רק מנסה לומר ש....

sarit32a

New member
רק מנסה לומר ש....

אני רק מנסה לומר משהו שרובץ על לעבע זה זמן מה. לעיתים חשתי לשבת ולכתוב ,ואז אומרתי לעצמי בשביל מה. והנה עכשיו אחת מהפעמים שאני אומרת לעצמי תעלי זאת על הכתב. אז ראשית הבהרות:
כותבת מתחושת בטן פרטית בלבד, ואין בכתוב להעביר ביקורת או חלילה לפגוע. אז לאחר הקדמה כה ארוכה
הגיע הזמן שאומר לצערי הרב לא מרגישה בפורום הזה יותר בית חם. עד לפני חודשיים שלושה לפחות שלוש פעמים ביום נכנסתי לפורום. הרגשתי חלק ממנו,הפורום היה חשוב לי, אולי לא הייתי בין הפעילות ביותר אך בערך פעם בשבוע כתבתי. כאמור לצערי בעת האחרונה מוצאת עצמי ימים שלמים לא נכנסת, ולא כי אני לא נכנסת למחשב אלא כי לא מרגישה יותר שזה הבית החם שהיה. מחפשת תחליפים באופן ובפורומים אחרים. אך יש לי מקום בלב לפורום זה ולכן משתפת בתחושתי. ולמה לא מרגישה יותר כאן כבית? וואו שאלה טובה.... אולי כי נעלמההאינטמיות וזה הפך להיות מין פורום מלמומד שכזה ולא אישי. אולי? ואולי? הילדים רוצים צהרים לכן כעת אסיים מקווה להצליח ולהמשיך בבעצם למה לא מרגישה כאן יותר כבית שרית

טוב שהעלת זאת על הכתב.

הפורום שלנו עדין לא הצליח לגבש את עצמו מבחינות רבות. אני מאמין שהוא בהתפתחות ושמשובים כאלה יכולים רק להואיל לו. גם לי יש תחושה שהתקדמות במישור אחד מלווה לפעמים בנסיגה במישורים אחרים. הוא באמת צריך להתחזק גם כקבוצת תמיכה וכפינה חמה ולא רק כמקום להחלפת ידע. הוא צריך להיות גם מקום לפגישת חברים. בכל מקרה, הדבר שממנו מנהל פורום מודרך להימנע במיוחד הוא מאיבוד החברים הקבועים. פורום הוא קודם כל קהילה וחשוב שנגבש את הקהילה שלנו.

אני לוקחת אחריות מלאה לשינוי

תפוז הוא אתר מסחרי. פורומים עם פחות מ- 100 הודעות בחודש (לפחות 3 ביום) פשוט נסגרים. פורום אחר שאני מנהלת עמד בפני סגירה. לדעתי חשוב שהפורום יהיה קיים יש לו תפקיד חשוב ומקום ייחודי. הפורום ידע בעבר זמנים פעילים וזמנים של קיפאון. לי הייתה שנה קשה, וזה די שעמם אותי לנהל שיחות עם עצמי. אחת הדרכים לאושש את הפורום ולהקל על עצמי היתה לצרף את עדו כמנהל. עדו עושה מאמצים גדולים כדי לעורר את האנשים לפעולה. אני יכולה להבטיח שהוא משקיע שעות רבות (מעל ומעבר למה שאני השקעתי אי פעם) בניסיון להכניס תכנים ובעיקר למשוך גולשים. שמחה על המנהל החדש והמשקיע (עדו, זה כל הכבוד!!! ממני) הרשיתי לעצמי להזניח ולקחת לעצמי את הזמן |אייקון של נו-נו-נו!!| לעצמי אלא מה? אי אפשר לנהל פורום מעניין של 2-3 אנשים. לפני שצירפתי את עדו, ניסיתי לעורר את הפורום עם 'התפקדות' אז במקום שאנשים יתעשתו ויחזירו לפורום את חייו, הותקפתי על השימוש במילה שמזכירה לאנשים צבא. הפורום יכול להיות בית, אפילו בית חם. אבל זה לא יקרה ללא גולשים שיגורו בו. אנחנו (כן, גם אני) נוטים לכתוב כאן דיווחים, לפעמים שואלים שאלות שמקומית מטרידות אותנו - וזהו!! למעשה, אנחנו לא יוצרים דיונים. מה לדעתי כדאי לעשות עכשיו? 1. לצמצם למינימום ייבוא של מאמרים ודיונים מפורומים אחרים 2. להתחיל להכניס לפורום תכנים אישיים שמעניינים אותנו. 3. אולי להרחיב את הדיון לסוגיות שונות בחינוך בכלל 4. להעלות קצת את הקשיים שלנו ההורים עם הבחירה שבחרנו 5. לשתף אחד את השני בלמידות ועשיות מיוחדות של ילדינו. 6. לשתף בסימנים המיוחדים שמראים לנו את התקדמות הילדים 7. לשתף בסימנים המיוחדים שמאשרים לנו שעשינו בחירה נכונה אפשר כמובן לחלוק עלי, אפשר כמובן גם להוסיף הכי חשוב בכל העניין, תגיבו אחד לשני. מישהו מספר על חשבון - ספרו על החשבון אצלכם. מישהו מוטרד ממשהו - תנו עצות וספרו מה קורה אצלכם שתפו והשתתפו. מה דעתכם? אני אישית אשמח לראות כאן פורום פעיל ואינטימי יותר
- תודה שרית שהעלית את הנושא, כבר אמרו לי ברמה האישית אבל הנטייה שלי היתה לדחות את זה לאח"כ. תודה שהערת אותי. מקווה שזה יעיר את הגולשים הסמויים, מקווה שזה יחזיר קצת את הגולשים הישנים. קחו בחשבון שהודעות שיכולות לעניין את הציבור הרחב תפורסמנה בדף הראשי של תפוז - כדי למשוך גולשים נוספים. תודה!!

כל הכבוד על המאמץ

ואגב,לקיחת אחריות היא אחד מהנדבכים המרכזיים של החינוך הדמוקרטי
נראה לי שדרך טובה להחיות את הפורום היא להתחיל במין שאלון קצר שיאפשר לאנשים גם להכיר וגם לראות מה הכיוון של כל אחד. ועוד תחושה שיש לי-שלא בטוח שתוכל לבוא לידי פתרון-יש המון פורומים של כל בי"ס אלטרנטיבי,זרם חינוך חלופי וכו'. אני משערת שרובם כוללים מעט חברים.אולי יש מקום להתאחד ולנסות ליצור מעין פורום-על שכזה בו כל אחד יוכל לתרום מנסיונו? אנסה לחשוב על רעיונות נוספים,ובכל מקרה הרצון לשינוי הוא תמיד הצעד הראשון...

אם נהיה מעניינים אנשים יבואו וישארו

הקטע של ההישארות הוא הכי חשוב. מאוד פשוט להביא מישהו שיקרא, יראה שזה לא ממש זה ויילך.

דווקא ריבל מענה גם אם לקח זמן.

אבל יש דוגמאות אחרות של גולש ששואל שאלה ולא מגיב לתשובות חלקיות שמנסות לברר הלאה. יש דוגמאות לזה בכל פורום.

למעלה