רק לשפוך קצת...

שרוני1ש

New member
רק לשפוך קצת...

אתמול סופסופ הגיע התור שלי לאולטראסאונד שהוא שלח אותי. חיכיתי המון זמן. ואתמול, בפעם הראשונה, נאמרה המילה "אדנומיוזיס" לראשונה, באופן ברור. ככה הוא כתב בסיכום: "רחם קידמי, בדופן הקדמית של הרחם ממצאים שיכולים להתאים לאדנומיוזיס. עובי רירית הרחם: 3 מ"מ. סדירה." הוא אמר שהשחלות שלי "נראות בסדר גמור".
במשך כמה חודשים קבלתי מליאן בגלל הכאבים והחשד, הן ממש לא עשו לי טוב, ובנוסף העלו לי דרסטית את הכולסטרול (כולסטרול?.... אני טבעונית. לא אוכלת בשר, ביצים, גבינות וכד'...). עם המליאן קבלתי מחזור דל מאד. מזה כחודשיים מאז הפסקתי - אין מחזור בכלל. כלום לגמרי.
אני מבולבלת. האם אדנמיוזיס מלווה בהכרח במחזורים כבדים?... מה קורה פה?... ועד מתי ימשכו הכאבים?.... וחוסר הידיעה?.... אוףףףף..... כבר אין לי כח.....

שמיץ1

New member
אדנומיוזיס

לא בהכרח גורם למחזורים כבדים. הוא יכול לגרום גם לכאבים והתכווצויות, תחושת לחץ או אי-נוחות בבטן התחתונה, נפיחות..
דימומים כבדים וארוכים הם סימפטום אחד, שאכן עלול להיגרם כתוצאה מאדנומיוזיס, אבל זה לא שכל אישה תרגיש בכל הסימפטומים האפשריים.
&nbsp
מי ביצע את האולטרסאונד?

שרוני1ש

New member
תודה שמיץ

ד"ר אבירם רמי.
אני כבר המון זמן "מסתובבת" ומחפשת תשובות. כבר הייתי אצל שיינמן במרפאתו הפרטית וגם במרפאה במאיר. לא היה לו משהו חד משמעי לומר לי, מלבד שיש רגישות ברחם, ונטיה שלו לצד ימין. עברתי כבר בדיקות שונות, כולל ctבטן ואגן. הרופא הקבוע שלי הוא ד"ר שלומי כהן, הוא רוצה לשלוח אותי ל - mri אבל בקש שלפני כן אעשה א"ס "טוב ויסודי" ש"יכול לחסוך לנו את ה - mri", הוא המליץ על אבירם ואמר שהוא מומחה לאולטראסאונד. האם במצב כזה את חושבת ש - mri הוא בלתי נמנע?

שמיץ1

New member
אם יש לך אפשרות

הייתי מנסה לגשת לד"ר אייזנברג בשיבא לבצע אולטרסאונד. היא עובדת עם מרפאת האנדו' של שיבא ולכן מאוד מאוד מנוסה בזיהוי אנדו' ואדנו' על כל צורותיו. דווקא MRI בדר"כ לא מדוייק להפליא. מה גם שהרדיולוגים שמפענחים אותו לא מנוסים בזיהוי אנדו'. אם יש לך אפשרות לבצע MRI, זה לא יזיק. זו בדיקה ללא קרינה וללא כאבים, כך שאין מה להפסיד. פשוט חשוב מאוד להבין, שגם אם הבדיקה "תקינה" לכאורה, זה לא אומר שאין אנדו' או אדנו'.

שרוני1ש

New member
אני מאד מודה לך,

קראתי את תשובתך, ומיד התקשרתי למרכז לאנדו' בתה"ש. להפתעתי (באמת הפתעה!) ענתה לי מישהי מאד מהר, וקבעה לי תור ל... יום שלישי הקרוב!! האמת שאני קצת המומה, כי כולם אמרו לי שזה לוקח חודשים לקבל תור... וגם מניסיוני עם שיינמן במאיר, זה לקח 4 חודשים. כמובן שלקחתי את התור הזה! אז היא אומרת שקודם כל סוריאנו יבדוק אותי ויעשה לי אולטראסאונד, ואם יהיה צורך, אז אח"כ יקבעו לי תור לאולטראסאונד נוסף אצל אייזנברג.
אני מקווה שאצליח להרגע קצת אחרי שאהיה שם ביום שלישי, ותודה לך על ההכוונה!

שמיץ1

New member
בהצלחה :)

ד"ר אייזנברג הייתה הראשונה שזיהתה את האדנומיוזיס אצלי. הרופאים לא אמרו כלום לגבי האדנו' לפני כן, ובעצם גם אח"כ לא התייחסו אליו לולא הזכרתי אותו בעצמי.
את אכן ברת מזל שהצלחת להשיג תור כל כך מהר. מקווה שיוכלו לעזור לך שם!

לואי84

New member
כנראה מישהי ביטלה

גם אצלי ד"ר אייזברג זיהתה דברים שאחרים לא ראו. היא ממש מומחית בעניין. בהצלחה

שרוני1ש

New member
תודה בנות.

אבל לצערי, קופ"ח החליטה לא לאשר לי טופס 17. נפלה בחלקי הזדמנות להבדק ע"י סוריאנו ולעשות אולטראסאונד שיתכן ויפתור לי הרבה קשיים וכאבים - וקופ"ח לא מאשרת. עד כדי כך פשוט... האמת שכבר ממש אין לי כח להלחם יותר. כבר יותר משנתיים אני במלחמות, עושה בדיקות, סופגת לעג (אין מילה אחרת לקרוא לזה) של רופאים שלא מאמינים לי ושולחים אותי ב"תלכי, תבואי, תעשי, זה לא זה, את בריאה לגמרי - מה את רוצה!, נראה שוב, תעשי שוב...." ועכשיו זה. כבר אין לי כח להלחם יותר, והאמת שגם אין לי כבר כ"כ הרבה כסף להוציא על פרטי. עשיתי את זה מספיק. יש לי כדור חזק נגד כאבים שאני לוקחת... נשימה ארוכה, ו... יהיה בסדר.
תודה על הכל!

לואי84

New member
לא להתייאש!

אפשר לשלם פיקדון של 135 ש"ח ואח"כ יש לך חודש לריב עם הקופה על טופס 17 בדיעבד. אם לא יצליח אז שילמת סכום לא גבוה בשביל לקבל את המומחים הכי טובים.

שרוני1ש

New member
באמת?...

ניתן לשלם 135 ש"ח להכנס לבדיקה?... ואז? מה קורה אם גם לאחר מלחמות הקופה לא מאשרת? אחויב בעלות המלאה של הבדיקה?

שמיץ1

New member
הפקדון הוא בדיוק עלות הבדיקה

זה לא שיש עלות מלאה. את פשוט משאירה פרטי כרטיס אשראי וחותמת. אם את שולחת טופס 17 תוך חודש, לא תחויבי באשראי, ואם לא תשלחי, אז כן תחויבי.
אחרי חצי שנה של מלחמה עם קופ"ח לאומית על טפסי 17 לד"ר שיינמן במאיר כבר הייתי מוכנה להרים ידיים, ואז בדיוק קיבלתי את האישור המיוחל :) בנתיים אכן שילמתי את הפקדונות על כמה ביקורים (ובמאיר הם גבוהים כמעט פי שניים מאשר בתל השומר), אבל בסוף זה היה שווה את זה.
לא לוותר לקופה. הם תמיד אומרים "לא" כקו הגנה ראשוני על קופת הכסף שלהם.

שרוני1ש

New member
וואו

תודה שמיץ. אם זה ככה, אז זה באמת ממש לא נורא! למעשה, אצטרך 2 "טפסי 17" עבור בדיקת סוריאנו ועבור אולטראסאונד, וגם אז זה בכלל לא נורא!
תודה, הרגעת אותי - וגם מרגיע לדעת שיש חודש להלחם עם הקופה (שוב, למרות שזה באמת לא מחיר נורא, וגם אם לא יאשרו אוכל לעמוד בזה...)

למעלה