רק להיום:

עליזה 63

New member
רק להיום:

לחיות עם בעיות בלתי פתורות "ופתאום זה שונה, כי אנו מרגישים שיש חברים שאכפת להם אם אנו פגועים." טקסט בסיסי, עמוד 54 הפתרון לרוב הבעיות שלנו פשוט. אנו מתקשרים לחונך שלנו, מתפללים, עובדים את הצעדים, הולכים לפגישה. אבל מה בקשר לאותם המצבים שבהם המשא כבד מאוד ולא רואים את הסוף באופק? רבים מאתנו יודעים איך זה לחיות בסבל - בעיה פשוטה לא תיעלם. אצל אחדים מאתנו, הבעיה היא מחלה חשוכת-מרפא, המאיימת על החיים. לאחרים מאתנו יש ילדים בעייתיים. אחרים רואים שההכנסות שלנו פשוט לא מכסות את ההוצאות של הקיום שלנו. ויש כאלה בינינו המטפלים בחבר חולה-אנוש או בבן-משפחה המרותק למיטה. אלה מאתנו שחיו אי-פעם עם בעיה בלתי פתורה, יודעים את ההקלה שבאה מעצם האפשרות לדבר על הבעיה עם החברים המחלימים שלנו. אנו יכולים לזכות באיזו הקלה מבודחת. החברים שלנו יכולים לגלות אהדה, או לפרוץ בבכי. לא משנה איך הם מגיבים. זה מקל עלינו. אולי הם לא מסוגלים לפתור את הבעיה שלנו, אבל עצם הידיעה שאוהבים אותנו ודואגים לנו, גורמת לכך שנוכל לשאת את הבעיות שלנו. אנו כבר לעולם לא צריכים להיות לבד עם הכאב שלנו. רק להיום: אוכל לשאת את הבעיות שאני לא יכול לפתור אם אדבר עם חבר. היום אתקשר למישהו שאכפת לו.

../images/Emo203.gifציטוט להיום../images/Emo203.gif

לא עזרת חברינו היא שכה עוזרת לנו, אלא הידיעה והביטחון שהם אכן יעזרו.
- אפיקורוס אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של שבוע טוב ואיכותי../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על לילה ארוך ושקט, של שינה רגועה על תחושת אסירות התודה וניצוצות של כניעה מוחלטת על אסימונים שנופלים לאט ובטוח למקומם עלהיכולת לזהות ולהבחין בין מחלה להחלמה, בין כאב אמיתי לתעתועי הראש החולה, בין אמת לדמיון. אני אסירת תודה על הנחישות להמשיך בדרך, על קבוצת צעדים, פגישות NA, בן זוג אוהב, משפחה מאפשרת על שמחת חיים ועל חופש מהתמכרות פעילה. אסירת תודה לבת שלי על מה שהיא, ועל עוד יום נקי. רק להיום - אחד עשר חודשים ושבעה עשר ימי ניקיון
היום יומולדת
היום יומולדת
היום יומלדת לבצ'לי
לפני עשרים וארבע שנים, בשעה כזו הייתי אחרי לידה, מתאוששת ואוספת את עצמי מתוך כאבי תופת ובד בבד מאושרת אין קץ. נולדה ילדה כמו שרציתי. כל ההריון הייתי בטוחה שזה בן, עד לרגע הזה שהיא נחה לי על הבטן ואמרו לי "נולדה לך בת". אז עוד לא היה אולטראסאונד, וכל מה שיכולתי היה לנחש מה נובט אצלי. 24 שנים ארוכות חלפו מאז. מהן קשות וארוכות ומהן קלילות. איך שלא מסתכלת על זה, כשאני רואה את הבת שלי היום, אני יודעת שלו הייתי צריכה לעבור את הכל מהתחלה, לא הייתי משנה כלום. התוצאות מדברות בעד עצמן. לא זוקפת לזכותי מאומה, הכל, פשוט הכל שלה ובזכותה, ואני... אני גאה להיות אמא של ילדה כזו. אחת הגאוות היחידות בחיי שיש להן קבלות. תודה לאלוהים שלי על ילדה מדהימה שכזו. ברכות להצלחה, אושר, שכל שהיא תבקש ותצטרך - יהיה. איזה יופי לפתוח את השבוע עם יומולדת
אוהבים

../images/Emo106.gifברכות לאהוד וNA על 15 שנות ניקיון../images/Emo106.gif

הערב, חבר יקר מאד
אהוד
חוגג 15 שנות ניקיון בצומת המפוח באילת. מברכת בימבה
ובים מכאן וגם משם, ומאחלת חיים שלמים ולבנים של ניקיון איכותי כשלך. אתה אחד האנשים שמהווים עבורי מסר מהלך, ואולי היחיד שמהווה דמות לחיקוי. הנתינה, העשייה, הענווה, החיים על פי התכנית, כאילו נולדת לתוך NA, אסירות התודה שלך, הדרך פשוט זורמת בעורקיך. מאחלת שתמשיך לגדול ברוח התכנית, ללמוד, להדריך, ללמד, ובעיקר לקבל ולאהוב. כן יירבו חברים כמוך. אוהבת אותך

../images/Emo132.gifאיך לזהות התמכרות../images/Emo132.gif

התמכרות, בהגדרתה הכללית, יכולה להיות בריאה או לא בריאה, או יכולה להכיל שילוב בין השניים. אם את חשה התלהבות מתחביב חדש, מרגישה מחויבת לו ורוצה לבלות כמה שיותר זמן בעשייתו, הדבר יכול להוות מקור ללמידה, יצירתיות וביטוי עצמי. עם זאת, קיימים מצבי התמכרות פתולוגיים, בהם האיזון מופר והתוצאות השליליות של ההתמכרות עולות בהרבה על התוצאות החיוביות, מה שמוביל להפרעה משמעותית ביכולת של הפרט לתפקד בחיי היומיום.
כשאדם מכור למשהו, ניתן לזהות את ההתמכרות על פי מספר מאפיינים בולטים החוזרים על עצמם ללא קשר למושא ההתמכרות: 1. הזנחה של מרכיבים חשובים בחייו של האדם בעקבות ההתנהגות. 2. שיבוש במערכות יחסים משמעותיות של האדם בעקבות ההתנהגות. 3. כעס ואכזבה מצד האנשים הקרובים לאדם בשל התנהגות זו. 4. תגובה מתגוננת, או מבוהלת כאשר נשמעת ביקורת על ההתנהגות. 5. תחושת אשמה וחרדה סביב ההתנהגות. 6. חוסר יכולת להפחית במינון של ההתנהגות המדוברת וצורך מתמיד להעלות את מינון ההתנהגות על מנת להגיע לתחושת הנאה זהה בכל פעם. 7. שימוש בהתנהגות על מנת לברוח מהמציאות. 8. תגובות של נסיגה פיזית ורגשית (withdrawal) כאשר נעשה ניסיון להפסיק את ההתנהגות
מתוך "עצת נפש"
לשאולי שהביא לפרסום. אוהבים

שטול1

New member
../images/Emo65.gifשלל ברכות לחוגגים ../images/Emo106.gif

לבוחרת לביתה ליום ההולדת 24 לאהוד ולטובי בנינו בצומת המפוח שחוגגים ברוב עם החלמה שפע ברכות ואיחולים ועוד כהנה וכהנה אוהבים שטול

למעלה