רק מלחמה תביא שלום..

THE WIZARD 55

New member
רק מלחמה תביא שלום..

אחרי שקראתי את כולם בדיון שנהלנו כאן..ולאור המצב ברשות ובכלל במזה"ת.. אני בספק גדול מאוד אם השלום המיוחל יתגשם. אנחנו במצב של לחימה כל כך הרבה זמן, אין פתרונות, אין הסכמה ולמרות שאני אדם אופטימי מטבעי, אני מאוד פסימית כשאני רואה מה קורה..ואני תוהה מה היה קורה אילו היתה מלחמה רצינית האם בסופה היה מגיע השקט המיוחל?.. האם רק כח ואלימות יצליחו להשליט סדר באיזורינו? אולי כדאי לסיים את זה אחת ולתמיד? הרי עוד ועידה ועוד פסגה, מנהיגים אימפוטנטים, אין עם מי לדבר אין הסכמים, רק עוד קסאמים, עוד אזרחים חפים מפשע שנהרגים.. עד מתי?.. אחרי כל מלחמה הגיעו הסכמי שלום, אז..אולי..רק מלחמה תביא שלום...

respecta1

New member
כמו שזה נראה...

עד שיפגע איזה מטאור בעולם או עד שהעולם יוצף או עד שאסונות טבע יחריבו אותו..או מי יודע ימצאו עוד כוכב עם אטמוספירה כמו כדור הארץ רק שהוא לא יהיה במרחק כמה אלפי שנים וגם זה אם ימצאו כלי שטס במהירות האור
ואז נוכל ללכת לשם ארץ ישראל נקים שם מדינה על חצי יבשת ונגיד זובי עליכם
אבל עד אז המאבק פה ימשך..ופעם בכמה שנים תגיע מלחמה גדולה ישראל תצטרך להביס את המדינות האחרות בה וזה יביא רגיעה לכמה שנים הבאות עד השנים הבאות אבל וואלה? עדיין אפשר לחיות פה חיים טובים ומאושרים. ואם אתם ערבי ישראל יורידו את השנאה אז גם הם יוכלו הרי אזרח ישראלי ממוצע יש לו חיים מערביים שעם הכלכלה ההולכת ומתפתחת לכלכלה גדולה של ישראל אז זה רק יגדל ויתפתח אם נבין שזה מציאות שצריך להסתדר איתה..שזה בעצם מה ש60 אחוז מהמדינה עושים גם עכשיו..אז וואלה זה ממש לא משנה

THE WIZARD 55

New member
אתה צודק, זה לא יפסק לעולם../images/Emo10.gif

המלחמות, השנאה, הסבל, המוות, מוות של ילדים...איזה מין עולם.. בדיוק אחרי שהעליתי את הפוסט לכאן, בקרתי בקומונה בו כותבת חברה בשם רנא, ראיתי תמונה שהעלתה שם, תינוק סודני קטן ונשר לידו, הנשר מחכה שהתינוק ימות בכדי שיוכל לאכול אותו. היא ציטטה את דברי הצלם שהתאבד: אני מתפלל שנהיה יותר רגישים כלפי העולם הסובב אותנו, ולא נהיה עיוורים בגלל האנוכיות שבטבע האדם והאינטרסים הפרטיים שלנו. אני מקווה שהצילום הזה יזכיר לנו כמה בני מזל אנחנו, ושלא נתייחס לדברים כמובנים מאליהם. בואו נתפלל למען הסובלים בכל מקום על פני כדור הארץ. נשלח את התזכורת החברית הזו לאחרים, כדי שיביטו בו כשהם מתלוננים על האוכל שלהם, ולמען נפסיק כולנו את בזבוז האוכל היומיומי. ארט פיליפס האמת שאחרי התמונה הזאת, אני כבר 15 דקות עם צמרמורת, זוועה פשוט, איך הכל מתגמד בחיים כשאתה רואה דבר כזה. שלחתי מסר לרנא, שאני מביאה את זה לכאן בשביל לשתף גם אתכם. זה פשוט זעזע אותי ברמות.

מוחמד5

New member
לא אחרי כל מלחמה

הגיעו להסכם שלום. רק אחרי מלחמות עם תוצאות קשות במיוחד . העולם צבוע ובנוי על שימור אינטרסים. ברגע שהאינטרס ישתנה גם רצון והמוטיבציה של מי שמעוניין בשלום ישתנו.

ינשוף4

New member
אני חושב אחרת

אחרי מרבית המלחמות, הגיעו להסכמים. (נכון- כמה מהם "החזיקו" ל 10-20 שנה, עד המלחמה הבאה). אם כבר- אז כאן האנומליה. מצב מלחמה במשך ששים שנה, ועוד לא ברור מי מהצדדים מוכן להגיע להסכם.

צודקת, לפחות במקרה של הסיכסוך הישראלי-פלשתיני

ישראל והפלשתינים לא יגיעו להסכמות בנושאי הליבה. לא בעיניין הר הבית, לא גבולות 67' ומעל הכל, "זכות" השיבה. אצל הפלשתינים אלא שיכולים לעשות - החמאס, יהיו אלה ששואפים להשמדת ישראל והמתונים יחסית, לא מסוגלים להזיז ולאכוף כלום, אבו מאזן וחבורתו. אחרי הועידה ככל הנראה (אם לא אז זה מקסימום ידחה קצת) תבוא הסלמה, הרשות אולי תתפרק, ואנחנו נאלץ להכנס באנרכיה הזו בכל הכוח עד שיהיה שקט. בכל מקרה, אני תמיד טוען לסיכסוך הישראלי-פלשתיני יש רק 2 אפשרויות: - 2 מדינות לאום ל2 עמים: מדינה יהודית-ציונית ולצידה מדינה פלשתינית. או... - מדינת לאום אחת בין הים לירדן של אחד העמים והיא תהיה זו של המדינה שתנצח בעימות הכולל שהרי יגיע מתישהו אם הפתרון הראשון לא יתקיים. או במילים אחרות, כל עוד הפלשתינאים, כאן ובשטחים לא יראו בנו כשווים, כילידים של חבל הארץ הזה בדיוק כמוהם, כבעלי זכויות כאן בדיוק כמוהם, למדינת לאום משלנו, בדיוק כמוהם וכל עוד לא יזנחו את הפנטזיות ה"צדק" החולניות שלהם: מדינת כל אזרחיה+מדינה פלשתינית - לא יהיה עתיד לפתרון הסיכסוך, אלא רק שפיכחות דמים שתפגע בנו אבל תמוטט לחלוטין את הפלשתינאים.סדגש|

מצביא גרמני מפורסם אמר פעם משהו כמו..

שמלחמה היא המשך הדיפלומטיה בדרכים אחרות. וזה די נכון. מלחמה לעיתים קרובות היא מצד המדינאים משהו שדומה לטקס מלחמתי בין שני גורליות זכרים, כל אחד חושף את שריריו, מתופף על חזהו, ומראה את יכולות כוחו, כדי שאחר-כך, בשיחות על הפסקת אש, יוכל לכפות על הצד השני ויתורים כמה שיותר גדולים. ברב המקרים מדינות לא יוצאות למלחמה מתוך התקף אמוק חסר מחשבה, אלא לאחר שיקולים אסטרטגים רבים, שבהם הן שוקלות מה יוכלו להשיג ממנה. זאת הסיבה שמצרים וסוריה תקפו את ישראל במלחמת יום הכיפורים, זאת הסיבה שישראל הפכה את חטיפת החיילים בגבול לבנון למחמה כוללת, ויש מן הסתם עוד אין ספור דוגמאות. בעקרון סתם מלחמה לא תביא הרבה. שלום יוכל להגיע רק כאשר אולמרט או זה שיבוא אחריו יודיע על נכונות לסגת מכל השטחים הכבושים, ולדון על פתרון בעית הפליטים. יכול להיות שמלחמה כלשהי תגרום לו להבין את זה, אבל אני בכלל לא בטוח, בלשון המעטה... ולכן אני בניגוד אליך לא תולה תקוות במלחמה קרובה כלשהי.

למעלה