רק להיום

צופיתי 2

New member
כל יום התחלה חדשה ../images/Emo140.gif

מתוך "כל יום התחלה חדשה" הצהרת ערך העצמי שלי "אני מי שאני. בכל העולם אין עוד מישהו בדיוק כמוני. יש אנשים שיש בהם חלקים דומים לשלי, אבל אצל אף אחד אין החלקים בו מחוברים ביחד בדיוק כמו בי. לכן, כל דבר שיוצא ממני הוא שלי באופן אותנטי, מפני שרק אני בחרתי בו." להרגיש מיוחד, להרגיש ראוי ויחיד במיני בתרומתי לסביבתי איננה הרגשה מוכרת לרבים מאיתנו בתוכנית החלמה זו. אולי זיהינו שאנו שונים מאחרים, אבל לא באופן חיובי. אולי גם הגענו למסקנה שזאת הבעיה שלנו. "לו רק הייתי יותר כמוה..." היכולת לחגוג את המיוחדות שלנו, את התרומה היחידה במינה שאנו מביאים לכל מצב שאנו חווים, הינה אחת המתנות של ההחלמה. מבחינה רוחנית, זה מרגש לגלות את האמת באותנטיות שלנו. לגלות שאף בחירה של מישהו אחר לא תהיה בדיוק כמו הבחירה שלנו – להבין שאף תרומה אחרת לא תהיה בדיוק כמו התרומה שלנו. המתנה שאנו מביאים לחיים הינה אנחנו בעצמנו. המתנה שהחיים מביאים לנו הינה ההזדמנות להבין את הערך שלנו. היום אהיה מודע למתנות שלי. אני אציע אותן ואקבל אותן בתודה.

מנחם 77

New member
רק להיום

14 בנובמבר לא רק הישרדות "בזמן השימוש, החיים שלנו היו תרגילים בהישרדות. עתה אנו לא סתם שורדים." טקסט בסיסי, עמוד 51 "יותר טוב שאני אמות." מכורים פעילים חוזרים הרבה על הפזמון הזה, ובצדק. כל מה שציפינו לו היה עוד ועוד מאותו קיום אומלל. הקשר שלנו עם החיים היה במקרה הטוב, חלש. הריקבון הרגשי שלנו, המוות הרוחני שלנו והמודעות המרסקת ששום דבר לא ישתנה לעולם. הייתה מצב קבוע. הייתה לנו תקווה מועטה ולא ידענו דבר על החיים שאנו מחמיצים. התחייה של רגשותינו, רוחנו והבריאות הגופנית שלנו לוקחת זמן. ככל שאנו רוכשים יותר ניסיון בלחיות ולא רק להתקיים, אנו מבינים יותר כמה יקרים ומענגים החיים יכולים להיות. נסיעות, משחק עם ילד קטן, עשיית אהבה, הרחבת האופקים האינטלקטואליים, בניית מערכת-יחסים, הם חלק מאותה פעילות אינסופית, שפירושה, "אני חי". אנו מגלים שאנו מוקירים המון דברים ואנו חשים אסירי-תודה על הסיכוי הנוסף שניתן לנו. אם היינו מתים בהתמכרות פעילה, ללא ספק היו נמנעים מאתנו רבים מהנאות החיים. כל יום אנו מודים לכוח גדול מאתנו על עוד יום של ניקיון ועוד יום של חיים. רק להיום: אני אסיר-תודה שאני חי. היום אעשה משהו לחגוג את זה.

../images/Emo51.gifאנונימית על SMS ../images/Emo8.gif

עוד אני מקבלת את ההודעה הזו, ואני ישובה על המיטה שלי מנהלת מונולוג - ציון דרך מה לעשות.. נדמה לי לרגע שזה יהיה מה זה קל... הרי כבר עשיתי את זה לבד איזה 120 פעמים במשך חצי השנה האחרונה, שלא לדבר על השבוע האחרון, ועל היומיים האחרונים בפרט. אני לא מצליחה לישון כבר מאתמול. תליתי את השלט וברור לי שזהו, זה סוף השבוע שלאחריו... אין יותר ארכה, ואני מדברת ומדברת ונדמה לי שלא יהיה לי מספיק זמן, שפשוט אתעלף, שאתאדה, משהו. לא אוכלת, לא שותה, לא מקלחת.... רק זה מאכלס לי את הראש.....
בכל אופן אח יקר לדרך, תודה רבה רבה על העידוד והברכות. אוהבתותך ברוח התכנית

../images/Emo203.gifציטוט להיום../images/Emo203.gif

"... זה פירושה של למידה: לא ההפסד במשחק, אלא הדרך בה אנו מפסידים וכיצד אנו משתנים בעקבות כך. מה אנו לוקחים שלא היה נחלתנו מקודם, להשתמש בו במשחקים אחרים. הפסד, בדרך מוזרה הוא ניצחון."
- ריצ'ארד באך. אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של יומלא אסירות תודה../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על האומץ לדבר סופסוף בפורום גדול בחדר, על ההתרגשות ויכולת ההזדהות שלי עם אחרים, על האהבה שמסביבי ובתוכי, על הכוח לעזור לאחרים על היכולת ליהנות מעצמי בכל רגע מתוך חופש בחירה וחופש מהתמכרות פעילה. על היכולת לזהות את מקור המחשבות, על היכולת לוותר ולסלוח, ללמוד בכל יום עוד קצת איך להיות טובה יותר, חזקה יותר, שלמה. על זוגיות מפרגנת, בן זוג מכיל ואוהב, משפחה תומכת ומאפשרת, חברותא ודרך NA, ועל עוד יום נקי. רק להיום - אחד עשר חודשים ועשרים ושמונה ימים ניקיון.
עוד יומיים....
בוקר טוב עולם... יופי של שקט ורוגע מסביב... אתמול בצהריים הלכתי מיוזמתי למקום עבודה קודם שלי. זה מאד קרוב אלי, מרחק של חמישים מטר בערך, ובכל פעם שעליתי הביתה בחודשים האחרונים, הסתכלתי לשם בערגה כזו.. כאילו רוצה לחזור לעבוד שם. אז אתמול, כאמור הלכתי להציע את עצמי בלי הרבה ציפיות, כאילו אמרתי לעצמי שאת החלק שלי אני עושה, ואת השאר אני משאירה לאלוהים שלי, הוא בטוח יודע מה טוב בשבילי.
באתי בדיוק כשמקבלים עובדת לניסיון, כאילו... הם חיפשו בסביבות חודש ימים מישהי לעבודה. בכל מקרה לקחו את הטלפון שלי ועוד לא הספקתי לעלות הביתה, התקשרו וביקשו ממני לבוא לראיון מחודש. ירדתי כמובן, הוסבר לי שממש כרגע מקבלים עובדת אבל יהיו איתי בקשר במהלך השבוע הקרוב. וואלה, זכרו לי חסד מהעבר, ישבנו לצחוק קצת ולדבר כאילו לא עברו שנתיים מאז. קיצר, אני מעלה תפילה לאלוהים שלי, שינחה אותי להגיע בדיוק לאן שאני אמורה לפי התכניות שלו עבורי, ויודעת שזה בדיוק מה שקורה. כל כך אסירת תודה על כך. מאחלת לכולנו שבת של אהבה, בעיקר אהבה עצמית וקבלה, שמחת חיים וחופש בנשמה. אוהבים

למעלה