רק מי שמכיר את הנח"ל המוצנח שיענה.

palmino

New member
רק מי שמכיר את הנח"ל המוצנח שיענה.

אני צריך את עזרתכם רק מי שמכיר את גדוד 50 של הנח"ל המוצנח שיענה : מה עדיף להיות בנח"ל מוצנח גדוד 50 ולצורך הענין פלוגת בני משקים בתוך גדוד 50 או להיות למשל בגדוד 101 של חטיבת הצנחנים. העדיפות העיקרית בשבילי זה איכות האנשים. תודה מראש.

avipe

New member
בני משקים

בני משקים ברור!!! האנשים הכי איכותיים מכול יחידות השדה של צה"ל(חוץ מהסיירות...אולי...) הם נבחרים בגיבוש לפי רמה ולפי התאמה לפיקוד...אנשים איכותיים....

palmino

New member
ל- avipe

אתה גם מתגייס לנח"ל? תעשה לי טובה תבקש להיות בגדוד 50 ככה ניפגש שאני ייתגיס בנובמבר,אם יש לך עוד מידע על בני משקים אני ישמח לשמוע, אז ביי נחלואי
-- תדמיין אותך עם משקפי שמש וכמובן כומתה ירוקה.

dmor_il

New member
מישהו מוכן להסביר לי ???

הלו חבר´ה! מה המצב? מישהו מוכן להסביר לי מה הכוונה: "בני מקשים" ??? ו-PALMINO תן את האי סי קיו - נתת אותו כבר ולא הייתי אף פעם... בקשר לגיוס\גיבוש צנחנים !!! תודה, דניאל.

palmino

New member
ל- avipe הבנתי ש..

אתה הולך לגבעתי לפי ההודעות האחרונות שלך, אז אם ככה לא יצא לנו להיפגש, תגיד אתה מושבניק? הבנתי שבכל זאת ה-25 לחודש זה גם לגבעתי וגם לחלק מצומצם של הנ"חל אז יש לך סיכוי אולי. עכשיו בזמן שאני כותב לך יש טירונות , אז תתחיל לדמיין את עצמך איך שאלה עם הכומתות הסגולות מטרטרים אותך. תחזיר תשובה אחי ביי אמיר

avipe

New member
גבעתי

אכן כן אני כנראה בסוף הולך לגבעתי... אני ינסה לבקש נח"ל אבל אם לא ילך אז לא נורא.. ואן כן, אני מושבניק ולא קיבלתי זימון לבני משקים בגלל שהייתי מועמד לטייס וזה מבטל את כול השאר....וגם הייתה לי אפשרות לצאת לגרעין ולא הלכתי... בקיצר... מי שחלם גבעתי.....כי גבעתי הלאה ממשיכים!!!איפה אקי?!!?מן הסתם עם סנדי...

palmino

New member
ל- avipe

אתה יודע אני מזה לא מבין אותם , איך לא נותנים לך אפשרות לעשות ראיון לבני משקים, לפי דעתי בני משקים מפסידים אחד כמוך שהיה בטייס וסביר להניח שהוא אחד עם ראש על הכתפיים, בוחר רציני השיטה של המיון לשם היא לקויה נותנים לכאלה שעברו יום סיירות לעשות רק ראיון בזמן שכאלה שלא עברו ,עוברים גיבוש יותר קשה ושונה מבחינת תוכן (תרגילי פיקוד) מיום סיירות ומה עוד יש מושבניקים עם נתונים טובים כמוך שטייס עוצר בעדם להגיע לשם. אמיר

אמיר גל

New member
מחר זה גבעתי 1000000%

אל תדאג אתה הולך לגבעתי מחר זה הגיוס שלהם רק חלק שולחים אותם לנח"ל מי שרצה השאר רק לגבעתי אמיר.

לך לצנחנים...

אנשים אין מה להתלהב כ"כ מגדוד 50 (בלי חלילה לפגוע בערכו), כי אתם סתם תתאכזבו וחבל.. אל תצפו לפגוש שם את הרמטכ"ל הבא, או גדוד שלם של פרחי טיס שנפלו בקורס.. אתם תפגשו שם ברוב המקרים בדיוק את האנשים שתפגשו בכל מקום אחר. רק על הפרוטוקול תדעו שיש להם קב"א מעל 53.. וזה לא אומר כלום. אני מציע לך ללכת לצנחנים. ואם לצנחנים אז ל 101, או ל202.. אם הגעת ל 890 לא נורא גם כן.. מה שכן- אם כבר נח"ל אז רק 50. נימוק סופי: (מנסיון)- הכומתה האדומה תשיג לכם יותר טרמפים הביתה ביום שישי.. אנשים פשוט עוצרים לצנחנים באופן מסורתי.. וחוץ מזה, גם רמת החיילות והמשמעת בצנחנים היא קצת יותר גבוהה.

palmino

New member
לכומתה אדומה

ממש אוביקטיבית התשובה שלך, תתפלא אם אני יגיד לך שחברים שלי בבני משקים אמרו לי שיש להם שם משמעת רצח. רמת החיילות והמשמעת שם לא פחות טובה מזו של הצנחנים. בקשר לטרמפים, זה נישמע קישקוש, מה בגלל שיש לו כומתה אדומה וסיכת צנחן יעצרו לו יותר מאחד שהוא בבני משקים ויש לו רק כומתה ירוקה וסיכת צנחן. תראה אם אתה מדבר על גדוד 50 ,אז יש שם כמובן שלוש פלוגות- בני גרעין,בני משקים, ומתגייסי בקו"ם. רק בני משקים עושים גיבוש- שהוא יומיים והוא יותר קשה מזה של הצנחנים. ההיתי בשניהם קודם בבני משקים ואח"כ בצנחנים, אני יכול להגיד לך שהתרשמתי מאיכות האנשים שהעבירו את הגיבוש לזה שבבני משקים ואיך שהם העבירו יותר מצורת העברה של אלה מהצנחנים וזה נותן לך רושם ראשוני על רמת החיילות. גדוד 50 הוא גדוד שהיה פעם בצנחנים ואח"כ הוא עבר לנחל והוא נקרא נחל מוצנח. בשורה התחתונה ההיתי הולך לצנחנים והיתה לי האפשרות אפילו לעשות גיבוש לדובדבן רק אם לא ההיתי עובר את הגיבוש לבני משקים(גדוד 50)

למעלה