רק להיום

נעממי5

New member
רק להיום../images/Emo24.gif

22 בינואר בית ספר להחלמה "זוהי תכנית למידה." טקסט בסיסי, עמוד 16 ההחלמה היא עבודה קשה. הדברים החשובים ביותר שעלינו לדעת קשים מאוד ללמידה. אנו בוחנים את ההחלמה על מנת להתכונן לקראת הדברים שהחיים מזמינים לנו. אנחנו מקשיבים לחברים המדברים בפגישות ומספרים מניסיונם, ועושים לעצמנו "רשימות" בזיכרון, על מנת שנוכל להתייחס לזה מאוחר יותר. כדי להיות מוכנים, אנו מעיינים ברשימות ובספרות שלנו, בין "השיעורים". תלמידים יכולים ליישם את הידע שלהם במבחנים. אנו יכולים ליישם את ההחלמה שלנו בזמני משבר. כתמיד יש לנו בחירה בגישה שלנו לאתגרי החיים. אנחנו יכולים לפחד ולהתרחק מהם כאילו היו איום על השלווה שלנו, או שאנו יכולים לקבל אותם באסירות תודה, כהזדמנויות של גדילה. בלא אתגרים כאלה, אנו עלולים לשכוח את מה שלמדנו ולדרוך במקום. הזדמנויות כאלה דוחפות אותנו להתעוררות רוחנית חדשה. אנחנו מגלים כי אחרי כל תקופת משבר יש תקופת מנוחה, המעניקה לנו זמן להתרגל למיומנות החדשה שלנו. אחרי שאנו מקדישים מחשבה לניסיונות שלנו, אנו נקראים לשתף מישהו בידע זה, מישהו שלומד עכשיו את מה שכבר למדנו. בבית הספר של ההחלמה, כולנו מורים ותלמידים כאחד. רק להיום: אהיה תלמיד בכל הנוגע להחלמה. אשמח על אתגרים, בטוח במה שלמדתי, שמח לשתף בזה אחרים.

עליזה 63

New member
מתוך הספר "שפת השחרור"

מתוך הספר "שפת השחרור" לחיות עם המשפחה "הייתי כבר בת 46 כשסוף סוף הודיתי בפני עצמי ובפני מישהו אחר שסבא שלי תמיד מצליח לגרום לי להרגיש אשמה, כועסת ונשלטת". (אנונימית) יתכן ואנו אוהבים את בני המשפחה שלנו ואיכפת לנו מהם מאד. יתכן ובני המשפחה אוהבים אותנו ואיכפת להם מאיתנו. אך לפעמים האינטראקציה עם בני משפחה מסוימים עלולה להיות טריגר אמיתי לתלותיות יתר אצלנו– לפעמים עד לתהום עמוק של בושה, זעם, כעס, אשמה וחוסר אונים. לפעמים קשה להשיג התנתקות רגשית מבני משפחה מסוימים. יתכן וקשה להפריד את הבעיות שלהם מהבעיות שלנו. יתכן וקשה לנו להודות בכך שיש לנו כוחות נפש משלנו. קשה, אבל לא בלתי אפשרי. הצעד הראשון הוא מודעות וקבלה – פשוט להכיר, ללא אשמה, במחשבות וברגשות שלנו. אנו לא צריכים להאשים את בני המשפחה שלנו. אנחנו לא צריכים להאשים את עצמנו. קבלה היא המטרה - קבלה והחופש לבחור מה אנו רוצים וצריכים לעשות כדי לטפל בעצמנו ביחס לאותו אדם שני. אנחנו יכולים להשתחרר מהדפוסים של העבר. אנחנו בהחלמה. התקדמות הינה המטרה. אלי, היום עזור לי להיות סבלני עם עצמי כאשר אני לומד איך ליישם התנהגות של החלמה עם בני המשפחה שלי. עזור לי לשאוף היום למודעות ולקבלה.

../images/Emo182.gifפניני חכמה../images/Emo182.gif

אדם אינו יכול ללמוד את מה שהוא חושב שהוא כבר יודע.
- אפיקטטוס אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של יומלא אסירות תודה../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על בוקר נפלא ורגוע, על לילה של שינה מתוקה, על יכולת להבחין בין מחלה להחלמה ולקבל החלטות, על בריאות פיזית ונפשית, על משפחה תומכת ומפרגנת. על חברותא ודרך NA, על זוגיות ובן זוג אוהב ומחבק, על פרנסה ומקום עבודה, על חופש מהתמכרות פעילה ועל עוד יום נקי. רק להיום - שנה, חודשיים ושישה ימי ניקיון
מציירת על הבוקר
ובין לבין מסדרת עוד פינה, עוד נישה בבית. יום ארוך של עבודה לפני, והחיים מחייכים. מאחלת לעצמי ולכולנו יום נפלא של חיוכים וחיבוקים, אהבה ושמחת חיים. אוהבים

למעלה