רק לי זה נראה מוזר שהתקשורת החילונית סיקרה

einat162

New member
רק לי זה נראה מוזר שהתקשורת החילונית סיקרה

את הגסיסה של הרב עובדיה באופן מוגזם (בדיקה האם יש שינוי במצבו כל 10 דקות במשך כל אותם ימים), ואח"כ את המוות?
זה ממש הכעיס אותי, כי סיקרו את זה כמו משחק כדורגל, ואני לא יודעת למה זה גרם לי להרגיש ככה.

אני לא יכולה לפקפק בחשיבות שלו, או בפועלו- מהסיבה הפשוטה שאני בורה (קדושה זה משהו אחר, בסופו של דבר כולנו עור ועצמות וכולנו נמות מתישהו).

הרב עובדיה בשבילי, לפחות בתקשורת החילונית, ב 20 ומשהו השנים האחרונות הוא מן דמות קריטקטורית שמדי פעם עלתה לכותרות בהקשר של ביטויי גנאי והסתה, או בהקשר של פסיקות- ההזויות לנו החילוניים.
אני מנסה לחשוב מה אני יודעת עליו - והדבר היחידי שאני מצליחה זה שהוא פעל למען הכרת נשים כאלמנות אחרי מלחמה - גם כשהבעלים בסטטוס "נעדרים" ולא "חללים" (וגם זה במעומעם).

ראיתי אתמול את אריאל זילבר והוא אמר עליו "הוא תמיד חיפש את הפסיקות כדי להקל ולא להכביד". זה סיקרן אותי.
מישהו יכול לתת דוגמאות נקודתיות (כמו הנ"ל עם הנשים אחרי המלחמה)?

ebi83

New member
מבין את ההרגשה..

לגבי מה שהרב עובדיה עשה כפוסק מקל- אז בכשרויות הוא הכניס את הגישה הספרדית ומצא הרבה דרכים להקל בהן, הוא הקים את הכשרות שלו- בית יוסף ככלי להורדת מחירי הבשר הכשר למהדרין.

הוא תמך ביציאת נשים ללימודים אקדמיים כדי לפרנס את המשפחה ואף דחף את הבת שלו להקים את המכללה בירושלים.

הוא דאג למסורבות גט ולעגונות וניסה להוציא אותן מהנקודות הבעייתיות בהלכה ועוד ועוד...

nataly36

New member
הוא אפשר את "היתר המכירה" בשמיטה

הפסק שלו בעצם מציל את כל החקלאות של הארץ.

כי לפי התורה - יהודי צריך להשבית את האדמה בשנה השביעית. אבל הוא מצא שאם מוכרים (בצורה סימלית) את כל השטחים לגוי, אז זו כבר לא האדמה שלו ואפשר לגדל ולאכול מזה רגיל.

בלי זה - היו מתפרקים לא מעט קיבוצים.... לא היה לנו גם מה לקנות ומה לאכול באותה השנה.

יש הלכה שאסור לגבר לשמוע זמרת (אישה) , אז הוא קבע נחרצות שבדיסק או רדיו - מותר. אלה שאוסרים את זה, ממש מוגבלים מבחינת אפשרויות האזנה...

יש הרבה דוגמאת.

כאשר הוא פסק לאנשים - באופן אישי, הוא מאד הקל. ממש השתדל.

למעלה