רק להיום

../images/Emo24.gif../images/Emo23.gifזוגיות בריאה../images/Emo23.gif../images/Emo24.gif

ביחסים בריאים, אנו מתיחסים באהבה לעצמנו ולכל אחד אחר. אנו לוקחים אחריות לכאב שלנו, מתמקדים ומתבוננים לתוכנו, בניסיון להבין את מהותו. אנו מאפשרים לעצמנו לחוש ולשתף ברגשות שלנו, אחרי ששחררנו בושה, אשמה, כאב, כעס וטינה מהעבר, בתהליכי סליחה לעצמנו ולאחרים. אנו מעמיקים להכיר ולדעת מי אנו ולהביא את עצמנו לביטוי שלם ומלא. אנו מפסיקים לחפש אהבה ואישור מחוצה לנו, ונותנים אותם לעצמנו, מתוכנו ובעצמנו.
כשאנו מפסיקים לבקר ולשלול את עצמנו מתוך קבלה מלאה, אנו משתחררים מהפחד מדחייה ונטישה, מתוך שאנו נוכחים שיש בנו וסביבנו שפע אהבה וכי עקרון הפחד הוא רק אשליה. אנו יודעים אז שאנו שלמים אך לא מושלמים ולא חסר בנו דבר כדי להיות מאושרים ואהובים כאן ועכשיו. אנו נותנים מקום לצרכים, לרצון ולתשוקות שלנו ונותנים להם מענה בעצמנו או בעזרת אחרים המעוניינים לשתף איתנו פעולה.
אנו מזהים צורך בקרבה וגם צורך במרחב בתוכנו, ומוצאים דרכים לתת לשניהם מענה מאוזן והדדי. אנו פועלים בהתמדה לשינוי והתפתחות נפשית-רגשית-רוחנית ונעזרים זה בזה תוך שיתוף פתוח וכן, שקיפות, משוב ותמיכה הדדית מתוך קבלה ואהבה שאין בה תנאי לשינוי.
מתוך "תלות-הדדית" (ויקי שול)
לשאולי שהביא לפרסום. אוהבים

רק להיום

9 באוגוסט כוח האהבה "אנחנו מתחילים לראות שאהבתו של אלוהים הייתה נוכחת כל הזמן, מצפה רק שנקבל אותה." טקסט בסיסי, עמוד 46 אהבתו של אלוהים היא הכוח המניע את ההחלמה שלנו. בעזרת אהבה זו אנו מוצאים דרך להשתחרר ממעגל-הקסמים הנואש וחסר-התקווה של השימוש, שנאה עצמית ועוד שימוש. בעזרת האהבה הזו אנו מוצאים טעם ותכלית בחיינו שהיו חסרי-תכלית. אהבה זו מעניקה לנו את הכיוון ואת הכוח שאנו צריכים על מנת להתחיל חיים חדשים, בדרך האנ-איי. בעזרת האהבה הזו אנו מתחילים לראות את הדברים בצורה שונה, כמו בעיניים חדשות. כשאנו בוחנים את חיינו בעיני האהבה, אנו מגלים דבר מדהים: אלוהים אוהב, כפי שהתחלנו להבין אותו, היה תמיד אתנו ותמיד אהב אותנו. אנו נזכרים בימים שבהם ביקשנו עזרה של הכוח העליון שלנו וקיבלנו אותה. אנו נזכרים גם במקרים שבהם לא ביקשנו עזרה כזו וזכינו בה בלאו הכי. אנו מתחילים להבין כי כוח עליון ואוהב השגיח עלינו כל הזמן, ושמר עלינו עד היום שבו יכולנו לקבל בעצמנו את האהבה הזו. הכוח של האהבה היה אתנו כל הזמן. כיום אנו אסירי-תודה על ששרדנו עד לשלב שבו אנו מודים לנוכחות של האהבה הזו בעולמנו ובחיינו. המרץ שלה מציף את כל ישותנו, מכוון את ההחלמה שלנו ומראה לנו איך לחיות. רק להיום: אקבל את האהבה של הכוח העליון שלי בחיי. אני מודה להדרכה של הכוח הזה ולכוח שהוא מעניק לי. כיום, אודה בקיומו עבורי.
אוהבים אותכם.

צופיתי 2

New member
כל יום התחלה חדשה ../images/Emo141.gif

מתוך "כל יום התחלה חדשה" "אני אישה מאד ברת מזל ואסירת תודה. ברת מזל ואסירת תודה על כל בוקר שאני מתעוררת. על שלוש בנות נפלאות ובן אחד. על בעל מבין ומאד אוהב שאיתו אני חיה כבר 52 שנים מבורכות, כולן בבריאות טובה." (תלמה אליוט) הכרת תודה על מה שהחיים נותנים לנו מרככת את הרגשות הקשים שלפעמים מוצאים מקום בתוכנו. החיים מעניקים לנו מגוון ברכות; חלקן מביאות לנו שמחה מיידית, חלקן מזמינות דמעות, אחרות מעוררות פחד. אנו זקוקים לעזרה כדי להבין שכל ההתנסויות מיועדות לשרת את טובתנו, כולן מברכות אותנו בדרך זו או אחרת. אם אנו מסוגלים לראות את התמונה הגדולה, אנו מברכים כל מצב, קטן וגדול, בלב אסיר תודה. כל כך קל לרצות שהחיים שלנו יהיו אחרים, לא למצוא סיפוק בתוך המשפחות שלנו, בעבודה שלנו ואצל החברים שלנו. ככול שאנו מוצאים יותר פגמים בחיינו, מובטח לנו שנמצא עוד יותר פגמים. גישות שליליות מושכות לעצמן התנסויות שליליות; בעוד שגישות חיוביות מקלות על כל מעמסה שאנחנו יכולים ללמוד ממנה. השנים עוברות כל כך מהר. ההזדמנויות שלנו להנות מהחיים עוברות מהר גם כן. אנו יכולים לתפוס את מה שבא מולנו ולהיות אסירי תודה. אנו אף פעם לא בטוחים שההזדמנות להתנסות שאנו חווים עכשיו לא תהיה האחרונה שאנו פוגשים בחיים האלה. כל בוקר כשאני קם זו הברכה מספר אחד.

../images/Emo24.gifשבוע טוב לכוווווולם../images/Emo24.gif

ילד עיוור ישב לו על מדרגות של בנין גבוה וכובע תחתיו, הוא החזיק שלט לרגליו שאמר: "אני עיוור – אנא עזרו לי" אך בכובעו היו רק מספר מועט של מטבעות. אדם שעבר בסביבה ראה את הנער והוציא מספר מטבעות מכיסו ושילשל אותם לכובעו של הנער, האיש גם לקח לידיו את השלט מחק את הכתוב והחזיר את השלט למקומו כך שכולם יוכלו לראות את המילים החדשות... במהרה החל הכובע להתמלא.... הרבה יותר אנשים החלו לתת כסף לנער העיוור... באותו אחה"צ עבר שם שוב אותו אדם ששינה את הכתוב בשלט כדי לבדוק מה שלום הנער העיוור. הנער שזיהה את צלילי הנעלים של האיש מייד פנה אליו ושאל, "האם אתה הוא האיש ששינה את הכתוב בשלט שלי הבוקר? ספר לי בבקשה מה כתבת?" האיש ענה, - בסה"כ כתבתי את האמת, "כתבתי את מה שהיה כבר רשום אבל רק במילים אחרות" מה שהאיש כתב בשלט: “היום הוא יום נפלא אך אינני יכול לראות זאת" האם אתם סבורים שהשלטים אמרו את אותם הדברים? ברור ששניהם סיפרו לאנשים שהנער עיוור, אבל השלט הראשון ביקש עזרה ע"י זה שאנשים ישימו כסף בכובע. השלט השני פשוט סיפר לאנשים עד כמה יש להם מזל שהם יכולים ליהנות מהיופי של אותו היום אך הנער העיוור אינו יכול. האם זה מפתיע אפוא שהשלט השני היה יעיל יותר?
שני לקחים לסיפור:
הראשון הוא:
"היה אסיר תודה על מה שיש לך. למישהו אחר יש פחות ממך! עזור היכן שאתה יכול לעזור" השני הוא:
"היה יצירתי, היה חדשני, חשוב אחרת, תמיד יש דרך נוספת טובה יותר"
שבוע מלא מתנות לכולנו, שבוע של אסירות תודה, אהבה וחופש בנשמה. אוהבים

למעלה