רק להיום

../images/Emo23.gifמערכות יחסים ככלי להתפתחות אישית../images/Emo23.gif

כאשר אנחנו מתאהבים כבוגרים, מתעוררת התקווה שהאחר ימלא אותנו במקומות החסרים, כך שלא נרגיש את הכאב הכרוך בהם. מבלי לשם לב אנחנו משליכים את האחריות לשביעות הרצון שלנו על הפרטנר. כך מתחיל מעגל אין סופי של ציפיות ואכזבות. צרכים שלא באו על סיפוקם בילדות המוקדמת, עלולים להפוך מערכות יחסים זוגיות רבות למלכודת של תלות הדדית הגורמת לכאב עמוק, ולצבירת משקעים כלפי בן או בת הזוג.
אפשר לדמות את הגוף שלנו למקום עם חורים רבים. אנחנו מרגישים לא שלמים באופן עמוק. כאשר הציפיות נכזבות אנחנו מגיבים מיד מתוך מלאי האסטרטגיות שפיתחנו עם השנים כדי לגרום לאחר לספק לנו, כאן ועכשיו ומיד, את מה שאנחנו צריכים. מניפולציה בדרכים יצירתיות למדי היא רק אחת מהאסטרטגיות הנפוצות, אבל יש גם את הטקטיקה הנפוצה של להאשים את האחר, לאיים עליו או אפילו לנקום בו. כל האסטרטגיות נועדו להגן עלינו ממפגש עם הכאב הכרוך בחוויה של ´צורך שלא מקבל מענה´. כך מתחילות כל המלחמות, הטינות והחשבונות בין בני הזוג. בדרך כלל הן מייצרות יותר כאב ויותר הפרדה וריחוק מהאחר.
ע"פ אחת התיאוריות, אנחנו מתנהלים בתוך שלושה מעגלים. במעגל החיצוני, ממנו אנחנו מתקשרים בדרך כלל, נמצאים שלל מנגנוני ההגנה שרכשנו מאז הילדות: ריצוי האחר, אי אמון, אשמה, שליטה, השלכה, שיפוט, נקמה, קורבניות ועוד. במעגל השני נמצא כל מה שצריך להגן עליו: עצב, פחד, בושה, פאניקה, כעס, צער, הלם. כל מה שאין לנו כל שליטה עליו ולכן אנחנו נזהרים מלבוא עמו במגע ולהרגיש אותו. במעגל השלישי שוכנת אנרגיית החיים, הקיום הספונטני והטבעי שלנו. הצורך שלנו בקשר עמוק, בקרבה ובאינטימיות יכול להתמלא רק כאשר עוברים ממעגל ההגנות אל המעגל הפנימי, הפגיע. בשביל זה צריך לקחת סיכונים.
אנחנו נפתחים לאפשרות שהבעיה אינה בזולת, ושהפתרון ליחסים טמון בעיבוד הבעיות הרגשיות שלנו. יחסים זה מקום נפלא להביא אליו מודעות, זהו מקום נפלא לצמוח ממנו ולהירפא. כי זה מביא לפני השטח את החסכים העמוקים ביותר והפחדים העמוקים ביותר. עם תמיכה ומודעות אנחנו מתחילים לרפא את הפצעים וללמוד את אמנות האינטימיות.
מתוך "תלות יתר - מחסומים בדרך אל האושר"
לשאולי שהביא לפרסום. אוהבים

צופיתי 2

New member
שפת השחרור ../images/Emo204.gif

מתוך "שפת השחרור" גילוי לב משמח להיות בסביבה של אנשים שמדברים ישר ובגלוי לב. אנו אף פעם לא צריכים לנחש מה הם באמת חושבים או מרגישים, מפני שהם כנים לגבי מחשבותיהם ומביעים בגלוי את רגשותיהם. אנו אף פעם לא צריכים לתהות אם הם נמצאים איתנו מפני שהם רוצים או מתוך אשמה ומחויבות. כשהם עושים משהו בשבילנו, אנו לא צריכים לדאוג אם בסוף הם ירגישו טינה נגדינו, מפני שאנשים גלויי לב בדרך כלל עושים דברים שהם רוצים לעשותם. אנו לא צריכים לתהות לגבי מצב הקשר בינינו, מפני שאם נשאל אותם, הם יגידו לנו. אנו לא צריכים לדאוג ולתהות האם הם כועסים, מפני שהם מתמודדים בגלוי עם הכעס שלהם ומשחררים אותו במהרה. אנו לא צריכים לחשוש שאולי הם מדברים עלינו מאחורי הגב, מפני שאם יש להם משהו לומר, זה ייאמר ישירות לנו. אנו לא צריכים לתהות האם אפשר לסמוך עליהם, מפני שאנשים אלה אמינים. איזה יופי היה לו כולנו היינו כאלה! היום אני אשחרר את הרעיון שאיכשהו טוב או רצוי לא להיות גלוי לב. במקום זאת, אשתדל להיות כנה, דוגרי, וברור בתקשורת שלי. אני אתחיל להיות גלוי לב קודם כל בקשר עם עצמי.

עליזה 63

New member
רק להיום

13 באוגוסט אנשים קשים "אנו נותנים אהבה בלי שאלות, ... ואוהבים יותר. אם נשתף אחרים בהתפתחות הרוחנית שלנו, נחזק אותה עוד יותר." טקסט בסיסי, עמוד 99 לרובנו יש ניסיון עם אנשים קשים בחיינו. איך אנו מתמודדים עם אנשים כאלה בהחלמה? ראשית, אנו עורכים את חשבון הנפש שלנו. האם עשינו משהו רע לאנשים האלה? האם משהו שאנחנו עשינו גרם לכך שהם יתייחסו אלינו כמו שהם התייחסו? אם כן, אנו רוצים להתחיל מחדש. אנו נודה שטעינו, ונבקש מהכוח העליון שלנו שיסיר את הפגמים באופיינו, המונעים מאתנו להיות מועילים וקונסטרוקטיביים. אנו אנשים המנסים לחיות חיים המבוססים על גישה רוחנית. בשלב הבא אנו ננסה לראות את הבעיה מנקודת-המבט של האחרים. יתכן שיש להם בעיות שאנו לא לקחנו בחשבון או לא ידענו עליהן דבר, בעיות שגורמות להם להיות לא נעימים. כפי שנאמר, אנו מחפשים בהחלמה שלנו "לסלוח יותר מאשר יסלחו לנו; להבין יותר משיבינו אותנו." לבסוף אם זה ביכולתנו, אנו מחפשים דרכים לעזור לאחרים להתגבר על הבעיות ועל האתגרים שלהם. ולמען האפשרות להציע להם את האהבה הבלתי מותנית שהייתה כל-כך חשובה לנו בהחלמה שלנו. אנו לא יכולים לשנות את האנשים הקשים בחיינו, ואנו לא יכולים לרצות את כולם. אבל אם נפעיל את העקרונות הרוחניים שלמדנו באנ-איי, נוכל ללמוד לאהוב אותם. רק להיום: כוח עליון, עזור לי לשרת אחרים, ולא לתבוע מהם שישרתו אותי.

../images/Emo40.gifציטוט להיום../images/Emo40.gif

אם הבית שלי כבר בוער, לפחות אתחמם ליד האש.
- פתגם איטלקי אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר../images/Emo222.gifטוב../images/Emo222.gifעולם../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאהב אותי, על יכולת לזהות כשאני מכחישה ופועלת לרצות אחרים. על יכולת להביע, לדבר, לנתח רגשות ולא לפעול על פיהם. על בריאות פיזית ונפשית, על האפשרות לבחור בהחלמה. על זוגיות מהולה בהדדיות, חום ואהבה. על משפחה תומכת ומפרגנת. על חברותא ודרך N A. על חופש מהתמכרות פעילה, ויכולת לשמור על יום נקי. על נכונות לשחרר דפוסים כשהם צפים. על עוד יום נקי. רק להיום - שמונה חודשים ועשרים ושבעה ימי ניקיון
פעמים רבות שמעתי חברים מספרים בחדרים על המחלה שמתעוררת לפניהם. חייכתי כששמעתי את הדברים, משהו לא ממש הסתדר לי, כאילו, מה.. אני לא יכולה לבחור מה לחשוב? והנה הבוקר היא באמת התעוררה לפני. נדמה שבימי רביעי משהו קורה לי, ולא כי אני לא אוהבת לעבוד, שהרי זהו, כבר התרגלתי ולכאורה הכל בסדר. אלא שהבוקר, איך שפתחתי את העינים ואפילו לפני, קלטתי את המחלה על חם מדברת בקול רך כזה, כמעט משכנע, מספרת לי שוב שאני לא זקוקה לאורח החיים הזה.. יותר מתאים לי להתעורר לקראת הצהריים, ללכת לים, "לעשות חיים" כמו שהיה פעם... אולי בגלל שחלמתי על סוטול? לא יודעת לומר שאני מתגעגעת כרגע, רק זוכרת שחלמתי משהו על סוטול, ויש מצב שבגלל זה המחלה התעוררה לפני..
בכל מקרה, מלמדים אותנו או מציעים לנו בתכנית לאכסן כל מיני כלים כלים בארגז, ולשלוף אחד מהם בכל פעם כשצריך. כרגע נדמה לי שזה "הפוך על הפוך". אז מקשיבה לראש, נותנת מקום למחלה, אבל מתנהגת אחרת לגמרי, מה שאומר שצריך לקום ולהתלבש לקראת יום עבודות.. לסיים את הקפה ולחייך מול השקט והשלווה בחוץ, לחבק ולהיות אסירת תודה על החיים, הבריאות, היכולות, כל מה שיש. מאחלת לכולנו יומטוב, של פריון ועשייה, איכות ואהבה, ובעיקר חופש בנשמה. אוהבים

נעממי5

New member
מעניין את יודעת...

גם אצלי הבוקר היגיעה לביקור הגב' מחלובסקי, וסיפרה שהכל מותר, לשבור להרוס ולפרק. מיכוון שאני כבר מכירה אותה, לא הקשבתי לה, ועשיתי את הכל בצורה קצת שונה. ישבתי כמו בוגרת ועשיתי חושבים, האם כבר עכשיו כדאי לפרק ולהרוס? לשבור מוסכמות וכד' או אולעי כדאי לדחות לחודש הבא....

ערב טוב לכוווולם, אוהבים ../images/Emo24.gif

עוד יום נחמד שאוטוטו מגיע לסיומו, כאילו.. הייתי בעבודה הבוקר, ודווקא הכל היה בסדר עד שחתכתי את האצבע, כמה דקות לפני סיום. האמת היא שאיכשהו הייתה לי תחושה שזה יקרה היום, משום מה בבוקר חשבתי על זה בדיוק לכמה שניות והחלטתי במודע לזנוח את המחשבה הזו. כרגע חזרתי מהים, ואני שוב שואלת את עצמי למה אני לא עושה את זה יותר. הלא אני כל כך אוהבת את הים, כל כך אוהבת את השלווה והרוגע שהחוף מאפשר לי, זמן לחשבון נפש שקט ורגוע, לשכב על המים ולהפקיר את עצמי לשמש ולגלים... (עאלק גלים...
כמו בריכה פה
) והרים מסביב, ושמש.. מי צריך יותר מזה לבריאות הנפש? יחד עם זה, אוגוסט.. חום כמעט בלתי אפשרי ואין כמעט חוף ריק באילת. בכל מקום יש קולות שמפריעים את השקט האלוהי הזה. אז עוד קצת.. אוטוטו ייגמר החודש הזה והשקט הגדול ישוב. בינתיים יש עוד כמה דברים לעשות וליהנות מהם לא פחות. הולכת לשטוף את המלח, להתקלח, לנוח קצת קצת.. ואח"כ לפגישת אן איי. מודה לאל על היום הזה, על האפשרות ליהנות, לאהוב את החיים, את עצמי, את בן הזוג... המשך ערב מהנה לכולנו
אוהבים

נעממי5

New member
בוחרת, לי נראה ש....../images/Emo68.gif

אני יגנוב לך את הים ליומיים שלושה בקרוב מאוד....! צריכה לאגור כוח לתקופת החגים ,לא?
אתם באים לכנס בחיפה? אני יגיע ויחזור באותו יום, כי אני עובדת שישי שבת

בטח שבאים לכנס, איזו שאלה?!../images/Emo24.gif

פה בחדר, יש פעמים שהוא מלא כזה בהמונמון חברים. כשמסתיימת הפגישה במעגל מחובק ותפילת השלווה ביחד, אני מצטמררת... אני כמעט מתעלפת מהאנרגיה הזו... תארי לך מה יקרה לי בכנס
. הכנס שעבר, היה פה באילת. האמת היא שהייתי בעיצומה של התמכרות בימים ההם, וכשהציעו לי לבוא לכנס לא חשבתי שאני ראויה להיות שם. אולי בעצם, בכלל עוד לא הכרתי בזה שאני מכורה
הפעם, אני לא מרשה לעצמי לפספס גם אם צריך ללכת ברגל ולהתחיל לצעוד עכשיו.
יאללה בואי, והפעם להתחבק פה באילת, מה יש? (חשבתי שהפרסים קמצנים? אז חשבתי...
) אחלה ערב, אוהבים

נעממי5

New member
איזה יופי, בטח שאבוא, חכו לי הפעם אה?!../images/Emo8.gif

ולא להבריז לי....

שטול1

New member
ערב טוב אחים לדרך ../images/Emo24.gif

אסירות תודה לאלוהים אוהב שמביא אותי לפה לפעמים רק כדי ללמוד שאני לא לבד והמחלה מנדנדת גם לאחרים למעשה בכל פעם שאני נכנס ארגז הכלים שלי צובר עוד כלי שבו אוכל להשתמש בעתיד כמו שהתכנית מלמדת אותי אלוהים מדבר דרך אנשים אוהבים שטול

למעלה