רק להיום:

עליזה 63

New member
רק להיום:

לתת אהבה אנו נותנים אהבה כי קיבלנו אהבה, בלי תנאים. אנו לומדים לאהוב, וכך נפתחים בפנינו אופקים חדשים. אהבה יכולה להיות זרם של אנרגית-חיים מאדם-לאדם." טקסט בסיסי, עמוד 100-101 נתינת אהבה וקבלת אהבה היא התמצית של החיים עצמם. האהבה היא המכנה המשותף לכולם, המחבר אותנו אל הסובבים אותנו. ההתמכרות שללה מאתנו את החיבור הזה, וכלאה אותנו בתוכו. האהבה שאנו מוצאים באנ-איי פותחת מחדש את העולם בפנינו. היא פותחת את הכלוב של ההתמכרות שבו היינו כלואים. כשאנו מקבלים אהבה מחברים אחרים באנ-איי, אנו מגלים - אולי לראשונה בחיינו - מהי אהבה, ומה היא יכולה לחולל. אנו שומעים איך חברים מדברים על שיתוף אחרים באהבה, ואנו חשים שהדבר הזה הוא משהו מהותי בחייהם. אנו מתחילים לחשוב שאם קבלת אהבה ונתינת אהבה היא דבר כל-כך חשוב לאחרים, אולי זה יכול להעניק משמעות גם לחיינו. אנו חשים שאנו על סף תגלית חשובה, אבל בה-בעת אנו מרגישים שלא נצליח להבין את כל המשמעות של האהבה, אם לא ניתן אהבה. אנו מנסים את זה, ומגלים את החוליה החסרה בקשר בינינו ובין העולם. היום, אנו מבינים כי מה שהם אמרו היה נכון, "אנו שומרים על מה שיש לנו רק בכך שאנו נותנים את זה". רק להיום: החיים הם ארץ בלתי נודעת בשבילי. האהבה היא הכלי שבו אני חוקר אותם. אתן בחופשיות את האהבה שקיבלתי.

../images/Emo203.gifציטוט להיום../images/Emo203.gif

הכלא הגרוע ביותר הוא לב סגור.
- ג'ון פול אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של יומטוב ואיכותי../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על התגברות נחושה על פחדים וחששות, לאט ובטוח, על נכונות לצעוד בדרך ולוותר על חשיבה ישנה, על בריאות פיזית ונפשית, ועל ניצוצות של תבונה ואומץ להבחין בין טוב לרע. על הצורך הפנימי ליישם תכנית ולחיות רק להיום, על קבוצת צעדים והאסימונים שנופלים, על חברותא ודרך NA, על בן זוג אוהב ומכיל, משפחה תומכת ומפרגנת, על חופש מהתמכרות פעילה ועל עוד יום נקי. רק להיום - אחד עשר חודשים ותשעה עשר ימי ניקיון
זה מתקרב עם כל יום - ציון דרך. בשבוע האחרון נפלו לא מעט אסימונים בהקשר לכך, ואני רק מתחילה להבין שהחגיגה הזו היא בעצם לא שלי, היא הדרך להביע את אסירות התודה לNA ולדרך כך שלא משנה עד כמה אני חוששת או מתרגשת לקראת היום הזה, זה משהו שאני פשוט צריכה לעשות תוך התעלמות מעצמי בעצם.. זו הדרך לתת, לעשות גם כשלא נוח משום שככה צריך וראוי. אז בעוד אחד עשר יום זה יקרה וכרגיל בראש מתנהלים מונולוגים ארוכים במשך שעות על גבי שעות. ברור לי שכשאשב שם, הכל יימחק לי ואצטרך לסמוך ולתת לאלוהים שלי את הבמה, את המקום לדבר דרכי מתוך ידיעה ברורה שלא חשוב מה ייאמר שם, זה מה שצריך לקרות. מעבר לזה, עוד יום של עשייה מתחיל ולמרות ההרגשה הפיזית הלא כל כך נוחה, יש תכנית וצריך לעקוב אחריה כמיטב יכולתי. (אני משכנעת את עצמי ומתחייבת לעוד יום של ניקיון מדפוסים ישנים
) ים של סידורים, עבודה, כל מיני כאלה שקבעתי להיום ואני הולכת לעמוד בזה. מאחלת לכולנו יום של הצלחה ושמחת חיים, יום שבסופו נהיה עייפים אך מרוצים ומלאי אסירות תודה. אוהבים

נורית112

New member
שפת השחרור ../images/Emo204.gif

מתוך "שפת השחרור" הכחשה ההכחשה הינה קרקע פורייה להתנהגויות תלותיות: שליטה, ריכוז באחרים, והזנחה של עצמנו. מתוך ההכחשה יכולות להופיע מחלות והתנהגויות כפייתיות או התמכרויות. ההכחשה יכולה לבלבל מפני שהיא דומה לשינה. אנחנו לא ממש מודעים שאנו בהכחשה עד שאנו מפסיקים להכחיש. בדרך כלל לא עוזר להכריח את עצמנו – או מישהו אחר – להסתכל על האמת. אנו לא נסתכל על העובדות עד שאנו לא מוכנים. וכנראה גם אחרים לא. אנו יכולים לזהות את האמת לרגע, אך אנו לא נרשה לעצמנו לדעת את מה שאנו יודעים עד שלא נרגיש בטוחים, מוגנים ומספיק מוכנים להתמודד עם זה. כן עוזר לדבר עם חברים שיודעים, אוהבים אותנו, תומכים בנו, מעודדים אותנו ומעריכים אותנו. כן עוזר להיות עדינים, אוהבים עם עצמנו ולהעריך את עצמנו. כן עוזר לבקש מעצמנו, ומהכוח העליון שלנו, להדריך אותנו ולעזור לנו לעבור שינוי. הצעד הראשון לקראת קבלה הינו ההכחשה. הצעד הראשון לעבור את שלב ההכחשה הינו לקבל שאולי אנחנו בהכחשה, ואז בעדינות לאפשר לעצמנו לעבור דרכה. אלי, עזור לי להרגיש מספיק בטוחה ומוגנת היום כדי לקבל את מה שעלי לקבל.

לומר ../images/Emo51.gif

לומר תודה
הקפד שעיניך תהיינה פקוחות והקפד להיות ערני . ראה את מעשי ידי בכול והכר על כך תודה לנצח נצחים . בלא מודעות אתה עלול להחמיץ דברים כה רבים שמונחים לפניך, ואפילו בתוכך . נשמות רבות חיות בעיוורון לכל הניסים שסביבן , לפלאי הטבע, והן מחמיצות את פלאי החיים . כשאתה משגיח ביופי, בשלווה, בהרמוניה ובשקט שבכל הדברים הקטנים שסביבך, אתה מגלה שהמודעות מתפתחת עד שהחיים נהיים לארץ פלאות, ואתה פוסע בהם כמו ילד שעיניו קרועות לרווחה לכל המתרחש.
אתה תצפה להתרחשויות המופלאות ביותר, ואתה תסייע להביאן . לעולם לא יהיה בחייך רגע דל. אתה לא תראה בדבר מובן מאליו, אלא תכיר תודה לכל . הכרת תודה שומרת את הדלתות פתוחות לעוד פלאים שייכנסו אל חייך. אם כן... לעולם אל תחדל לומר תודההההההה!
תודה למכורNA שהביא לפרסום
אוהבים

ברכות לפאשה וNA על 11 שנות ניקיון../images/Emo106.gif

הערב, חבר יקר
פאשה
חוגג 11 שנות ניקיון, בצומת המפוח באילת.
ברכות ואיחולים לעוד ימם רבים לבנים ונקיים בדרך אל החופש הפנימי, וגדילה ברוח התכנית. אוהבים

למעלה