רק מניח את זה כאן (זו לא בקשת תמיכה, ייתכן וזה יעזור למישהו

arseny92

Well-known member
מנהל
רק מניח את זה כאן (זו לא בקשת תמיכה, ייתכן וזה יעזור למישהו

שאולי גם חווה את זה)

ביום חמישי פתאום הלך לי דיסק NVMe סמסונג 970 EVO 2TB
כך פשוט, אחרי קצת פחות משנה של שימוש, "יום אחד" המחשב קפא ולאחר ריסט, UEFI החל להתריע לי את ההודעה המצורפת ב-POST ללא אפשרות להמשיך, רק עד UEFI
https://i.imgur.com/LGRAgwy.jpg (להתעלם מהודעה על שני עכברים ושלושה מקלדות, יש רק אחת מכל אחת, אלא רק שהמקלדת מתחברת עם שני USB ובעלת יציאת USB עליה)
כך פשוט, מערכת לא עולה, ובחירת כונן https://i.imgur.com/0NxCjCz.jpg (למעשה המאתחל של חלונות במחיצת EFI על הכונן) ב-boot override לא תורמת לכלום

אתחלתי מ-USB עם יישומיי תמיכה, בדקתי SMART ואכן הכל נדפק להחריד לגמרי, ומוזר שלא שמתי לב קודם

אז נאלצתי לקנות אחד נוסף, כיוון שהייתי צריך איכשהו קודם להוציא נתונים חשובים מהדיסק התקול, לא הלכתי על הדרך של החזרת מוצר באחריות, כי כך אז הייתי מאבד הכל

הכנסתי את הכונן החדש ל-M.2 השני (דגם לוח האם בתמונה הראשונה למעלה, יש שני סלוטי M.2), אתחלתי מ-USB אל clonezilla.
עיתוק בממשק ה-"טקסטוגראפי" לא הצליח, אז יצאתי ל-bash לעיתוק הכונן התקול בפקודה ידנית (כונן מוצא nvme1n1, כונן יעד nvme0n1, מצב הצלה)
sudo /usr/sbin/ocs-onthefly -g auto -e1 auto -e2 -r -j2 -sfsck -pa choose -f nvme1n1 -t nvme0n1 -rescue
לאחר שלוש שעות סיים,
הפעלתי אל UEFI, ואתחלתי ב-boot overide אל כונן USB עם התקנת חלונות, לוחץ Shift+F10 לפתיחת שורת הפקודה.
בודק כוננים ומחיצות ב-diskpart אשר מזהה את הכונן התקול הישן כבר לא רק שללא מחיצות, כי איכשהו גם כל טבלת ה-GPT הלכה לשמיים, אלא גם עם דגל read-only שסומן מעצמו והסרת הדגל לא עוזרת. וכן את הכונן החדש עם המחיצות שעותקו (במזל שזה הצליח, לפני שכונן המוצא מת לגמרי כאמור),
אבל - את מחיצת הוינדוס מזהה עם מערכת קבצים RAW. אוקי, יוצא מה-diskpart, ומפעיל chkdsk c: /f, אשר אומר אין מה לתקן, אוקי, מאתחל לממשק ההתקנה מחדש, ומפעיל את chkdsk c: /f מחדש.
הפעם זה זיהה את המחיצה כשורה ובמשך כשעה תיקן אינדקסים ש-"הלכו לאיבוד" עקב אי קריאת סקטורים בעת הצלה של קלונזילה. מסיים, מפעיל מחדש הפעם הישר אל הכונן החדש..... ו.....
עובד! הא? כן הכל במקום (וגם כיוון שאני משתמש בגרסת אינסידר של חלונות 10, אז כדי להבטיח שכל הקבצים של המערכת עצמה במקוומם ותקינים, ביצעתי עדכון מ-18965 אל 18970 אשר בדיוק יצאה). תוכנות צד ג'... עד עכשיו נראה שכולן גם תקינים אם כי ייתכן ואצטרך להתקין כמה מחדש, אם חלק מקבציהם איבדו כמה ביטים

אוקי, אז אחרי ווידוא שהכל תקין, החלפתי את הכונן הישן בהחדש (כי POST עדיין המשיך להתריע כל אתחול לגבי הכונן הישן, דבר שהצריך לבחור כונן אתחול ב-UEFI כל פעם), ושלחתי את התקול לאחריות..

למעלה