רק מנעי קולך מבכי

רק מנעי קולך מבכי

נשאלת השאלה מדוע השיר "רק מנעי קולך מבכי" בפרויקט של עידו רייכל מופיע בדיסק נפרד. לדעתי זהו השיר הנותן את הנחמה והתקווה הגדולה ומהווה מעיין סיכום ואף ה"סוד" של כל הפרויקט. "כי השער יפתח לו, יבוא בו בסערה, כשישובו לגבולם" אנו חיים בדור מבולבל בתוך חוסר ביטחון מתמיד. בדור בו הכל כביכול, אפשרי. אנשים בוגרים ממשכים לבדוק גבולות. דבר שאמור להסתיים עם תום תקופת ההתבגרות. אנשים ובעיקר גברים עדין בודקים מה אפשרי ומה שאינו אפשרי, עדין בודקים מה טוב ומה רע. וזאת כיוון שלא ניתן למצוא בחברה המודרנית של ימינו סדר. האנכיה כה רבה בכל פינה ופינה. מסורת אבותינו התעררה כל האיזם כגון סוציאליזם, קומוניזם, קפיטליזם ואף הציונות שהיו אמורים להחליף את המסורת אף הם לא הוכיחו עצמם לאורך שנים. הכל מתפוגג סביבינו ולכן כה נפוץ עכשיו כל התופעה של "חיפוש עצמי" ו"חיפוש משמעות" אזי רוחניות וחזרה בתשובה.. חוסר בגבול ברור אף גורם לכל הדחפים התוקפניים, אלימות,טירור, ומלחמות מבית ומחוץ לו שכה אופיני,לצערי, לזמננו.כשהגבולות פרוצים קשה להבין שרצוני שונה מרצון האחר. כל אדם שונה זה מזה כל אדם בעל אישיות עצמאית ונפרדת משלי וזה טבעי ובסדר ולכן נכבד רצון אחר והאחר יכבד רצונינו. לא פשוט לראות את הטוב שבחיים כפשוטם, עקב כל הדחפים התוקפנים שעולים ללא שליטה בנו ובחברה סביבנו כגון קנאה, שנאה וצורך בסיפוק מידי. במצב של בלבול וחסר בטחון לא תמיד קל לקחת אחריות אישית תוך כיבוד וקבלת העצמי והאחר. אט אט מוביל אתנו הפרויקט של עידן רייכל לתקווה "עתיי אוזנך לשקט,קול חסד ורחמים עוד יעלה,הנה הוא בה, אז מנעי קולך מבכי,יש תקווה לאח ליבך,כבשבילו נפשך נשמרת,הרי קרבה היא השעה, מששדוד בזרועתיך יפול בסוף הדרך, כשישובו לגבולם" הללויה אלי, על חסדיך ורחמיך, על שאתה שותל בנו נחמתה ותקוה דרך הפרויקט המבורך של עידן רייכל יאהל אום

betti10

New member
יותר פשוט מזה

כתבתי ועידן גם ענה על כך כשנשאל מדוע השיר בדיסק נפרד. הסיבה היא פשוטה. זה נכתב ליום העצמאות ולא היה אמור להכלל באלבום השלישי. ואכן אתה צודק! שיר מקסים.

יותר פשוט מזה

בטי שלום שמחתי לקבל את תגובתך,עושה רושם שאת מעריצה של עידן רייכל, אכן כך? גם אני מאוד אוהבת את האלבום, אך ההבדל בנינו שאני רואה בעידן רייכל כלי נקי להעברת מסרים של האל(אהיה אשר אהיה). נשמע אולי מוזר, אבל שמי לב ההבדל בין אומן לאמן אומן עושה מלכה אמן מקבל השראה עילאית. יש אמנים מודעים לכך כגון, סבסטין באך מוצרט, שכל יצירה שלו הוא אחל בכותרת : "רק לאלוהים התהילה" ויש אמנים שאינם מודעים לכך. מאיזה סוג עידן רייכל אנני יודעת, והאמת שזה לא משנה. יאהל,יהאל אום

betti10

New member
יאהל...

אין ביננו הבדל מאחר ואף פעם לא חשבתי על עידן כאל "שליח" או מה שזה לא יהיה. אולי הוא אכן מה שאת אומרת, מי יודע. אני חושבת שעידן מאוד מוכשר, אם הוא מעביר מסרים או לא אני לא יודעת, מה שכן, הוא יוצר נפלא ואם הוא מצליח לגעת באנשים דרך שיריו, זה טוב. וכפי שציינתי בעבר, אהבתי את האלבום אך לא כמו קודמיו,יש שירים שאני מאוד אוהבת ויש פחות, אבל סה"כ האלבום טוב ואכותי ומחכה לגרסת ההופעה. זאת דעתי בכל אופן. :) יום נפלא ומקסים!

בקשה

אפשר,בבקשה לקבל את המילים של השיר "מנעי קולך מבכי" הן לא מופיעות בחוברת של האלבום. תודה לך נשמה

betti10

New member
בבקשה

מנעי קולך מבכי כי בלילות שנתך נודדת וכל חלום הוא למורא הטי אז את אוזנך לשקט כל חסד רחמים עוד יעלה הנה הוא בא כי בשבילו נפשך נשמרת הרי קרבה היא השעה עד ששדוד בזרועותייך יפול בסוף הדרך כשישובו לגבולם רק מנעי קולך מבכי ועינייך מדמעה כי השער ייפתח לו יבוא בו בסערה כשישובו לגבולם עד אל נחלי המים דרך שארית כוחך אם ישיבנו אז נשובה מנעי קולך מבכי יש תקווה לאחריתך רק מנעי קולך מבכי... ובלי נשמה... תודה. :)

חבל שהשיר לא נכלל בדיסק עצמו

חבל שהשיר לא נכלל בדיסק עצמו של בין קירות ביתי הוא שיר מאוד יפה והיה עדיף במקום אחד השירים בשפרה זרה שממילא מבינים על מה השירים האלו היה עדיף שהשיר היה ברצף של הדיסק בין קירות ביתי,

כולם אוהבים את ישראל

שלום ישראל נהנתי לקרוא את תגובתך וגם לקרוא את השיר של דנה ברגר שדרך הגב הייתי מדריכה שלה בתנועת נוער כשהינו ילדים. בברכת בריאות ושווי משקל מלא יאהל אום

למעלה