רק לצורך הדיון בואו ונאמר ש.....

פפו

New member
רק לצורך הדיון בואו ונאמר ש.....

מערכת הביטחון התירה את ההכרה בסרבנים. כלומר אדם שיסרב להתגייס ויוכיח את טעמיו יהיה פטור משרות והסיבה כידוע שאין מכניסין תפוח רקוב לסל התפוחים...... השאלה הנשאלת היא האם יגיע לאותו אדם להנות מכל אותן זכויות מהן יהנה בהמשך חייו אדם ששירת כדין ושוחרר בתום שרותו

sela v

New member
אילו זכויות בכלל

יש למי ששירת בצבא היום על מישהו שלומד בישיבה? מי שלומד בישיבה עוד מקבל כסף, ומי שהיה בצבא שהוא נהפך לסטודנט (מקביל לאברך) לא מקבל כלום.

sela v

New member
אבל בינתיים הם

אף מקבלים יותר מאשר מישהו ששירת בצבא.

epitaph

New member
יופי...

אז גם בזה אפשר להילחם במקום להמשיך ולומר אם האברכים מקבלים אז גם לסרבני מצפון מגיע. אולי גם נשלם לסרבני מצפון על זה שהם לא התגייסו כדי להשוות את המצב?

sela v

New member
ברגע שכולם ילכו לצבא

אני אהיה האחרון שאצטרף עד אז....

פפו

New member
בוודאי שיש.לא משהו מיוחד אבל יש

ראשית זה מתבטא בתוספת לא מבוטלת במשכנתא לזכאים. ישנם מענקים המגיעים למשתחררים ללימודים או דיור. וגם מענק של עבודה של חצי שנה בשטח מועדף. עבודה במקום ממשלתי דורשת 3 שנות שרות אלא אם שוחררת עקב בעיות בריאות. במקום עבודתי והרבה נוספים מוסיפים לך את 3 שנות השרות לשנות הוותק לחישובי שכר (מתבטא בכ 5% תוספת לשכר). אגב מה שאברך מקבל היה מכניס אותך לדיכאון

sela v

New member
מי זה אצלהם?

אני לידיעתך עשיתי צבא, ולא קיבלתי שום תמורה על הזמן ששרפתי בצבא. אם לא הייתי את ה-3 שנים האלה בצבא הייתי יכול להיות עם עוד כמה עשרות אלפי שקלים בחשבון הבנק שלי.

פפו

New member
למה על כל דבר מחפשים תמורה

גם אני עשיתי צבא שרות קרבי. גם נפצעתי במלחמת ההתשה בתעלה. ביום כיפור התנדבתי,הישלמתי צוותים שנפגעו,הפסדתי שנת לימוד בטכניון. אז מה? עשיתי חשבון רווח והפסד? לא!!!!!!!!!!!!!!!!!!. ואתה יודע למה? כי ברור לי שבחשבון קזה התוצאה תהיה רווח. הרווחתי גאווה על כך שתרמתי למדינה בה אני חי. הרווחתי את המדינה שללא דומים לי כבר לא הייתה קיימת ותודה שהרוב כמוני ואף עולים עלי. ואתה מדבר על כמה עשרות שקלים? מה יגידו אילו שלא חזרו הבייתה? אתה חושב שכמה עשרות שקלים יצילו אותם?

sela v

New member
אני חושב

שויכוח של מישהו שהיה ילד במלחמת המפרץ ואחד שנלחם במלחמת ההתשה, זה ויכוח בין אנשים מדורות שונים, ומה שאתה רואה אני לא רואה וההיפך. שהמדינה רק קמה אנשים חשבו כמוך. היום אפילו סגן אלוף בצה"ל חושב רק על עצמו, ולמה שחייל בסדיר יגדיל ראש יותר מהמפקד שלו ששנים רבות בקבע? במצב של קום המדינה, היה כאוס ואנשים רצו לראות מדינה, וגם אז אני מאמין שהיו אנשים שהסתדרו יותר. היום שממש לאף אחד לא אכפת, והמדינה היא עובדה. אני לא רואה חצי סיבה להשקיע מזמני. הפרופוגנדה ממזמן כבר לא עובדת עלי.

פפו

New member
לחידוד העניין

אתה יושב בחו"ל ומטיף לסרבנות? אינך חושב שזו חוצפה לשבת במקום אחד ולעסוק בקיומו של האחר?

sela v

New member
מי אתה שתקבע מי יגיד מה

עכשיו גם אני כבר לא יכול להביע את דעתי? מי שלא תומך בעמדתך לא יכול להביע דעה בכלל. אם לא עשיתי צבא אז עוד מעט זכותי להצביע ולהביע דעה תשלל, אם אני ערבי אני לא יכול להיות זה שיקבע את גורל מדינת ישראל, ואת זה לא רק הימין חושב אלא גם השמאל בעת שהרכיב ממשלה. מה ההבדל בין מה שאתה מציע לבין איך שמתנהלת מדינה טוטליטרית כיום? שם אין חופש דיבור ואתה מציע אותו דבר.

פפו

New member
אינני קובע מי יגיד מה../images/Emo70.gif

ולצערי החוק במדינה אינו שולל אזרחות ממי שמדיר רגלו מפה מעל פז"ם מסויים. חשוב על אנלוגיה- אתה בגרת ועזבתה את הבית בו גדלת אך ישנם כאלה שנשארו שם ומנהלים אותו. האם לדעתך נשארה לך זכות להתערב בנעשה שם לקבל החלטות ולידרוש מדיניות? ברור שלא! מבחינת הערבים יש להם נציגים בבית המחוקקים מה צריך יותר מיזה על מנת ליישם דמוקרטיה? אם תהיה ערבי ותשיג רוב בכנסת מן הסתם תבחר לראשות הממשלה.

sela v

New member
יש לי אזרחות גם של עוד מדינה

וגם במדינה הזו לא ביטלו לי את האזרחות למרות שלא גרתי שם 25 שנה, וגם אם פעם אחת ארשם פה לבחירות המקומיות בעת שאני גר אני אוכל להצביע כל חיי.

Mיקי_

New member
אם הוא עושה שירות לאומי כמובן

הרעיון הוא לתתת זכוית והטבות למי שטרם לחברה. לדדי כפציפיסטית התרומה כולה צריכה להיות אזרחית (צבא בלתי קיים) וכל מי ששירת שירות לאומי יכול לקבל זכויות והטבות של מי ששירתו את המדינה. אני למשל סרבנית מצפון שזכאית לכל הטבה ולכל זכות שניתנת לחיילים משוחריים כיוון ששירתתי בשירות לאומי את המדינה. סרבני מצפון שאינם עושים שירות לאומי לא מקבלים כל הטבה או זכות נוספות. ותנאיים מורעים ביחס לרוב האזרחים בארץ, כמו כל אחד שלא שירת את המדינה, שירות מוכר מימיו.

אimר

New member
אבל זאת המציאות

לא צריך תרגיל תיאורטי, במציאות יש הכרה בפטור מטעמי מצפון. הבעיה היא שזאת הכרה מאוד חלקית, שנבדקת במנגנון דפוק, ומניעיה בעיקר רקובים, כמו השטות שלך על כך שלא מכניסים וכו. אותן זכויות שמהם "נהנים" הן מאוד חלקיות ובוודאי עלובות בהשוואה להשקעה. מה שמטריד אותי זה שיפסיקו לכרוך כתרים יפים מסביב לשירות הזה ויתחילו לתגמל כראוי, בלי סיפורי הסבתא על תרומה וחשוב וזה. אם זה כזה חשוב, תשלמו, אבל זה כמובן לא יעלה על הדעת. כי זה יותר יקר וכי זה הופך את הצבא לעוד עבודה מסריחה שרק מעטים היו מוכנים לעשות אותה מרצונם בלי הבולשיט שמורחים את כולנו. ולשאלתך, אתה ממש לא צריך לדאוג למי שלא עושה צבא מבחינת זכויות והטבות, בעבודה רגילה מרויחים פי כמה ממה שאתה תקבל במצטבר אחרי שלוש שנים בצבא. זה הכל צלצולים בשביל שתחשוב שדואגים לך. כמו הפרויקט המגוחך של השירותרום שאוסף סכום בטל בשישים ביחס לתקציב הצבא אבל ממשיכים עם זה כדי שכולם ירגישו שהם תורמים ושזה חשוב ושאכפת לנו ואיזה יופי זה צבא ומסכנים החיילים. בקיצור, מורחים אותך עד שאתה בעמדה שאתה בטוח שממש נפלא לשרת בצבא ומסכן מי שלא משרת. העיקר שטוב לך. בלי קשר לשאלה הישירה, כי העלת את הנושא, לרוב הרעיון זה פחות לתגמל מי ש"משרת את המדינה" ויותר להפלות נגד מי שנחשבים אזרחים סוג ג', קרי ישראלים פלסטינים. הבעסה הקבועה שלהם היא שבדרך פוגעים גם בחרדים, אבל לרוב הישראלים היהודים החילוניים כבר לא אכפת לפגוע בהם, מזל של החרדים שמשקלם הפוליטי גדול בהרבה ממשקלם באוכלוסיה.

למעלה