, עלינו לעמוד על רגלינו שלנו, ולהתמודד עם החיים כמות שהם, אז למה לא מההתחלה." טקסט בסיסי, עמוד 85 יש כאלה בינינו המרגישים שעלינו להגן על החברים החדשים ולהגיד להם שבעבר הכל היה נורא, ועכשיו, בהחלמה, הכל נהדר. אנו חשים שאנו עלולים להבריח מישהו אם נדבר על כאב, קשיים, בעיות נישואים, על-כך שפרצו לנו את הדירה או דברים כאלה. אנו נוטים לדבר רק על הדברים הטובים בחיינו, מתוך רצון כן וכוונה טובה לשאת את הבשורה. אבל רוב החברים החדשים כבר משערים את האמת, גם אם הם נקיים רק במשך ימים ספורים. וברוב המקרים, לחבר חדש הרבה יותר קשה "לחיות את החיים כמות שהם", לעומת מה שעובר על חבר ותיק בכל יום. אם אנו מצליחים לשכנע את החבר החדש שהכל ורוד בהחלמה, אנו צריכים לדאוג להיות שם ולתמוך בחבר החדש כשמשהו ישתבש בחייו. אולי אנו פשוט צריכים לדבר בצורה מציאותית על האופן שבו אנו משתמשים במשאבים של 'מכורים אנונימיים', על-מנת לחיות את החיים כמות שהם. ויש לכך משמעות שונה בכל יום. בהחלמה, ובחיים עצמם, יש חלקים שווים של שמחה וסבל. חשוב שנשתף את החבר החדש בשני הדברים, כך שיידע, כי אנו נשארים נקיים ולא משנה מה קורה. רק להיום: אהיה כן עם החברים החדשים ואגיד כי, לא משנה מה שהחיים מביאים, אנו כבר לא חייבים להשתמש בסמים.

../images/Emo203.gifציטוט להיום../images/Emo203.gif

האמת היא יפיפיה בררנית, שאפילו תקריבו למענה הכל, לא תוכלו להיות בטוחים בחסדיה.
- ארתור שופנהאואר אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של יומטוב ומלא אסירות תודה../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על שקט ושלווה על הבוקר, על חיוך רגוע ונכונות לקבל את היום, על אסירת תודה על האפשרות לבחור בין עשייה לבטלה, בין עצלנות ולחיוניות, בין מחלה והחלמה. אני אסירת תודה על התבונה והכוח והמניע אותי לצעוד בדרך למרות וחרף הסתייגויות למינהן, על האומץ לפנות בתוכי מקום ולקבל את הדרך, את עצמי, אסירת תודה על חברותא נפלאה, על פגישות, עדות למנצחים בדרך NA, כוח, אהבה, ניצוצות חדשים של הבנה בכל יום מחדש. על בן זוג אוהב, מפרגן ומכיל, משפחה תומכת ומאפשרת, חופש מהתמכרות פעילה ועוד יום נקי. רק להיום - אחד עשר חודשים ושמונה עשר ימי ניקיון
אחלה בוקר.... שקט ורגוע. כוס קפה ענק מול החברותא הוירטואלית שלי, משפחה שכוחה לא יסולא בפז. מאורעות אתמול עדיין רצים לי בראש, מילים עדיין מהדהדות. אהוד - חבר יקר מאד ציין אתמול 15 שנות ניקיון בענווה שמעטים זוכים לה. ים של כוח קיבלתי. הרגשתי לרגע שלא יכולה להיות שום בעיה שנועדה מראש להכשיל אותי. כל מה שקורה בעצם קורה לטובתי גם אם באותו רגע הדברים לא נראים ומרגישים ככה. זו פשוט הדרך של אלוהים שלי לגרום לי לצמוח עוד ועוד. אחרי 15 שנות ניקיון, כשהקשבתי, נדמה היה שהדברים יוצאים מתוכי. אותן מחשבות, תיאור של רגשות, ואני רק בתחילת דרך. לרגע הרגשתי נורמלית סופסוף... כי אם אחרי 15 שנות ניקיון חושבים על הדברים האלה, אז בטח שגם לי מותר. לשתף! לשתףףףף!!!! זה אחד הסודות הגדולים של התכנית. לא להשאיר שום דבר בבטן, פשוט לדבר על הכל ולו רק משום ההבנה שאני אדם מוגבל ואין לי יותר מדי מקום לאכסן. אז אני מבטיחה לעצמי לשתף עוד יותר ממה שעשיתי עד עכשיו, כי אני רוצה את הדרך, אני רוצה את החיים, אני רוצה לחיות וליהנות ללא שימוש בסמים. מאחלת לכולנו יום של אומץ ושמחת חיים. יום של עוד צעד בדרך אל החופש. אוהבים

../images/Emo65.gifלחיות בשמחה../images/Emo65.gif

רבי נחמן מברסלב ידע שהדיכאון הוא חוסר תקווה וחוסר התקווה היא חוסר אמונה בעצמנו, וחוסר אמונה בקדוש ברוך הוא.
הוא הבין שאחת האיכויות החיוניות להתחזקות, לאמונה בעצמנו ולידיעה שאין אנו לבד בעולם- זו שמחה, אופטימיות.
ואם אין האדם שמח בלבו ובהווייתו- יביא את עצמו לידי שמחה, ישיר, ירקוד, יצחק ואפילו יאלץ את עצמו לעשות כל אלה והשמחה תגיע! השמחה מביאה חיוניות ומסייעת להגשמה עצמית ולחיבור להשראה.
אוהבים

שלום לכולם ותודה בוחרת בחיים../images/Emo24.gif

כבר כמה זמן שאני לא חיה בשמחה אני מרגישה רע וממשיכה להתפלל לכוח העליון שלי שיתן לי כוח להמשיך להילחם בהתקפות של המחלה שלי ושאני יוכל להמשיך בדרך בשקט. כתבת שצריך להביא את עצמנו לשמחה,, אני פתאומית לא יודעת איך לעשות את זה כי הכל נראה לי שחור ומושך למטה לבור. יהיה טוב אוהבים

למעלה