רק להיום

מנחם37

New member
רק להיום

30 באפריל אלוהים עושה בשבילנו "החלמה מתמשכת תלויה במערכת היחסים שלנו עם אלוהים אוהב שאיכפת לו מאתנו ושיעשה בשבילנו את מה שאין ביכולתנו לעשות בעצמנו." טקסט בסיסי, עמוד 96 כמה פעמים שמענו בפגישות "אלוהים עושה בשבילנו מה שאנו לא יכולים לעשות בשביל עצמנו?" לעיתים אנו עלולים להיתקע בהחלמה שלנו, לא יכולים, מפחדים או לא נכונים לקבל את ההחלטות שאנו יודעים שאנו חייבים לקבל כדי להתקדם. אולי אנו לא מסוגלים לסיים מערכת יחסים שפשוט לא עובדת. אולי העבודה שלנו הפכה למקור של יותר מדי עימותים או אולי אנו חשים שאנו צריכים למצוא חונך חדש אבל פוחדים להתחיל לחפש. דרך החסד של הכוח העליון שלנו, השינוי הבלתי צפוי עשוי להתרחש בדיוק בתחום שחשנו כי אנו לא מסוגלים לשנותו. לפעמים אנו מרשים לעצמנו להיתקע בבעיה במקום להתקדם לקראת פתרון. בזמנים אלה, אנו מגלים לעיתים קרובות, שהכוח העליון שלנו עושה בשבילנו את מה שאנו לא יכולים לעשות בשביל עצמנו. אולי בן הזוג מחליט לסיים את מערכת היחסים. אולי מפטרים אותנו או משעים אותנו. או אולי החונך שלנו אומר לנו שהוא כבר לא יכול לעבוד אתנו עוד, מאלץ אותנו לחפש חונך חדש. לפעמים מה שקורה בחיינו יכול להיות מפחיד כפי ששינוי לפעמים נראה. אבל אנו גם שומעים "שאלוהים לעולם לא סוגר דלת בלי לפתוח דלת אחרת." כשאנו מתקדמים עם אמונה החוזק של הכוח העליון שלנו לעולם לא רחוק מאתנו. ההחלמה שלנו מחוזקת על-ידי שינויים אלה. רק להיום: יש לי אמון בכך שאלוהים כפי הבנתי יעשה בשבילי מה שאני לא יכול לעשות בשביל עצמי.

../images/Emo40.gifציטוט להיום../images/Emo40.gif

"הטריק הכי גדול של השטן היה לגרום לאנשים להאמין שהוא לא קיים."
- כריסטופר מק'קוורי אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של יומטוב../images/Emo42.gif

אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי על בוקר שקט ורגוע, על היכולת להבחין בספקות ולפעול באופן הפוך.... על היכולת להתגבר ולהמשיך קדימה. על אהבה והבנה של חברים לדרך, על בריאות פיזית ונפשית. על יום מנוהל ונקי על משפחה חמה ומפרגנת. על החיים עצמם. רק להיום - חמישה חודשים וארבעה עשר ימי ניקיון
יום של עבודות לפני, תרומה לקהילה בדמות ארבע שעות עבודה בבית מלון. האמת היא שממש לא בא לי ללכת, הדחף הראשוני הוא להתקשר ולספר שאני לא מרגישה טוב, או כל דבר שישאיר אותי בבית, אבל אני יודעת עמוק בתוכי שזה דפוס ישן שמנהל אותי כרגע, אותו קוף קטן שעזר לי כל החיים כמעט לזלזל ולא לסיים מסגרות, לא להרגיש שייכת, להתבודד לברוח מכל מה שרק אפשר...אז אני כנראה מזהה אותו כרגע, ומבקשת שילך לטייל עד אחר הצהריים, כאילו.. אני מוכנה לפגוש אותו בסוף היום
האמת היא שבימים האחרונים משהו קורה לי עם ההחלמה. ספקות מחלחלים לתוכי, ושוב אני שומעת קולות בתוכי שצורחים - "את לא מכורה... את יכולה לעזוב..... את לא זקוקה למקום הזה" ובעיקר "את יכולה לבד, הלאה וקדימה..." אני פועלת הפוך מאותם קולות ולו רק להישאר בדרך. כך יוצא שיזמתי עם עוד חברה פתיחת קבוצה נוספת באן איי והיוזמה המבורכת הזו קיבלה תאוצה אתמול כאשר ערכנו ישיבת מצפון והחלטנו על תפקידים, נושאים, וכמובן שם לקבוצה... "לבחור בחיים"
אני עושה כל שלאל ידי בכדי להיצמד לדרך ולא להשאיר לעצמי יותר מדי זמן להרהר בספקות הללו, ויחד עם זה אני מרגישה עמוק בפנים צבועה, שקרנית, כאילו יש בי עוד דברים שאני לא מרשה להם לבוא לידי ביטוי כמו למשל שאלות - האם באמת אני רוצה לוותר על סוטול לכל החיים? דיברתי ואני מדברת על זה במרכז, ואני מגלה שאני לא לבד עם המחשבות האלה. מסתבר שזה רק נורמלי שזה יקרה בתחילת דרך, או בכלל, זה כנראה איזה שהוא שלב שרבים וטובים עוברים בדרך, וזה המקום להודות לכל מי שמסייע לי להישאר שפויה ולא להרשות לעצמי להיסחף למקומות שכבר הייתי בהם. "תמשיכי לבוא.. הכל מתחיל מיום אחד"... ובעיקר - "אוהבים אותך".. אלה הן המילים והתחושות הנלוות להן שאני לא מוכנה לוותר עליהן. אני תפילה לאלוהים שלי שאהיה חזקה. שאוכל להרגיש ולדעת את רצונו עבורי, שאוכל להרגיש שלמה עם הדרך. שאפסיק לחשוש ואלמד להבין ולהפנים את המשמעות העמוקה של "רק להיום". לחיות רק להיום. ליהנות מהחיים - רק להיום. לאהוב - רק להיום. להביט פנימה ומסביב - רק להיום.... משום מה קיימים בי קולות שמדברים על העתיד, שאלות כמו מה הלאה, האם באמת... האם זה מה שאני רוצה... כל מיני כאלה שמתוארים יפה מאד בספרות וכל מטרתם היא להשיב אותי אחורה.. לבקבוק עם העשן, "רק פעם אחת"... המחלה בהתגלמותה! תודה שהגעתם עד כאן. המשך יום טוב לכולנו. אוהבים

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

הנמלה היצרנית והמאושרת . כל יום, מוקדם בבוקר, הייתה מגיעה למפעלה הנמלה היצרנית המאושרת. שם היא העבירה את ימיה בעבודה, כשהיא מזמזמת שיר אהבה ישן. היא הייתה יצרנית ומאושרת, אך... אהה!... לא היה עליה כל פיקוח. הדבור המנכ"ל הגיע למסקנה שזה לא ייתכן, לכן הוא יצר משרה של מפקח.. ולשם כך שכר חיפוש(ית) בעל ניסיון רב. הדאגה הראשונה שלו הייתה לארגן את שעות הכניסה והיציאה וגם הכין דוחות יפיפיים.. עד מהרה היה צורך לגייס מזכירה כדי שתעזור להכין את הדוחות, לפיכך שכרו עכבישה שארגנה את כל התיקיות וענתה לטלפונים. בינתיים הנמלה היצרנית והמאושרת עבדה ועבדה. הדבור המנכ"ל היה מוקסם מדו"חות החיפוש(ית) המפקח, אז הוא ביקש תרשימים, גראפים, דוחות טיפול וניתוחי מגמות. בעקבות זה היה צורך לשכור מקקית, כעוזרת למפקח. ולא היה מנוס מרכישת מחשב חדש עם מדפסת צבעונית. עד מהרה הנמלה היצרנית והמאושרת הפסיקה לזמר את נעימותיה והתחילה להתלונן על כל הניירת שהיה צריך למלא עכשיו. בעקבות כך הדבור המנכ"ל החליט שהגיע הזמן להטיל גזרות. כך נוצר תפקיד מנהל האזור שבו עבדה הנמלה היצרנית והמאושרת. התפקיד נמסר לצרצר, שריפד את משרדו בשטיחים מקיר לקיר וקנה כורסה מיוחדת. מנהל האזור – כמובן – נזקק למחשב חדש, ומכיוון שהיה יותר ממחשב אחד בארגון, היה צורך להקים רשת מקומית. המנהל החדש עד מהרה נזקק לעוזר (שהיה עוזרו גם בחברה הקודמת בה הוא עבד), על מנת שיסייע לו להכין את התוכנית האסטרטגית והתקציב לאזור שבו עבדה הנמלה היצרנית והמאושרת. הנמלה כבר לא זמזמה את נעימותיה הישנות ונראתה כל פעם יותר מרוגזת. "בקרוב נצטרך להזמין סקר של אקלים תעסוקתי" – אמר הצרצר. אבל יום אחד המנכ"ל, כשבדק את המספרים, גילה שתאגיד העסקים (שבו עבדה הנמלה היצרנית והמאושרת) כבר לא היה רווחי כמקודם. לפיכך, שכר את הינשוף, יועץ בעל מוניטין, כדי שייתן חוות דעת. הינשוף שהה שלושה חודשים בחברה והנפיק דו"ח מלומד: "במחלקה הזאת יש יותר מדי אנשים...". המנכ"ל שמע בקול היועץ ו... פיטר את הנמלה היצרנית והמאושרת. מוסר השכל: אל תהיה נמלה יצרנית ומאושרת. עדיף להיות חסר תועלת ובלתי כשיר. הבלתי כשירים לא צריכים מפקחים, אין צורך, כולם יודעים שהם כאלה. אם למרות הכל אתה יצרני,אל תראה בשום פנים ואופן שאתה מאושר. לא יסלחו לך על זה. המצא מדי פעם איזו צרה, זה יוצר רחמנות. אבל אם למרות כל הנאמר לעיל אתה מתעקש להיות נמלה יצרנית ומאושרת, עשה זאת בחברה משלך, שלפחות לא יחיו על חשבונך דבורים, חיפושיות, עכבישים, מקקים, צרצרים וינשופים.

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב ! יום נעים ומקסים לכולם .

NUNA10

New member
../images/Emo79.gif שיר על הבוקר ../images/Emo202.gif

לכל איש יש שם . חוה אלברשטיין מילים: זלדה מישקובסקי לחן: חנן יובל לכל איש יש שם שנתן לו אלוהים ונתנו לו אביו ואימו לכל איש יש שם שנתנו לו קומתו ואופן חיוכו ונתן לו האריג לכל איש יש שם שנתנו לו ההרים ונתנו לו כתליו לכל איש יש שם שנתנו לו המזלות ונתנו לו שכניו לכל איש יש שם שנתנו לו חטאיו ונתנה לו כמיהתו לכל איש יש שם שנתנו לו שונאיו ונתנה לו אהבתו לכל איש יש שם שנתנו לו חגיו ונתנה לו מלאכתו לכל איש יש שם שנתנו לו תקופות השנה ונתן לו עיורונו לכל איש יש שם שנתן לו הים ונתן לו מותו. ערב יום השואה - 2008

NUNA10

New member
../images/Emo189.gif ראיון עם אלוהים ../images/Emo189.gif

ריאיון עם אלוהים . בחלום ראיתי את אלוהים. "הכנס" אמר אלוהים, "אז אתה רוצה לראיין אותי ?" "אם יש לך זמן עבורי" עניתי. אלוהים חייך וענה: "זמני הוא הנצח, ויש לי זמן לכל דבר. מה היה בדעתך לשאול אותי ?" "מה מפתיע אותך יותר מכל דבר אחר בבני האדם ?" ואלוהים ענה : "משעמם להם להיות ילדים, והם ממהרים להיות גדולים, ואז, הם רוצים לחזור ולהיות שוב ילדים. הם מאבדים את בריאותם על מנת להרוויח כסף, ובסוף הם מאבדים את כספם על מנת להחזיר את בריאותם. הם חושבים ללא הרף. בדאגה על עתידם, הם שוכחים את ההווה וכך אינם חיים, לא בהווה ולא בעתיד. הם חיים כאילו לעולם לא ימותו והם מתים כאילו מעולם לא היו בחיים." אלוהים לקח את ידיי בידיו וישבנו בשקט זמן מה, ואז שאלתי : "כהורה, מהם השיעורים שהיית רוצה שהם ילמדו ?" ואלוהים ענה עם חיוך : "שילמדו שהדברים שיקרים בחיים אינם הדברים השייכים לנו, אלא האנשים האהובים עלינו. שילמדו שזה לא טוב להשוות את עצמינו לאחרים. כל אחד יוערך על בסיס ערכו הוא ולא בהשוואה לקבוצה כלשהי. שילמדו שהאדם העשיר אינו זה שיש לו הכי הרבה, אלא זה שצריך הכי מעט. שילמדו שלוקח דקות ספורות לפגוע באדם אהוב, ולוקח שנים רבות לרפא פגיעות אלה. שילמדו לסלוח על ידי תרגול הסליחה. שילמדו שישנם אנשים האוהבים אותם עד מאוד , אולם אינם יודעים כיצד להביע את רגשותיהם. שילמדו שכסף יכול לקנות הכל מלבד שמחה. שילמדו ששני אנשים יכולים להתבונן באותו דבר ולראותו שונה בתכלית. שילמדו שחבר אמיתי הוא זה שיודע הכל אודותיהם ובכל זאת אוהב אותם. שילמדו שלא תמיד מספיק לזכות בסליחתם של אחרים, אלא חשוב לסלוח גם לעצמנו." ישבתי שם זמן רב ונהניתי מהחוויה. הודיתי לו על זמנו וכל מה שעשה עבורי ועבור משפחתי והוא השיב : "ברוך הבא, אני כאן 24 שעות ביממה. כל מה שאתה צריך זה לשאול ואני אענה." אנשים ישכחו מה שאמרת, אנשים ישכחו מה שעשית, אבל אנשים לעולם לא ישכחו כיצד גרמת להם להרגיש..."

עליזה 63

New member
הינו נכונים שאלוהים יקח מאתנו את כל חסרונותינ

קבלתי במייל ואהבתי הינו נכונים שאלוהים יקח מאתנו את כל חסרונותינו. צעד שש נכונות היא המפתח לכל המעברים החשובים בחיים.עד שלא נהיה מוכנים לדעת מה שהוא התעלומה לא תחשף. עד שלא נהיה מוכנים לעשות לא נוכל לגייס את הכוחות הדרושים.עד שלא נהיה מוכנים לקבל מתנה אפילו אם התאמצנו לקבל אותה המתנה לא תהיה שלנו אפילו לא נזהה אותה כמתנה. צעד שש מדבר על הנכונות שלנו להסיר את המכשולים אל האושר האישי שלנו.המכשולים האלו הם פגמי האופי. עד שלא נוותר על פגמי האופי ונסיר אותם נתאגרף בהם ונמתין על המרפסת שהם יוסרו מאתנו אם אפשר להתבטא כך הם ישארו איתנו תמיד ויהיו מכשול אל האושר שלנו. זה מאד פשוט !!!!!!! צעד שש מאד ספציפי לגבי מי יקח מאתנו את פגמי האופי. עם כל ההשכלה שלנו וכוח הרצון שלנו לא אנחנו נוכל לבד להסיר את פגמי האופי רק כאשר נהיה מוכנים להודות בכוח של אלוהים ולהכניס אותו אל תןך חיינו רק אז היה מוכנים לחופש . מבקשת נכונות לעוד יום של המנעות נכונות למסור את הפגמים נכונות להאמין באלוהים ובעצמי

למעלה