רק להיום

נעממי5

New member
רק להיום

13 בנובמבר לא מושלמים אנחנו לא נהיה מושלמים. אם היינו מושלמים לא היינו אנושיים." טקסט בסיסי, עמוד 30 לכולנו היו ציפיות בקשר לחיים בהחלמה. היו כאלה בינינו שחשבו כי בהחלמה פתאום נוכל לקבל עבודה. או שנהיה מסוגלים לעשות כל דבר שאנו רוצים לעשות. ואולי דמיינו לעצמנו שיהיו לנו יחסים קלים ונוחים עם כל העולם. כשאנו חושבים על זה, אנו מבינים כי ציפינו שההחלמה תהפוך אותנו למושלמים. לא חשבנו שנמשיך לעשות שגיאות רבות. אבל אנו שוגים. זה לא הצד של ההתמכרות באופי שלנו; זה הצד האנושי שלנו. ב'מכורים אנונימיים' אנו שואפים להחלמה, לא לשלמות. ההבטחה היחידה שקיבלנו היא שחרור מהתמכרות פעילה. שלמות היא לא בתחום ההשגה של בני-האדם. היא לא מטרה ריאליסטית. בדרך-כלל, בשלמות אנו מחפשים שחרור מאי-הנוחות של עשיית טעויות. בתמורה לשחרור זה מאי-נוחות, אנו מוותרים על הסקרנות, הגמישות והגדילה שלנו. כדאי שנחשוב על העסקה. האם אנו רוצים לחיות את חיינו בעולם קטן ומוגדר, בטוח אבל אולי משמים?. או שאנו רוצים לצאת אל הבלתי-נודע, לקחת סיכון ולראות כל מה שהחיים יכולים להציע לנו? רק להיום: אני רוצה את כל מה שיש לחיים להציע לי, כל מה שאני יכול למצוא בהחלמה. היום אני אקח סיכון, אנסה משהו חדש, אגדל.

../images/Emo203.gifציטוט להיום../images/Emo203.gif

התקדם, ואף פעם אל תעצור, משום שהתקדמות הכרחית לשלמות. התקדם ואל תחשוש מהקוצים שבדרך, כי הם מוציאים רק דם מקולקל.
- ג'ובראן חליל ג'ובראן אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של שלווה ויום רגוע../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי כל כך, על האהבה הזו שממלאת את חיי מבפנים ומבחוץ, ועל היכולת לזכור את העובדה הזו - אלוהים אוהב אותי! על האפשרות לבחון מניעים ולבחור דרכי פעולה, על הכנות הפנימית שמעמיקה מידי יום למרות ודווקא בגלל מה שקורה מסביב. על שיש עם מי לדבר ולשתף, וממי לקבל ביקורת וחוות דעת, על חברותא ודרך NA, על זוגיות ובן זוג מחבק ואוהב. על משפחה תומכת ומפרגנת. על סדר, ניהול וחופש מהתמכרות פעילה, על עוד יום נקי. רק להיום - אחד עשר חודשים ועשרים ושבעה ימי ניקיון
עוד שלושה ימים...
אתמול אחרי שהייתי בחוץ בבוקר והרגשתי שאני עדיין מנוהלת על מה שקרה עם מי שהיתה חברה שלי, לפחות אצלי בראש, חזרתי הביתה. חשבתי עם עצמי ובשקט, איך לעזעזל אני מוציאה את כל הרעל הזה שממלא אותי ומפריע לשמחת החיים שלי לבוא לידי ביטוי. מצאתי שאני מתהלכת פגועה עדיין, ויודעת שאסור לי לוותר הפעם. זה הזמן להציב גבול חד משמעי ובכל זאת לא יודעת לעשות את זה. כיביתי את ה
והתיישבתי לכתוב לאותה חברה מכתב. הוצאתי את רוב מה שהיה בי, גם אם עדיין לא ברור לי אם אני הולכת לתת לה את זה או מתי. ישבתי כמו לסכם שלוש וחצי שנים של חברות לכאורה מצידה לאור מה שאני יודעת היום, כשכל רגע עולה בי עוד משהו, ואני מגלה כמה תמימה הייתי בחסות הסוטול וגם בלעדיו. בעיקר בלעדיו בשנה האחרונה. ארבע שעות ישבתי לכתוב, עד שהרגשתי משוחררת, עד שהמונולוגים בראש פסקו, ויכולתי לשכב רגועה ולעצום עיניים מבלי לראות כלום. אני לא בטוחה אם או מתי אתן לה את המכתב הזה. בתהליך של כתיבתו כל כך כעסתי על עצמי מצד אחד, על שהאמנתי, על שלא ראיתי את הדברים כמו שהם. ומאידך, חשבתי שזה בסדר, זה מה שצריך היה לקרות ובמקום להתבכיין או להתמרמר ולכעוס, צריך לקבל, ללמוד את השיעור הזה ולהמשיך הלאה וקדימה. קל? לא ממש. אבל אין משהו אחר. כל מיני סיסמאות ישנות שהשתמשתי בהן פעם שבו לצוף בתודעה שלי. "אין אמון בחברות"... "חברים יש רק באגד"... כל מיני כאלה שאני מסרבת לתת להם לנהל אותי משום שברור לי שאני לא יכולה להשליך את מערכת היחסים הזו על כל מערכת שתהיה לי הלאה. לא יכול להיות שאהיה עכשיו דרוכה כל הזמן, שאתחיל לפחד לבטוח באנשים או שאחדל לאהוב אנשים. מטבעי אני אוהבת, אוהבת לאהוב. אי אפשר להאמין שכולם אותו דבר מבחינתי. ואם כן, הרי שמשהו בי מזמן אותם בכדי שאוכל ללמוד משהו. כרגע זה גבולות. אז תשעים יום תשעים פגישות... לא יודעת אם אחכה כל כך הרבה זמן, אבל בינתיים לא מחליטה מה לעשות עם זה. יש לי כמה דברים להתעסק איתם. בעוד שלושה ימים אני חוגגת שנה של ניקיון ובכך פותחת שבוע שלם של ניצחון הרוח על החומר - כל יום ציון דרך של שנה למעט אחד של 14! אז יש מה לעשות ובמה לשמוח וליהנות. ואני מאחלת לעצמי ולכולנו שנתמלא בשמחת חיים, ונוקיר את הדרך שלנו - כי השבוע הזה מוכיח מחדש שהדרך עובדת למי שעובד אותה. יום של חופש ואיכות, ים של חיבוקים, אוהבים

מתוך 366 דלתות ל../images/Emo23.gif

כשאתה מצפה מהחיים לטוב מכול, אתה מושך אותו אליך, על כן התחל עכשיו לצפות למיטב מכל דבר ומכל אחד והתבונן במיטב מופיע. צפה שכל צרכייך יסופקו. צפה לפתרון לכל בעיה. צפה לשפע בכל רמה. צפה להתפתחות רוחנית אל תגביל את חייך,קבל את מתנותיי הטובות והמושלמות ודע, הן שלך כשתלמד להכיר בערכך ולקבוע את סדר העדיפויות הנכון לחייך.
צפה לגדול בשיעור קומתך וביופייך, בחוכמתך ובתבונתך. צפה להיות הערוץ שלי לאורי ולאהבתי האלוהית שיזרמו בחופשיות בו ובאמצעותו. קבל שאני יכול להשתמש בך לעבודתי. עשה הכל בביטחון ובאמונה מוחלטת וראה את תפארתי ואת הפלאים שלי מתממשים, ולא רק מפעם לפעם, אלא כל הזמן, כדי שחייך יהיו שיר של שמחה והודיה.
אוהבים
ותודה לנעממי שהביאה לפרסום.

למעלה