"רק מוות יכול לשלם בעד חיים"
להכל

"רק מוות יכול לשלם בעד חיים"
להכל

הכלל הזה חוזר כמעט כמו "ולאר מורגוליס", אבל אם חושבים על זה, הוא כלל מוזר, והוא נאמר ע"י כמה וכמה אנשים: ע"י מירי מאז דור, ע"י כל מיני גורמים הקשורים לחסרי הפנים, אולי ע"י מליסנדרה. קיבורן אומר משהו דומה, בכך שהמלומדים מנתחים גופות כי באמצעות המוות אפשר ללמוד על החיים, והוא צריך נסיינים חיים כי הוא מעוניין ללמוד על המוות.

אבל מה זה אומר? במקרה של חאל דרוגו, זה מוות ששילם בעד מוות אחר: מות הסוס שלו, מות שומרי הסף של האוהל, מות העובר של דאני, והכל כדי למנוע את המוות של דרוגו. באותה צורה שלוש הרציחות של אריה נועדו לתת למוות את הסיפוק שבלקיחת שלושת המיתות של ז'אקן וחבריו ממנו ע"י מתן של שלוש מיתות אחרות. לכן הניסוח "מוות יכול לקנות חיים" הוא ניסוח לוקה בחסר. נראה לי שבמדורה שבה נשרפו חאל דרוגו ומירי מאז דור גם יושם העקרון שהמוות (של דרוגו ושל מירי) שילם בעד החיים (של הדרקונים שטרם בקעו). כאן אין פה מוות אחד במקום מוות אחר, אלא מוות של אחד שיוצר חיים של אחר - ואני שב להשוואה שקיבורן עשה על למידת החיים דרך המוות ולמידת המוות דרך החיים. אפשר להביא לכאן גם את קסם שלוש העלוקות של מליסנדרה, שהמוות שלהן (והן מכילות דם מלכותי) שילם בעד הפסקת החיים של מישהו אחר. גם את לורד בריק שנפח חיים בליידי לב אבן תוך שהוא שילם בחייו שלו יכולה להיות דוגמה לענין. בכל מקרה העקרון הזה לא לגמרי ברור לי.

על כל פנים, משהו מעניין שראתי ברשת*, ולא לגמרי שונה: הסיפור של ייסוד אגודת חסרי הפנים הוא שהמיסד של המסדר החליט שהמוות הוא האמת האוניברסלית והאל היחיד, והרג עבד שהתפלל למותו. אחרי זה הוא שמע תפילה של עבד שני שהתפלל למות האדון שלו, ואחרי שהאדון נהרג תבע מהעבד השני את חייו במובן שהוא תבע ממנו להקדיש את חייו לשירות כתשלום על המוות. מכאן ההמשך של "ולאר מורגוליס" - "ולאר דוהאריס" שמשמעו "כל האנשים משרתים". חסרי הפנים בבית הלבן והשחור מקיימים תפילות - וכאן יש משמעות לתפילה היחידה של אריה: רשימת השמות שלה. היא מתפללת למותם של כל מיני אנשים, והיא לא בהכרח תהרוג אותם או תגורש מהמסדר בשל חטא החזקת השאיפות האישיות. האנשים ברשימה שלה ימותו בזה אחר זה, בהתערבות ישירה או עקיפה של חסרי הפנים - כתשלום לחיי שירות של אריה עבורם. מוות משלם בעד חיים.

(*פה)

שזה מזעזע לחלוטין.

בשתי רמות :

1. אתה לא סיפרת כאן דברים חדשים למי שקרא את הספרים, רק למי שרואה את הסדרה, אבל בכל זאת סימנת ספויילר ל"הכל" - משמע, אני לא יודעת אם זה כולל את הפרקים החדשים מ WOW , או שאני צריכה להזהר מספויילרים. בפועל - אתה מספר ספויילר למי שרואה את הסדרה, ולא למי שקורא את הספרים ( אני יודעת, זה לא קשור ישירות לנושא).

2. לנושא של הפסקה האחרונה שלך - זה מאוד עצוב, שים לב שכל אחד מהאנשים שהיו אי פעם חשובים בה יכולו להיעזר בה - קייטלין, ג'ון ,ג'נדרי, שניים מתוכם עשו מעשים שנחשבו כבגידה באלו שמשרתים איתם בכדי להציל אותם ( ואנחנו לא יודעים מה האחווה נטולת הדגלים מוכנה להגיד על מה שקייטלין עושה עם ג'יימי ובריאן, או ג'נדרי ושאר החברים שלו), אבל היא מתפללת למותם של אנשים שלתפיסתה אז פגעו בה, ועושה את מירב המאמצים להרוג אותם - החיים שאריה לוקחת לא תמיד עוזרים או לפעמים פוגעים ( הרצח של האדם שליווה את סאם לדוגמא, די לא עזר לו), ודי מדאיג אותי מה יקה כשכל הרשימה שלה תמות.

1. ה-
שלך מיותר

הרעיון של המדיניות החדשה היא לחסוך את הצורך בסימון אובססיבי של בני שטן אדומים. גם ככה יש לנו כאן תומכי סטאניס.
מרגע שסימנתי את השרשור הזה כשרשור שמותרים בו ספויילרים להכל, אין כאן חובה לסמן כל הודעה.
כשכתבתי ספוילרים להכל, לא התכוונתי לכתוב בעצמי ספויילרים אלא לקבוע את גבולות השיח בתוך השרשור. בשרשור הזה מותר לכתוב כל פריט מידע מכל דבר. כן, גם מתוך הפרקים של "רוחות" שכבר יצאו. גם פריטי מידע מהמשחק, או מ"עולם של אש וקרח". הכל כולל הכל.
סימון ספויילרים אפשר וצריך לעשות רק פעם אחת בשרשור, ע"י פותח השרשור. כנגד החובה לסמן יש לו הפריבילגיה לקבוע את רמת הספויילרים המותרת.

2. כן, ככה זה עם אריה: היא רוצחת. היא לומדת עכשיו את אמנות הרציחה באופן הכי מקצועי שאפשר בעולם המוכר. האיש הנחמד הזהיר אותה, אמר לה שלרוב נשים אמורות להיות נותנות חיים ולא נוטלות חיים, אבל זו אריה וזה מה יש. אני מניח שכשכל האנשים ברשימה שלה ימותו היא או תכניס שמות חדשים לרשימה (כידוע יש לה זוג עיניים בארצות הנהר) או שהספרים ייסתיימו. אבל די ברור שכל האנשים ברשימה שלה הולכים למות בצורה כזו או אחרת: גרגור, ג'ופרי, אולי גם כלב השמירה, כולם ימותו. ולאר מורגוליס. מה שכן, אריה רואה את העולם בעיניים של אריה. לא מעניין אותה המאבק הגדול בלאניסטרים, והיא לא הכניסה לרשימה את טייווין. מעניין אותה רק מה שהיא הייתה עדה לו.

AlonPe

New member
כנראה שפספסתי משהו!

מה זה "רוחות"? הספר הבא?!
יצאו פרקים? איפה?...

אכן, "רוחות" הוא הכינוי שפה בפורום אנחנו מכנים את הספר השישי

ששמו המלא "רוחות של חורף"/"רוחות החורף". למעשה, את ספרי הסדרה אנחנו מכנים לשם הנוחות והקיצור "משחקי", "עימות", "סופה", "משתה", "ריקוד", "רוחות" ו"חלום". לטעמי השיטה הזו מוצלחת יותר מראשי התיבות בז'רגון האנגלי של מעריצי מרטין בהם הם מכנים את הספרים (AGOT, ACOK, ASOS, AFFC, ADWD, TWOW, ADOS).

יצאו כמה פרקי דוגמה, וגיגול זריז העלה דף שנראה לי שהוא מכיל קישורים לכל מה שפוסם עד כה:
http://www.tor.com/blogs/2014/03/how-much-winds-of-winter-is-out
(כמובן שאף אחד מהם לא תורגם עדיין לעברית)

שני פרקים תורגמו לעברית, ובאחד מהם נאמר שלא כדבריך

אריה הורגת אחד משכירי החרב המפלצתיים שעינו אותה בעצמה, אבל מצד שני, אולי זה נעשה בהוראה/הסכמה מגבוה? בכל אופן, מי ידע לשתול אותה שם?
נ.ב. אחוות חסרי הפנים נראית לי כמו גירסת פלנטוז למוסד: מקצועית, אמינה, קטלנית, עם קודים מוסריים נוקשים - שאנשים אחרים יכולים לחלוק עליהם.

חילקו אותם בשהוע הספר 2014 למי שקנה בסטימצקי ב100 ש״ח

אז לא היתה לי בררה והייתי צריך לקנות ב100 ש״ח.
בכריכה נאמר שמרטין מודע להערצה הרבה שהוא זוכה לה בישראל ולכן הוא החליט לפנק אותנו.
הפרקים הם על אריה וטיריון

ברור לי שה
שלי מיותר .

1. אבל זה אומר שני דברים :
א. כל ההודעות כאן עלולות להכיל ספויילר, אם אתה רוצה להמנע מהם, אנא התרחק מהדיון.
ב. רוב הלא טמאים יסופיילרו עד ההרפיה, ואלו שלא, פשוט ספויילרו בעבר, אז מה עשינו?

2. שוב, אריה רלוונטית לדיון כי כפי שאתה אמרת - רק מוות יכול לשלם על כוח, מותו של חאל דרוגו ושל מירי מאז דור שילם על חייהם של הדרקונים, טיריון, דאני ואולי גם ג'ון הרגו את אימותהם בכדי לחיות, סטאניס הקריב את ימינו בכדי להגיע במהירות אל החומה ולהציל את ג'ון, אבל הרציחות של אריה, כולן, אינן יוצרות חיים ואינן מאפשרות חיים. יותר מזה - היא אינה מוסיפה אנשים חדשים לרשימה ( למרות שהיא מודעת למה שקרה בחתונה האדומה, היא אינה מתפללות למותו של הלורד פריי).

אני מתכוות לאנשים שצופים בסדרה

בלבד, שים לב שאם המיקוד של הסדרה יהיה על מה שידוע לנו כבר שמתרחש בווסטרוז, סביר להניח שמה שיקרה מעבר לים יחתך די באלימות, או ידחה לעונה הבאה.

למעלה