רק סרגוסים ? (המהנדס מהצפון)

yarone

New member
רק סרגוסים ? (המהנדס מהצפון)

בחודשים האחרונים הצטרפתי למעגל מפוטרי ההיטק וגיליתי את תחביב הדייג. קניתי חכה 3.5 מטר, רולר 5 לאגרים חוט 0.40 קרסים 5 נורוגים ומשקולות 40 עד 50 גרם. לפתיון ניסיתי גמברי ושניצל. בהתחלה דגתי בנהריה על שובר הגלים (לייד פוצקר בנהריה ) ולא היה משהו רציני. עכשיו אני דג עם גמברי מול הבית בשבי ציון ומרים סרגוסים בני 200 גרם. אבל נתקע הרבה בסלעים. איפה הדגים הגדולים ? אני קושר את הקרס מתחת למשקולת כך שהיא משוחררת, אולי זה לא טוב ? בדר"כ אני הולך ב8 בערב עד חצות , השעות נכונות ? אגב אם יש פרטנר מהאיזור אני מוכן להצטרף !

אוריא

New member
איפה הדגים הגדולים?

נו באמת, איפה הדגים הגדולים אנחנו שואלים כבר חודשים. אבל אם אתה עוקב אחרי הפורום אתה רואה שיש הצלחות פה ושם. העונה היא העונה, וזה נראה כאילו אתה עושה הכל נכון כדי לתפוס סרגוסים ומרמירים. כמה נקודות מפתח שכדאי לתת עליהם את הדעת: - פתיון גדול לדג גדול. זה כלל האצבע הבסיסי. ככל שהפתיון גדול יותר כך גם הסיכוי שתתפוס דג גדול גבוהים יותר. עלה בסדר הגודל של הפתיון, נסה סבידה שלמה קלאמרי שלם או גמברי (פחות מומלץ?) שלם. - נסה לדוג עם פתיון חי. תפוס בורי קטן שים אותו על 2 קרסים וקווה לטוב. בדר"כ פתיון חי יהיה על חכה נפרדת חזקה יותר. - הדגים שנתפסים בז'רז'ור גדולים יותר בדר"כ. אבל לא הייתי ממליץ לך להתחיל עם זה. שים לב, ללכת על גדולים מצריך סבלנות רבה הרבה יותר מדייג רגיל, לכן בדרך כלל שמים חכה על חי או עם פתיון גדול בצד וממשיכים בשיטות דייג אחרות. פעם בשעה שעתיים מומלץ להחליף את הפתיון. צרור ברכות: ברוך הבא לפורום, בהצלחה במציאת עבודה, והלוואי שההודעה הבאה תהיה על התפיסה הגדולה.

New member
כנראה שאתה עושה הכל נכון...

כי סרגוסים במשקל כזה זה שלל יפה ומכובד. אני דג בנהריה ותאמין לי אין לך על מה להתלונן. סלעים זה חלק מהעניין,אי אפשר להימנע מזה אבל אפשר להגיע למינימום איבוד קרסים ומשקולות. אחרי הזריקה אל תגלגל את החוט יותר ממה שצריך כדי לא לגרור את הקרס על הקרקעית. שים אצבע על החוט וכך תרגיש אם תפסת משהו או לא. אם החלטת לגלגל בחזרה תן משיכה חדה כדי להקפיץ את המשקולת למעלה ותגלגל במהירות את החוט. את הדגים הגדולים באמת תופסים או בצלילה או בשיטה הנקראת זירזור,אבל זה כבר סיפור אחר.

paluta

New member
מידע נוסף

באיזור הצפון בשיטת הדייג שלך ובמיוחד בעונה זו אלו הדגים שתתפוש - את הסרגוסים הגדולים אני תופש וזו הסיבה שאתה לא אבל עכשיו ברצינות : נסה להחליף את הקרס לגודל 1 או אפילו גודל 0.5 שים פתיון גדול והמתן בסבלנות - לרוב הדג שיתפש יהיה גדול יותר אם כי הכמות קטנה יותר לגבי השעות - סרגוס פעיל גם בלילה וגם ביום בלילה אפשר להבחין ביותר סרגוסים בקרבת הסלעים, למרות שאני לא בעד אבל אם תיקח את תוכן הצדפות שבקרבת החוף ותשים על הקרס השלל יהיה רב יותר, נפלת על להקה תוכל תוך זמן קצר לחזור עם שלל רב. לגבי תפישת הקרסים - זו בעיה מוכרת והתופעה מחמירה בלילה כי אז קשה יותר לכוון לבין הסלעים - אישית היות וגם אני דג בצפון פיתחתי מספר "פטנטים" שמקלים בנדון אחת השיטות היא להוסיף מצוף קטן עשוי מפקק שעם בין המשקולת לבין הקרס. שיטה אחרת היא להשתמש במשקולת שתהיה בתחתית והקרס\ים מעל המשקולת סדר גודל של 30 ס"מ. אם ידוע לך עומק הסלעים תוכל להשתמש במצוף זריקה ולכוון את אורך התלאי שבו הקרסים לאורך הרצוי - כך תוכל למנוע תפישת הקרס בסלעים - אולם יהיה עליך להחזיר את החוט בזהירות לסיום - סרגוס שנתפש יש למשוך בעדינות ולא לאפשר לו להסתתר בין הסלעים - אם לא תעשה זאת סביר שתמצא את עצמך קורע את החוט ואומלל הדג שקרס תשאר בפיו והוא עצמו יהיה תקוע בין הסלעים החזר לים כל דג שאינך חפץ בו !!

argorn

New member
תנסה ...

בחופים שמול קיבוץ ראש הנקרה ... תזרוק רחוק ותדוג עם חכת בוס או רולר , קרוב . הפיתיון הכי טוב שיצא לי לנסות זה דג חי או ראש של סבידה אם יש לך . אפשר גם דרך אגב לשרשר במקום לדוג עם בוס או רולר. אני ממליץ לך לבדוק בהסברים של הפורום כיצד להרכיב חכה לזריקות רחוקות . צריך ציוד טוב ! וזה עולה .

למעלה