רק להיום

נעממי5

New member
רק להיום../images/Emo63.gif

בפברואר התעוררות רוחנית "התעוררות רוחנית הייתה הדבר האחרון שציפינו לו." טקסט בסיסי, עמוד 48 מעטים מאתנו באנו לפגישה הראשונה של 'מכורים אנונימיים' עם רצון עז לערוך חשבון נפש או להאמין שיש בנפשנו חלל רוחני ריק. לא היה לנו מושג שאנו עומדים לצאת למסע שיעיר את הרוחניות הרדומה שלנו. הצעד הראשון פועל כמו שעון מעורר בעל צלצול חזק, ומעביר אותנו למצב של הכרה למחצה. בנקודה זו אנו בכלל לא בטוחים אם אנו רוצים לצאת מהמיטה או אולי לישון עוד כמה דקות. היד הרכה המטלטלת את הכתף שלנו כשאנו עושים את הצעד השני והשלישי, גורמת לנו לקום, להתמתח ולפהק. עלינו להסיר את השינה מעל עינינו על מנת לעשות את הצעד הרביעי ולעשות את החמישי. אבל כשאנו עושים את הצעד השישי, השביעי, השמיני והתשיעי, אנו מתחילים להרגיש שאנו מתמלאים מרץ. חיוך עולה על שפתינו. הרוחניות שלנו שרה במקלחת כשאנו עושים צעד עשירי וצעד אחד-עשר. ואז עושים את הצעד השניים-עשר, יוצאים ומחפשים את אלה שצריך להעיר אתם. אנו לא חייבים לבלות את שארית חיינו בגסיסה רוחנית. אולי אנו לא אוהבים לקום בבוקר, אבל כשאנו יוצאים מהמיטה, אנו כמעט תמיד שמחים שעשינו את זה. רק להיום: אני אשתמש בשנים-עשר הצעדים, כדי להעיר את הרוחניות הישנה שלי.

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

משהו אופטימי . הייתה פעם אישה שישבה בכיכר השוק. כל מי שנקלע לבעיה היה בא אליה, יושב מולה ומספר לה את הבעיה שלו. האשה הייתה מהרהרת קצת, הופכת והופכת בדבר, ואז מספרת סיפור. את הסיפור הזה היה אותו אדם מגלגל בראשו עד שפתרון לבעייתו שלו היה צץ ועולה לנגד עיניו. יום אחד באה וישבה מול האשה מהשוק אישה צעירה כבת שלושים. "הבעיה שלי", אמרה האשה הצעירה, "היא שאני לא מתאימה לשום דבר. ניסיתי המון עבודות. לא התאמתי לאף עבודה. גרתי בהמון מקומות. לא התאמתי לשום מקום באמת. יצאתי עם בחורים רבים - אף פעם לא הרגשתי שאני מתאימה." מספרת הסיפורים ענתה מיד: במקרה שלך אני לא צריכה אפילו לחשוב כי גם אני הייתי פעם במצבך, אבל לא היה לי את מי לשאול ולכן יצאתי לחפש את התשובה. עברתי ערים וכפרים, גאיות ונחלים, כרמים ובוסתנים. יום אחד מצאתי את עצמי הולכת בדרך, שדות מימין, שדות מלוא העין משמאל וחוץ מזה - כלום. אחרי הליכה של כמה שעות ראיתי מעבר לשיפול הגבעה חומה הניצבת בשולי הדרך. מרחוק יכולתי לראות עליה כתמים צבעוניים - חלקם גבוה על החומה, חלקם נמוך וחלקם מפוזרים להם ככה באמצע. התקרבתי במהירות ועמדתי מול החומה. מקרוב יכולתי לראות שאותם כתמים צבעוניים היו מטרות, מטרות שיורים בהן חיצים. בדיוק בליבה של כל מטרה היה נעוץ בבטחון חץ. "מי יכול היה לעשות עבודה כל כך מדוייקת?", שאלתי את עצמי. אבל לא היה שם את מי לשאול אז המשכתי ללכת. מעבר לראש הגבעה עמד בית קטן ובחצר עמדה רכונה מעל ערוגה בחורה צעירה ממני בהרבה. ניגשתי אליה ושאלתי אותה: "את יודעת אולי מי ירה את החיצים למטרות שעל החומה במורד הדרך?" היא התרוממה וענתה בביישנות: "אני". "אבל איך זה יכול להיות?", הקשיתי, "את כל כך צעירה!" "האמת היא", ענתה הצעירה, "שקודם יריתי את החיצים ורק אחר כך ציירתי את המטרות." "מהפגש הזה למדתי רבות", אמרה המספרת לאישה המוטרדת שישבה מולה, "למדתי שקודם כל אני צריכה למצוא מה מתאים לי ולא למה אני מתאימה. מצאתי מה מתאים לי ואז בניתי סביב זה את חיי."

../images/Emo42.gifבוקר טוב עולם../images/Emo42.gif

ברוכים השבים/שווים, אסיר תודה. שיהיה לנו יום מוצלח, לבן ונקי. אוהבים

NUNA10

New member
../images/Emo124.gif הודעה ../images/Emo124.gif

חברים יקרים כנסו לקומונה שלי אהבה ובריאות קראו , כתבו , הגיבו , וסתם תפגינו נוכחות תודה .

NUNA10

New member
../images/Emo2.gif רעידת אדמה ../images/Emo2.gif

"כל הבית התנדנד. זה היה מפחיד" שתי רעידות אדמה חזקות הורגשו בשעה 12:40 בישראל. על פי הדיווחים, עוצמת הרעידה השנייה עמדה על 5.3 בסולם ריכטר. מוקד הרעידה היה בלבנון, והיא הורגשה גם בסוריה וירדן שתי רעידות אדמה חזקה הורגשה בכל רחבי הארץ בשעה 12:40. מהמרכז הסייסמולוגי האירופאי נמסר כי עוצמת רעידת האדמה הראשונה עמדה על 5.1 בסולם ריכטר. עוצמת הרעידה השנייה עמדה על 5.3 בסולם ריכטר. ירוחם מנדולה דובר מד"א: "במוקד התקבלו מאות פניות של אזרחים שהרגישו את רעידת האדמה. עד כה אין לנו כל דיוווח על פגיעות בנפש או נזקים לרכוש. לאור תרחישים שערכנו, אנחנו מוכנים לכל מצב". תלמידים במוסדות חינוך באצבע הגליל שוחררו לבתיהם, תושבים בצפת נמלטו מהקומות הגבוהות ונמסר על עשרות מקרים שבהם נפלו חפצים בתוך הדירות. ראש המועצה האזורית מבואות החרמון, בני בן-מובחר, מסר כי כתוצאה מהרעידה נותק החשמל ברחוב הראשי של מושב שדה אליעזר וכי בהלה רבה אחזה במטיילים ובנופשים במקום. תושבת מטולה סיפרה כי זאת הייתה רעידת האדמה החזקה ביותר שהרגישה במטולה בעשרות השנים האחרונות. מוקד הרעידות: לבנון מוקד הרעידות היה בלבנון, כ-15 ק"מ דרומית מזרחית לצור. הרעידות הורגשו גם בסוריה. בבירת לבנון, ביירות, הבניינים רעדו ומספר חלונות נפלו. כתוצאה מכך נפגעו באורח קל מספר אזרחים ששהו בסמוך לבניינים. בירדן הורגשה הרעידה בעיקר באיזור העמקים, הסמוך לגבול עם ישראל. לא דווח על נפגעים. ברשות הפלסטינית ציינו אזרחים רבים כי חשו ברעש באופן חזק יותר מבפעמים הקודמות בהן רעדה האדמה השנה. כל הארץ טולטלה מעדויות של אזרחים ניתן להבין שרעידת האדמה הורגשה היטב: הילה מאזור סיפרה כי ישבה על מיטתה כשלפתע "כל הבית התחיל לזוז. קיבלתי סחרחורת ורצתי אל מחוץ לבית". תום מת"א סיפר שגם אצלו כל הבית זז - "הפעם זה היה ממש מפחיד". אמיר מחולון סיפר בהתרגשות ל-חדשות msn: "ישבתי מול המחשב, ואז התחלתי להרגיש סחרחורת מוזרה. ופתאום קלטתי שהכל מתנדנד, המסך, השולחן, הספרייה. המים בכוס השתוללו ונשפכו. חטפתי בחילה". איתי מחיפה אמר כי הרגיש כי הרעידה היתה הפעם ארוכה יותר מקודמותיה השנה. "זה לקח משהו כמו 20 שניות כשכל הבית זז. הרעידה הפעם היתה חזקה יותר מהאחרות". רעידת האדמה הורגשה גם בדרום - פדיה פיסרנקו מדימונה שהה בסלון ביתו בעת רעידת האדמה. "הכוסות במזנון זזו. הרמתי טלפונים לחברים כדי לבדוק אם גם הם הרגישו" הרעש האחרון בישראל לפני מספר ימים: רעידת אדמה קלה הורגשה בצפון הארץ ובמרכזה. ממגן דוד אדום נמסר כי לא נרשמו נפגעים או נזק, אך אזרחים רבים התקשרו לדווח כי הרגישו את הרעידה. רעידת האדמה נמדדה בעוצמה של רמה 4 בסולם ריכטר. הרעש אירע סמוך לעיר צור שבדרום לבנון, בשעה 1:47. לפני כחודשיים וחצי, הורגשה רעידת אדמה כאשר המוקד היה באיזור ים המלח.

למעלה