רק מתחילה ויש כבר שאלות...

  • פותח הנושא hedes
  • פורסם בתאריך

hedes

New member
רק מתחילה ויש כבר שאלות...

הי לכולם, האחיינית המקסימה שלי חוגגת יומולדת ו"הזמינה" מהדודה עוגת פאור פאף. אז הפשלתי שרוולים וגיליתי את הפורום המקסים הזה. הבנתי כבר שבשביל הפעם הראשונה אולי עדיף שאני אצייר על עוגה ולא אפסל. ואחרי שקראתי מאמרים וכו' יש לי כמה שאלות: 1. איזו עוגה מומלצת? נכנסתי לשרשור מתכונים..יש כל כך הרבה. 2. איך אני עושה צבע גוף? 3. איזה צבעים הם נדרשים ביותר? כלומר- ברור שלי שצריך לקנות את הבסיס אבל אני בכל זאת אנסה לצמצם עלויות. 4. כמה בצק סוכר צריך לתבנית של 24-26? ואיך שומרים את השאריות? 5. איזה מכחול לקנות? פשוט כמו של צבעי מים? או שיש משהו מיוחד שאני צריכה לדעת עליו? 6. איזה עובי צריך לרדד את הבצק סוכר? ובלי קשר...כל טיפ ועיצה תתקבל בברכה. אני יודעת שזה המון המון שאלות...אבל לילדה יש דרישות והדודה חייבת לעמוד בהן...
 

net the jet

New member
תשובות

1.עוגה מומלצת....העוגה שלי ( באמת טובה ) יש בחיפוש ובמאמרים. היום עשיתי את של וין תו והיא גם מוצלחת ( יציבה יותר, פחות רכה ) 2.צבע גוף אפשר עם טיפה copper או טיפה אפרסק. 3. הצבעים הבסיסים נראה לי חובה-אותם אפשר לערבב, וצבע לצבע גוף ( כי קשה להגיע אליו ע"י עירבוב ) 4.נראה לי שקילו מספיק לך. 5.מכחול-לא מהזולים שהשערות נושרות...כמו מכחול שלצבעי מים זה מצוין. 6. עובי של 4-5 מ"מ. בהצלחה.
 

לילית462

New member
כמה תשובות על קצה המזלג

קודם כל ברוכה הבאה....ולשאלות,1. כל עוגה בחושה מתאימה לציפוי בבצק סוכר. אני עובדת תמיד עם אותה עוגת שוקולד פושטית אבל טעימה, שאני רגילה אליה, את יכולה לקחת מרשימת המתכונים שמצורפים, מומלצת עוגת השוקולית (נדמה לי של נטע - אבל לא בטוחה). העוגה חייבת להיות עוגה יציבה שתוכל לעמוד בעומס בצק הסוכר (זה קצת כבד את יודעת...) אשמח לתת את המתכון שלי אם יש רצון וצורך.2 אני עושה צבע גוף מערבוב של ורוד עם צהוב, מתחילה עם ורוד ולאט לאט מוסיפה צהוב , ולפעמים גם לבן, למיטב זכרוני לווילטון (חברה שמייצרת מוצרים לאפיה וגם לעבודה עם בצק סוכר) יש גם צבע גוף.3. באופן עקרוני את יכולה לעבוד עם צבעי היסוד - אדום, צהוב וכחול. כדאי להוסיף גם חום ושחור כי אליהם קשה מאוד להגיע באמצעות ערבוב צבעים (סה"כ 5 צבעים - לא נורא)4. לתבנית 24-26 נדרש כחצי קילו בצק סוכר - רק לכיסוי. את השאריות שומרים בשקית נילון אטומה, אני את השקיות עם השאריות מחזיקה בקופסה אטומה - מה שבטוח בטוח, הקופסה המקורית של הבצק סוכר מתאימה בהחלט. שומרים בחוץ, בארון או משהו כזה (לא במקרר!!!).5. אני משתמשת במכוחולים רגילים של אומנות, לציור עצמו הייתי ממליצה לך להשתמש בטוש (מיוחד עם צבע מאכל) - לפחות שחור לשולים ולמתאר הציור. מה שחשוב במכחולים זה כמובן שהם לא יורידו שערות.....6. את הבצק את צריכה לרדד לעובי בינוני של כחצי ס"מ, שלא יהיה דק מידי - כי יקרע, שלא יהיה עבה מידי כי יראה מגושם. עצות נוספות :תבחרי ציור שאין בו מלא פרטים - לפחות לפעם הראשונה,לתכנן טוב טוב בדיוק מה את רוצה לעשות, לפני שאת מתחילה.... איזה ציור, איך למקם, אילו עוד אלמנטים יהיו מסביב וכו'.לבדוק שיש לך את כל האמצעים (ולא להתקע באמצע בלי....ניר אפיה למשל)שיהיה המון בהצלחה, מחכים לתוצאות
 

hedes

New member
תודה רבה על התשובות המהירות!!

ועוד כמה בקשות: אתן יכולות לתת לי את המתכונים שציינתם? אני לא רואה אותם בקובץ מתכונים... כמה זמן מראש אני יכולה להתחיל את ה"פרויקט"? העוגה "מוזמנת" ליום שבת בצהריים.... שוב, תודה רבה על התשובות המהירות...באמת פורום מקסים!!
 

hedes

New member
אופס!!! מצאתי את המתכונים!!!

סליחה....קצת עייפה כבר מיום העבודה.
 

net the jet

New member
את יכולה להתחיל אפילו מחר. מזג

האויר לא חם וזה בסדר גמור.
 

hedes

New member
עוד שאלה...

ושוב סליחה שאני "מבלבלת" לכולם את השכל... אם אני רוצה לכתוב על העוגה "מזל טוב" או לעשות לבבות. אז הבנתי נכון- אפשר לרדד בצק סוכר (עם טיפה צבע מאכל) ולחתוך לצורה הרצויה? ואז להדביק את זה עם קצת מים לעוגה?
 

net the jet

New member
תמשיכי לבלבל כמה שאת רוצה-בשביל

זה אנחנו פה !על מנת לצבוע בצק סוכ ריש ללשו לתוכו טיפה צבע מאכל ( על בסיס ג'ל ) עד לקבלת הגוון הרצוי ( כל פעם להוסיף טיפה ) לעבוד על משטח עם טיפה קורנפלור על מנת שלא ידבק ( גם כשאת את מרדדת )את יכולה לקרוץ לבבות ולהדביק עם טיפה מים, או לכתוב בכל מיני צרות- לקרוץ אותיות עם חותכנים, לגלגל "נקניק"... ( זה קצת פחות יפה לדעתי ) או לזלף עם רויאל. בד"כ מזלפים עם רויאל על נייר אפיה שמונח על דף עם מה שאת רוצה לכתוב ( מודפס במחשב נניח ) נותנים לזה להתיבש 24 שעות ואז בעזרת רויאל מצמידים לעוגה.מצרפת לך תמונה של עוגה עם הרבה כיתוב שעשיתי להמחשה.ו-תמשיכי לשאול כמה שאת רוצה ! בכיף !
 

2hila2

New member
עוגה יפיפיה!

את האותיות עשית על ניר אפיה ואחרי יבוש העברת לעוגה או ישר על העוגה?
 

net the jet

New member
בטח, כתב היד שלי איום ונורא ! אני

בוחרת פונט במחשב, כותבת על נייר אפיה שמונח על הדוגמא, ונונת לזה ליתיבש יממה ! ( חוצמזה בגילי גם הידיים רועדות-לא סומכת על עצמי לכתוב ישר על העוגה ! ) אה..ואני מכינה לפחות 3 פעמים כל אות-ליתר ביטחון ( כי זה מאד שביר )
 
למעלה