רק להיום

עליזה 63

New member
רק להיום

6 באוגוסט השמחה הפנימית "מאז שהתחלנו את ההחלמה, גילינו ששמחה לא באה מדברים חומריים, אלא תוך עצמנו." טקסט בסיסי, עמוד 103 אחדים מאתנו הגיעו לאנ-איי עניים לגמרי. הפסדנו הכל בגלל ההתמכרות שלנו. מהרגע שאנו נקיים, אנו משקיעים את כל האנרגיה שלנו בשיקום המצב הכלכלי שלנו. זה גורם רק לכך שנהיה בלתי-מרוצים מהחיים שלנו, יותר מכפי שהיינו לפני שבאנו לתוכנית. חברים רבים ניסו להקל על הכאב הרגשי שלהם בעזרת דברים חומריים. בן זוג דחה אותנו? בואו נקנה משהו. הכלב מת? בואו נסע למרכז קניות. העניין הוא שאי-אפשר לקנות הגשמה רגשית, גם לא בתשלומים. אין שום דבר רע בדברים חומריים בפני עצמם. הם יכולים להקל על החיים, לספק לנו רקע מפואר יותר, אבל הם לא יכולים להרגיע אותנו. איפה נוכל למצוא שמחה אמיתית? אנו יודעים; בתוכנו. מתי נמצא שמחה? כשנציע עזרה לאחרים, בלי לצפות לתמורה. מצאנו חמימות בחברת בני-אדם אחרים, לא רק באנ-איי, אלא גם במשפחות שלנו, בקרב הידידים ובמסגרת הקהילה. מקור הסיפוק הוודאי ביותר שלנו הוא בקשר ההכרתי עם אלוהים. שלווה פנימית, תחושה בטוחה שאנו יודעים שיש לנו כיוון בחיים ובטחון רגשי, לא באים מדברים חומריים, אלא מתוכנו. רק להיום: אי-אפשר לקנות שמחה אמיתית. אחפש את השמחה שלי בעזרה לאחרים, בחברותא, בקשר עם הכוח העליון - אחפש בתוכי.

../images/Emo40.gifציטוט להיום../images/Emo40.gif

המזל אינו מאיר פנים לאנשים שסומכים עליו, אלא לאנשים שסומכים על כשרונם וחריצותם.
- מארק ה. מקורמאק אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של אהבה ליומטוב../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על שלווה ורוגע לקראת יום ארוך. על סדר יום וחופש מהתמכרות פעילה. על היכולת והאומץ לשחרר סודות ולהרגיש טוב. על בן זוג מציק,(
) מחבק ואוהב. על חברותא, צעדים ודרך NA. על נכונות להתחיל ולסיים את היום בהרגשה טובה למרות שאני עושה מה שצריך ולא מה שאני רוצה. על היכולת להרגיש ולהתרגש. על עוד יום נקי. רק להיום - שמונה חודשים ועשרים ימי ניקיון
יום רביעי... יום של עבודה שאוטוטו מתחיל ושוב הסרטים של "לא אוהבת" בראש למול סרט אחר של החלמה. של דרך. של "החיים האמיתיים". במקום להתערבב עם זה עכשיו אני משחזרת לרגע שיחה פרטנית שהיתה לי אתמול עם המטפלת. נדמה שמצאתי בתוכי את האומץ לסמוך על אחרים באופן שיאפשר לי להחלים, ולהשתנות באמת. שיחררתי את מה שהחשבתי לסוד הכי גדול שלי אחרי שמונה! וחצי חודשים של טיפול שבהם התעסקתי בכל מה שהיה מסביבי, רק לא בעצמי. הרגשות מעורבים כרגע, מחד זה תחושת השחרור, הניקיון הפנימי, כאילו אין יותר משקל על הגב, אין יותר מה להסתיר ולסחוב, הכל בסדר, אני עדיין חיה ושום דבר נורא לא קרה. מאידך - אני יודעת שזה רק עכשיו מתחיל ועוד אצטרך לחפור ולדוש בעניין הזה, עד שאהיה מסוגלת לסלוח ולקבל את עצמי באמת, בשלמות, והתהליך הולך להיות ארוך ומייגע. יש פחד מסוים שאני לא ממש מזהה ואני יודעת שגם זה יבוא, צריך רק להיות כנה ואמיתית, למרות הכאב ואי הנוחות, ו"לתת לזמן זמן".
מאחלת לעצמי להמשיך את הדרך כל יום רק להיום. ליישם את תפילת השלווה ולהרגיש טוב.
לכולנו - יום מוצלח של עשייה ואיכות למען שמחת חיים. אוהבים

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב ! אצלי עדיין המצב אותו דבר, אין שינוי אצל אימי המצב מאד קשה עכשיו אני יותר במצב שלקבל את הדברים, ושאין באפשרותי לשנות רק לעשות לה כמה שיותר טוב, ולהתפלל עבורה, אני נמצאת איתה הרבה מנסה לפצות אותה על הכל, כמה שיותר לעזור לה, להקל עלייה. הקושי הגדול שלי לראות אותה סובלת מכאבים. אני נושאת תפילה לאלוהים שיתן לאימי בריאות ואריכות ימים ורפואה שלמה. תודה לכל החברים שתומכים ומעודדים אותי, אני זקוקה לכם. יום טוב ונעים לכולם.

בוקר אור ויום נעים ויום מלחיץ היום כי...

יש לי איזו בדיקה חשובה אחר הצהרים . אני מקוה ומצפה בכליון עיניים מאז תחילת ההריון לקבל תשובה שאני רוצה לשמוע ולא אחרת. אני מבקשת מכל מי שיכול שירים לי תפילה בבקשה שאקבל את התשובה מה שאני רוצה לשמוע ולא אחרת. אני מאוד מאמינה בתפילות של המכורים ושל ה10 דקות אבל אתמול ב10 דקות אחרונות בחדר משום מה נעצרתי נחסמתי ולא מאף אחד רק מעצמי ולא יכולתי לבקש את זה. בבקשה אין כמו התפילות שלנו יש בהן המון כוח. איזה יום מלחיץ אלוהים. אעדכן אותכם בערב מה הוחלט ואספר לכם על מה התפילה . תודה

צהריים/ערב טוב לכולנו../images/Emo24.gif

לכוון מחדש את הכעס
כל ילד נולד עם מידה בריאה של כעס. כאשר הורינו מזניחים אותנו רגשית, אפילו ללא כוונה, הם עלולים לגרום לנו להדחיק כעס מוצדק. אף הורה אינו נדרש להיות מושלם, אולם חובה עלינו כהורים לאפשר לילדנו לכעוס. הדחקת הכעס הרסנית יותר אפילו מהטראומה עצמה. אפילו שיר-הערש "שקט ילדי אל נא תבכה" משרת את צרכי ההורים ולא את צרכי הילד. אולם כילדים, הורינו בוודאי הצטרכו להדחיק את כעסם, וההחלמה הזו נועדה עבורם גם כן. באופן לא מודע ובכדי לשחרר כעס ואבל מודחקים, אנו יוצרים מערכות יחסים המתבססות על תלות משותפת, המשחזרות מערכות-יחסים בילדות. רבים מאתנו מחפשים אחר בני-זוג, מעבידים וחברים המזכירים לנו את הורינו ולכן אין אנו מאושרים במערכות-יחסים אלו.
בפגישות התכנית אנו משחררים ומכוונים מחדש את כעסנו על ידי שיתוף אחרים בזיכרונותינו מהורינו שהתעללו בנו. החלמתנו תהיה מהירה יותר אם נצליח לזהות במהלך היום סימפטומים המעידים על כעס מתגבר. במקום להדחיק את הסימפטומים, חווה את הפחד, זהה אותו כביטוי של הכעס, ואז שחרר וכוון אותו מחדש. דפיקות הלב בחזה בעת עימות עם אדם כלשהו הם סימן לכעס שהדחקנו ביחס להורינו. אופייני שנשמע בראשנו את קולות הורינו אומרים לנו משפטים כדוגמת: "עלייך להתבייש בעצמך". יעזור אם נאמר לעצמנו "צאו מהראש שלי". אילו בעצם משברים לניקוי רעלים ומאפשרים לנו לשחרר ולכוון מחדש את כעסנו.
סימפטומים הקשורים למשברים אלו עשויים להתבטא בתחושת הזדקקות לחומרים מעוררים כימים או פסיכולוגיים. הם עשויים להתבטא באשמה, בביטחון עצמי נמוך או בהתנהגות אגרסיבית כלפי האדם הלא מתאים. אם הכעס אינטנסיבי ובלתי פורפוציונלי, כנראה שחלק גדול ממנו עדיין הינו כעס מודחק כתוצאה מטראומה קודמת, וצריך לכוונו כלפי אלו שהתעללו בנו בעבר. חשוב לעשות זאת בפגישה איתם או עם חבר לתכנית, ולא לכוון את הכעס כלפי אחרים. במידה ובאינטראקציה כלשהי עם אחרים מתעורר כעס רב, יהיה זה הולם לבטא את הכעס באופן רגוע, ובמידה ונחוץ הדבר - ניתן לשחררו מאוחר יותר מבלי להיזכר בהכרח בפרטים המדויקים הקשורים לטראומה. ייתכן שבעת משבר נחשוב על קרובי משפחה, מעבידים, אנשים בעלי סמכות, בני-זוג או חברים אשר התעללו בנו בעבר. אפילו הרעיון של אלוהים כדמות הורית סמכותית מאוחסן יחד עם מידע הקשור למתעללים בעבר, ובהחלט עוזר לכעוס על אלוהים, אם כי, האלוהים האמיתי עוזר לנו להחלים.
מתוך "הביולוגיה של הרגשות"
לשאולי שהביא לפרסום. אוהבים

skyline10

New member
תפילה לשמיים

שתחזרי בריאה ושלמה,, ושיתמלאו כל מישאלות ליבך אמן אמן אמן

שטול1

New member
סקייליין יקר ../images/Emo24.gif

כבר מזמן הגעתי למסקנה שכל נסיון אפילו לנסות להבין את ההגיון של אדון אינטרנט נדון מראש לכישלון מסתמא יש לו את הפגמים שלו דרכם הוא מנסה להתבטא אני לא נותן לזה להכניס אותי לסרט העיקר מבחינתי שההודעה נכנסה תן לזמן זמן אח יקר אני מאמין שאם נמשיך להתעקש בסוף נבין גם את ההגיון הדיגיטלי הכל בזמן של אלוהים רק להמשיך לבוא אוהבים שטול

skyline10

New member
לשטול היקר

האמת לא הכי הבנתי מה אמרת אבל אוהב בכל מיקרה,, שיהיה אחלה ערב טוב

לילה טבו לכולם ולך החברה.. מהצאט של תפוז ...

מצטערתצ מסיבות אישיות כפי שהסברתי לך מאמי היתי מוכרחה לסיים את השיחה בצאט בעלי הגיעה ולא רציתי שידע שאנחנו אולי מרכלות עליו או משהו כזה חלילה. תהיי בקשר רשמתי לך מסר מאמי. אני לא מיתכוונת כל כך לישון הלילה מירוב הבעיות של מה שקרה היום סיפרתי לך את אישה מדהימה אין כמוך ניקשרתי אליך וכתבתי לך את זה בצאט. אני בטוחה שאת מבינה שאני כותבת אליך ולמי אני מיתכוונת ולמה זה ככה כל הפיברוק הזה. אוהבת אותך מאוד לילה טוב ויום מהנה ומקסים ומוצלח מחר. ברכת האל איתך אחות.. יקרה. אלין

למעלה