רק נתניהו יכול

מקסים 45

Well-known member
‏הפלשתינים עובדים שנים על בידוד ישראל
אבל פתאום
הופ
נתניהו מבודד את הפלשתינים
בג'ודו זה נקרא איפון?

Harrington

Well-known member
מנהל
בתיאוריה זה נקרא פרס נובל לשלום. נראה כיצד המציאות תקרא לזה :).

Harrington

Well-known member
מנהל
מבלי להמעיט מחשיבותו של ההסכם. אזי :
מבלי להמעיט מחשיבותו של ההסכם. אזי : צפה בקובץ המצורף 2007
א. לא מצאתי בהסכם ויתור על שטחים.
ב. השטחים בהם מדובר דווקא לחלוטין שלנו.
ג. כל מדינות ערב היו אויבות שלנו ורובן עדיין מוגדרות ככאלה. עצם העובדה שעד היום הן סירבו לחתום על הסכם שלום עם ישראל מדברת בעד עצמה.
ד. להסכם שלום עם איחוד האמירויות יש שלל השלכות חיוביות לישראל. החל מעניינים ישירים, דרך שינוי פני המזרח התיכון כולו, וכלה בשינוי הפרדיגמה שהונהגה במשך העשורים האחרונים לפיה על-מנת שישראל תזכה להסכמי שלום עם מדינות ערביות עליה לוותר על שטחים או להיכנע לדרישות פלסטיניות אחרות. זאת השלכה מאוד משמעותית (לטעמי יותר מההנאה הישירה מההסכם).

אז כן, אפשר לצחוק על כל הנ"ל. אבל הצחוק הזה ינבע מאג'נדה פוליטית גרידא. כל ישראלי כן והגון יצטרך להודות שיש כאן הישג ברמות-על מבחינת ישראל. מבחינת פרס הנובל, ההישג של ההנהגה הישראלית והנהגת איחוד האמירויות, לרבות מעורבותו של נשיא ארצות הברית בעניין, הם הישגים הרבה יותר גדולים מכפי שקיבלו אישים אחרים שזכו בפרס הנ"ל. אם זה יזכה אותם אם לאו? אינני יודע. אבל מבחינתי הנ"ל הוא נתון עובדתי.

דיברגנט חדש

Well-known member
ג. כל מדינות ערב היו אויבות שלנו ורובן עדיין מוגדרות ככאלה. עצם העובדה שעד היום הן סירבו לחתום על הסכם שלום עם ישראל מדברת בעד עצמה.
ד. להסכם שלום עם איחוד האמירויות יש שלל השלכות חיוביות לישראל. החל מעניינים ישירים, דרך שינוי פני המזרח התיכון כולו, וכלה בשינוי הפרדיגמה שהונהגה במשך העשורים האחרונים לפיה על-מנת שישראל תזכה להסכמי שלום עם מדינות ערביות עליה לוותר על שטחים או להיכנע לדרישות פלסטיניות אחרות. זאת השלכה מאוד משמעותית (לטעמי יותר מההנאה הישירה מההסכם).

אז כן, אפשר לצחוק על כל הנ"ל. אבל הצחוק הזה ינבע מאג'נדה פוליטית גרידא. כל ישראלי כן והגון יצטרך להודות שיש כאן הישג ברמות-על מבחינת ישראל. מבחינת פרס הנובל, ההישג של ההנהגה הישראלית והנהגת איחוד האמירויות, לרבות מעורבותו של נשיא ארצות הברית בעניין, הם הישגים הרבה יותר גדולים מכפי שקיבלו אישים אחרים שזכו בפרס הנ"ל. אם זה יזכה אותם אם לאו? אינני יודע. אבל מבחינתי הנ"ל הוא נתון עובדתי.
אוסיף על ס' ג' שלך, שאין להם שגרירות בארץ ולנו אין שגרירות אצלם ועכשיו, לאחר שההסכם יחתם, תהיה לנו שגרירות שם ולהם כאן.

מלאכת מחשבת1

Well-known member

1. נו טוב, אין לי ספק שאתה האדם ההגון ביותר בפורום.
2. כל מה שחיפשת ולא מצאת - אל תאמין.
3. "מדינה מגדירה מדינה אחרת כמדינת אויב כאשר הן מצויות במצב מלחמה" - ככה סתם, לידיעתך.
4. אני אשמח אם ביבי יקבל פרס נובל לשלום [גם לפיזיקה] , בתנאי שיודיע - שהוא פורש בשיא.
5. " השטחים בהם מדובר דווקא לחלוטין שלנו." בקביעת העובדה הזו, אתה מסתמך על המיתולוגיה היהודית [התנ"ך]? או שאולי יש לך מקורות אחרים ?

Harrington

Well-known member
מנהל
3. "מדינה מגדירה מדינה אחרת כמדינת אויב כאשר הן מצויות במצב מלחמה" - ככה סתם, לידיעתך.
דברי עם איחוד האמירויות, אלו שסירבו במשך עשורים לחתום עם ישראל על הסכם שלום.

4. אני אשמח אם ביבי יקבל פרס נובל לשלום [גם לפיזיקה] , בתנאי שיודיע - שהוא פורש בשיא.
או שמגיע לו או שלא. זה לא יכול לבוא עם תנאים. אגב אפשר לקבל את הפרס הזה גם לאחר פרישה.

5. " השטחים בהם מדובר דווקא לחלוטין שלנו." בקביעת העובדה הזו, אתה מסתמך על המיתולוגיה היהודית [התנ"ך]? או שאולי יש לך מקורות אחרים ?
גם. גם על ההיסטוריה המודרנית.

מלאכת מחשבת1

Well-known member

או שמגיע לו או שלא. זה לא יכול לבוא עם תנאים. אגב אפשר לקבל את הפרס הזה גם לאחר פרישה.

גם. גם על ההיסטוריה המודרנית.
יש לנו הסכם שלום עם בריטניה ? ממתי זקוקים להסכם שלום עם מדינה שאינה במצב מלחמה איתנו ?
הייתיח שמח לקבל מוּבָאָה / אַסְמַכְתָּה ממקור מהימן, של ה"היסטוריה המודרנית" ש "השטחים בהם מדובר , לחלוטין שלנו"

Harrington

Well-known member
מנהל
יש לנו הסכם שלום עם בריטניה ?
אין לי מושג אבל אם כן חבל לי על כך. מן הראוי שישראל תזכיר לבריטניה את התנהלותה הפסולה והנלוזה ערב הקמת המדינה.

ממתי זקוקים להסכם שלום עם מדינה שאינה במצב מלחמה איתנו ?
נו באמת. אפשר להעלות קצת את רמת הדיון? כאילו, זה הרי לא שאתה באמת לא מבין את ההבדל בין מדינה ערבית כמו איחוד האמירויות לבריטניה...

הייתיח שמח לקבל מוּבָאָה / אַסְמַכְתָּה ממקור מהימן, של ה"היסטוריה המודרנית" ש "השטחים בהם מדובר , לחלוטין שלנו"
המוציא מחברו עליו הראיה. אתה טוען שלא שלנו? תוכיח אתה.

מלאכת מחשבת1

Well-known member
אין לי מושג אבל אם כן חבל לי על כך. מן הראוי שישראל תזכיר לבריטניה את התנהלותה הפסולה והנלוזה ערב הקמת המדינה.
חוכמולוג כבר אמרתי ? אמרתי.
האם יש לנו הסכם שלום עם קנדה ?

נו באמת. אפשר להעלות קצת את רמת הדיון? כאילו, זה הרי לא שאתה באמת לא מבין את ההבדל בין מדינה ערבית כמו איחוד האמירויות לבריטניה [או קנדה]
חוכמולוג כבר אמרתי ? אמרתי.
בוא ותסביר לי מה ההבדל בין איחוד האימריות לקנדה .
אתה בעצמך כתבת שההסכם עם איחוד האימריות נובע מכבוד ורצון הדדי [בהשוואה למצריים למשל].
גם להחזיק את המקל בשני קצותיו וגם לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה ?
זה אפשרי רק בעזרתו של בונה עולם....:) :)

המוציא מחברו עליו הראיה. אתה טוען שלא שלנו? תוכיח אתה.
פה כבר אתה מתעלה לרמת חוכמולוגיה חדשה.
אני צריך להביא ראיה על טיעונך המופרך " השטחים בהם מדובר דווקא לחלוטין שלנו. " ?
איך אמרת ? המוציא על חברו עליו הראיה.
מעניין אילו מדינות נאורות מסכימות עם הטיעון שלך, ולצערך אנחנו לא חיים לבד בעולמנו.
נ.ב טפל בדחיפות במיקלדת שלך. ודי לחכימא....

דיברגנט חדש

Well-known member
יש לה שגרירות עם שתיהן, אצלנו ואצלן, בניגוד לאמריויות שאין, אפילו, קונסוליה.

למעלה