רק להיום

עליזה 63

New member
רק להיום

26 באוגוסט חשבון הנפש של הצעד העשירי המשכנו בחשבון-הנפש האישי וכאשר שגינו, הודינו בכך מיד." צעד עשירי צעד עשירי יומיומי מחזיק אותנו על יסוד רוחני איתן. כל חבר שואל שאלות אחרות, אבל יש שאלות שיכולות לעזור כמעט לכולם. שתי שאלות מפתח בצעד העשירי הן: “האם אני בכנות בקשר עם עצמי, הפעולות שלי, המניעים שלי? והאם התפללתי לדעת את רצונו של אלוהים עבורי ואת הכח לבצע זאת?" אם נענה בכנות לשתי שאלות אלה, נוכל להבין טוב יותר את היום שלנו. אם אנו מתקדמים ביחסנו עם אחרים, אנו יכולים לשאול: "האם פגעתי היום במישהו, בצורה ישירה או עקיפה? האם אני צריך לכפר בפני מישהו כתוצאה ממה שעשיתי היום?" אנו יכולים לשמור שהכל יישאר פשוט, אם נזכור לשאול, "איפה טעיתי? איך אני יכול להצליח יותר בפעם הבאה?" ויש עוד שאלות שעוזרות לחברי אנ-איי. "האם הייתי היום טוב לעצמי? האם עשיתי משהו בשביל מישהו אחר בלי לחכות לשום תמורה? האם חיזקתי את אמונתי בכוח עליון אוהב?" צעד עשירי הוא צעד תחזוקתי של תוכנית האנ-איי. הצעד העשירי עוזר לנו לחיות בנוחות בהחלמה שלנו. רק להיום: אזכור לבחון את מה שעשיתי היום. אם פגעתי במישהו, אכפר על מעשיי. אנסה למצוא דרך-פעולה שונה.

../images/Emo40.gifציטוט להיום../images/Emo40.gif

" מאושר הוא האדם שרוחו מניעה אותו לחשוב על מה הוא יכול לתת, יותר מאשר על מה הוא יכול להרוויח או ליטול לעצמו. "
- נ. שרי-רם אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של אסירות תודה../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על האומץ להיות, לדרוש את המקום שלי, על היכולת להרפות ולבדוק את עצמי, על הנכונות להנמיך ציפיות, להתרכז בכאן ועכשיו. על דרך NA, חברותא, קבוצה וטיפול. על בוקר שקט, שלוו ורגוע. על משפחה תומכת ומפרגנת. על חופש מהתמכרות פעילה ומשככי כאבים למינהם. על היכולת לזהות את גן החיות שמתרוצץ לי בראש, וליהנות ממתן שמות, ולהשתחרר מקביים. על עוד יום נקי. רק להיום - תשעה חודשים ועשרה ימי ניקיון
וואלה אחלה בוקר. שקט גדול מסביב, השמש עושה סימנים של זריחה, ובפנים הלב מתרחב לנוכח השלווה, מאיט את קצב הפעימות. רוגע. הראש ריק, משחזרת לאט את יום אתמול, נהנית להיות עדה לעצמי אחרת... שונה... אמיצה מספיק לעשות בכדי להרגיש טוב. קראתי הפרק של רק להיום הבוקר ועלה בי חיוך גדול. "האם הייתי היום טוב לעצמי? ..." אז כן.. הייתי טובה לעצמי אתמול, בדקתי למה ומדוע אני מתנהגת כך או אחרת, ומצאתי שזו אחת הפעמים הבודדות בחיי שאני פועלת ממקום של מגיע לי, ולא מבטלת את עצמי בדמות ויתורים, הכחשות, או משום שהאחר חשוב יותר ממני. אני חשובה לעצמי, ומגיע לי לא פחות מהטוב ביותר. זה לא אומר שבדרך מותר לי לפגוע באחרים, זה לא אומר שבדרך מותר לי להרשות שיפגעו בי, זה אומר רק שהבסיס שלי הוא אהבה שמבקשת לצאת לפועל בכל תחומי החיים, לרבות מול עצמי.. אני בעדי ולא נגד אף אחד. מאחלת לעצמי ולכולנו יום פורה של עשייה, של שמחת חיים, של אהבה וקבלה. אוהבים

../images/Emo23.gif"בעיניים פקוחות"../images/Emo23.gif

הייתה מציאות מסויימת שסירבתי להכיר בה: אהבתי את מישהו שאי אפשר היה להאמין לו. פעמים רבות סבלתי אכזבה של אבטחות שלא קויימו, סתירות, ושקרים מוחלטים. בכל פעם הרגשתי מרוסקת, נבגדת, ומזועזעת. אף-על-פי-כן, הייתי שוכחת הכל, שעות לפעמים ימים, אחרי התקרית. כשניתנה עוד הבטחה, שוב האמנתי ללא היסוס, ועם כל הלב.
עדיין קשה לי לקבל את העובדה שאסור לי להאמין להבטחות שניתנות על ידי מישהו שאהוב עליי. יחד עם זאת, אני מבינה שרוב סבלי בא מסירובי לקבל את המציאות. התכנית עוזרת לי לתת אמון בניסיונותיי יותר מאשר במילים הבלתי עקביות של הזולת.
אני לומדת לא לסמוך על אדם שבקביעות הוא בלתי אמין; אבל יחד עם זאת, אני מבינה שזהו לא תירוץ לאבד את האמון בכל הגזע האנושי. פירושה של התמודדות עם מציאות הוא, קבלת העובדה שרבים מניסיונותי בתכנית מוכיחים לי שיש אנשים שכן אפשר לסמוך עליהם.
לחיות במודעות עדיף עבורי מלכלוא בתוכי את הרגשות, מהסתגרות מפני אנשים, ומנסיגה מן החיים. אין זה משנה עד כמה קשה האמת ומה הן העובדות. עדיף לי להתבונן בהן בעיניים פקוחות, להתייצב מולן פנים אל פנים, ולקבל כל יום בפני עצמו כמות שהוא.
מתוך "אומץ לשנות"
לשאולי שהביא לפרסום. אוהבים|

../images/Emo126.gifאהבה עצמית../images/Emo126.gif

אנשים בהחלמה לעיתים אומרים: אני פשוט לא אוהב את עצמי. מתי אתחיל סוף סוף למצוא חן בעיני עצמי? התשובה היא: תתחיל עכשיו. אנו יכולים ללמוד להיות עדינים, אוהבים עם עצמנו ולטפח את עצמנו. מכל ההתנהגויות שאנו שואפים לאמץ בהחלמה, האהבה העצמית יכולה להיות הכי קשה, והכי חשובה. אם אנו רגילים להיות קשים וביקורתיים עם עצמנו, יכול להיות שנידרש להשקיע מאמץ מיוחד כדי שנלמד להיות עדינים עם עצמנו. אבל איזה משימה והשקעה חשובה זאת! כשאנו לא אוהבים את עצמנו, אולי אנו ממשיכים את הזלזול, את ההזנחה או את ההתעללות מהילדות מצד האנשים החשובים בחיינו. אנו לא אהבנו את מה שקרה אז, אבל מוצאים את עצמנו מעתיקים את התנהגותם של אלה שהתנכלו אלינו, על ידי זה שאנו בעצמנו לא מתייחסים יפה אל עצמנו.
אנו יכולים להפסיק את הדפוס. אנו יכולים לתת לעצמנו את היחס האוהב והמכבד שמגיע לנו. במקום למתוח על עצמנו ביקורת, אנו יכולים לומר לעצמנו שפעלנו מספיק טוב. אנו יכולים להתעורר בבוקר ולומר לעצמנו שמגיע לנו יום טוב. אנו יכולים להתחייב לטפל בעצמנו במשך היום. אנו יכולים להכיר בעובדה שמגיעה לנו אהבה. אנו יכולים לעשות מעשים של אהבה כלפי עצמנו. אנו יכולים לאהוב אנשים אחרים ולהרשות להם לאהוב אותנו.
אנשים שבאמת אוהבים את עצמם לא מרוכזים בעצמם באופן הרסני. הם גם לא מנצלים אחרים ולא מתעללים בהם. הם לא מפסיקים לצמוח ולהשתנות. אנשים שאוהבים את עצמם היטב, לומדים לאהוב גם אחרים היטב. הם כל הזמן מתפתחים והופכים לאנשים בריאים יותר, ומגלים שהשקיעו את האהבה שלהם במקום הנכון. רק להיום: אוהב את עצמי. אם אתפס שוב בדפוס הישן של חוסר-אהבה כלפי עצמי, אני אמצא דרך לצאת ממנו.
מתוך "שפת השחרור"
לשאולי שהביא לפרסום. אוהבים

../images/Emo79.gifשיר להיום../images/Emo79.gif

מתנגן לי בראש ככה עלבוקר, רגע לפני שיוצאת מה|בית. אז תיהנו כמוני:
הלאה
ביצוע: רבקה זוהר מילים: קובי לוריא לחן: יצחק קלפטר באתי מעולם מלא ספקות ודאגה, כל הזמן קורים דברים, אין זמן להירגע. השנים חולפות וכבר חלף חצי חלום, אבל אני עוד מחפשת מקום. מבקשת דרך בין שבילים מפותלים, בתקווה שיום אחד אבין את הכללים, הסתובבתי די אך לא למדתי הרבה, רק דבר אחד ידעתי יפה:
הלאה! צריך ללכת הלאה, לטפס למעלה, ולא להרתע. הלאה! עוד ללכת הלאה, רק ללכת הלאה, ולא להכנע.
לא מצאתי את דרכי, ולא היה לי טוב, פעם פעמיים כבר ראיתי את הסוף. אך דווקא כשרגלי כושלות והכוחות כלים, משהו קורא אליי מבפנים:
הלאה! צריך ללכת הלאה, לטפס למעלה, ולא להרתע. הלאה! עוד ללכת הלאה, רק ללכת הלאה, ולא להיכנע.
אוהבים

ערב טוב חברותא, לאן נעלמו כולם?../images/Emo101.gif

טוב.. אז רפיאלי חולה ואני מאחלת לו רפואה שלמה כמובן, מחד אני נהנית לקרוא על מלחמות שלא משתוללות רק אצלי בראש, ומאידך כל כך רוצה לחבק ולספר שהכל עובר.. עוד הרבה לפני שמספיקה ליישם את המסקנות
נעממי בעבודה,
שטול בחזרות גנרליות,
והשאר? אופו אתם? אלוהים אוהב אותי, זו התחושה שלי רק להיום, רק להרגע... יום פורה ומלמד היה לי היום במרכז.קבוצה חזקה מאד שבה הבנתי כמה אני לא לבד, כמה כל אחד מדבר בעצם מאיפה שכואב לו, גם כשאנחנו משקפים לאחרים לכאורה.. כמה קל לי להזדהות עם כאב אצל מישהו אחר וכמה אני רחוקה מלגעת בכאב האישי שלי. במחשבה נוספת, אני לא בטוחה עד כמה הדברים שלי כואבים באמת. אז לכולנו יש עבר שאין לנו אפשרות לשנות. לכולנו יש דפוסים כאלה ואחרים שמנהלים אותנו במודע או לא, וכולנו בדרך.. אז לא חשוב מאיפה אנחנו באים - חשוב לאן אנחנו הולכים
זו אחת הכתובות על קיר החדר שלנו פה באילת... והיא מדברת בעד עצמה כרגע. מאחלת לעצמי המשך ערב פשוט ואוהב, ולכולנו - ים של אהבה ואיכות בהחלמה. אוהבים

נעממי5

New member
ערב טוב מחלימים../images/Emo24.gif

קצת לא מרגישה טוב... מחר יום חדש... אוהבים.

שטול1

New member
שטול חזר מאוחר ../images/Emo24.gif

קצת אכזרי יום עבודה ראשון אחרי החופש שמסתיים ב-2230 המון אסירות תודה לאלוהים אוהב שאני שוב עסוק וכתוצאה מזה מאוד עייף. אז לילה טוב מטבעון (ותודה להוגה הרעיון) והנה עוד
בטוח יש מי שזקוק התחלתי לכתוב בחרוזים זה הזמן לסגור את הברזים אוהבים שטול

למעלה