רק על עצמי לספר ידעתי

Dave1972

New member
רק על עצמי לספר ידעתי

היות ואני חש חובה גדולה לחברי הפורום שלהרגשתי הצילו אותי מאובדן, הנה עדכון קצר על מה שעובר עלי.
כזכור, לאחר A1C של 9.4 לפני שנה וחצי ו-A1C של 8.1 לפני חצי שנה, הגעתי ל-A1C של 5.7 לפני כחודש.
בזכותכם שיניתי תזונה והתחלתי לעשות ספורט. עד כאן ההקדמה.

כיום אני ממשיך לרוץ 3-4 פעמים בשבוע כ-10 ק"מ כל פעם. אתמול רצתי את המסלול הקבוע ב-67 דקות. הריצה השניה הכי טובה שלי (השיא שלי עומד על 66 דקות).
בסה"כ הורדתי 12 ק"ג במשקל. קיוויתי ליותר, אבל בגלל אירועי בת המצווה של הבת שלי (אירוע שהתפרס על פני מספר אירועים ושבועות) מצאתי את עצמי נכנס לבורקסים, עוגות ופיצות (לא לדאוג. לא ברמה של פעם, אבל בכל זאת).
בשבוע שעבר נגמר הפסטיבל וחזרתי למשטר הצנע. הבוקר אני שוב 12 ק"ג פחות. בעצם אפילו 100 גר' פחות מהמשקל המינימלי שהייתי בו.
בגלל פסטיבל הבת-מצווה נורא חששתי מהסוכר. אתמול העזתי לראשונה לבדוק סוכר אחר הצהריים והתפלאתי לקבל 106. משמח ממש!

אז זהו. אני עדיין פה, גם אם לא שואל וכותב כמו שעשיתי לפני כן. החלון של הפורום תמיד פתוח באחד הטאבים של הכרום אצלי במחשב ואני עוקב אחרי מה שהולך כאן.
תמיד בהרגשת חובה גדולה ותודה ענקית לעזרה שלכם. אתם אולי עשיתם את זה כלאחר יד, אבל אצלי זה עשה שינוי גדול.

אגב, התחלתי להחליף את המלתחה שלי. ירדתי כבר 2 מידות והשלישית ממש מעבר לפינה.
אם זה מעניין אתכם, ירדתי ממידה 50 במכנסיים למידה 46. אבל כבר קניתי מכנס 44 מכיוון שראיתי שאני ממש קרוב להיכנס אליו. זה ידרבן אותי להגיע לשם.
בחולצות ירדתי מ-XXL ל-L או XL (תלוי בחברה). איך אמר לי המוכר באחת החנויות - יש לך מבנה גוף רחב, תהיה חייב XL גם אם תהיה רזה. אז מצאתי פירמה שחולצות ה-Large שלה עולות עלי יופי (עוזר להרגשה החיובית).

אגב, ההערות של האנשים - זה מדהים. היו תגובות שלא האמנתי שאשמע. למשל, מישהי אמרה לי "אתה כבר ממש צנום!". אתמול מישהי אמרה לי "אתה נראה נפלא".
מעניין שדווקא נשים מעירות הערות חיוביות יותר מהגברים. הגברים יותר מתעניינים ב"איך עשית את זה?" בלי אפילו להחמיא.

אז שוב תודה לכם ונשיקות!

Dave1972

New member
איזה צנום?

אל תשכחי שלפי ה-BMI שלי (28) אני עדיין ב"עודף משקל".
יחסית למה שהייתי לפני 3-4 חודשים אני נראה אולי צנום. הלוואי ואגיע לצנימות.

oritta17

New member
בקשר להורדה במשקל,לפי דעתי הבלתי קובעת,,,

ומנסיוני האישי :
עדיף לרדת לאט ולדאוג שישארו 5 קילו מעל הקו התחתון שבטבלה,
כך הגוף לא יאבד מסת שרירים ,שזה מאוד חשוב,
וגם אם חלילה חוטפים שפעת, ממילא אין תיאבון בעת מחלה,וממילא יורדים במשקל ונחלשים מהמחלה,לכן טוב תמיד שישארו 5 -6 קילו ברזרבות.
&nbsp

Dave1972

New member
מצחיק. הלוואי והקו התחתון היה הבעיה שלי.

אני מניח שאת מתכוונת לקו התחתון בקטגוריית "משקל בריא".
הרעיון שעשע אותי מכיוון שברור לי שאני רחוק משם שנות אור. אבל רק כדי לראות כמה זה באמת משעשע, הלכתי לבדוק מה הקו התחתון במשקל הבריא לגובה שלי. המממממ... 59 ק"ג.
את יודעת מה זה אומר? שיש לי עוד 30 ק"ג לרדת (לא כולל ה-12 שכבר ירדתי) בשביל להגיע לשם. ובשביל הספורט - 25 ק"ג לפי ההמלצה שלך על שמירת 5 ק"ג מעל הקו התחתון. נו... אני חושב שיש לי עוד הרבה הרבה זמן עד שאגיע לשם. במונחים של שנים.
&nbsp
אבל תודה. זה היה משעשע לדמיין אותי במשקל שלי מכיתה ט'. או משהו כזה. :)

Dave1972

New member
בהחלט. לא מחפש צנימות. למרות שנחמד להשתעשע ברעיון. :)

LaSaponaria

New member
ממש נהדר

tulkin

New member
בדיוק אתמול התבדחתי עם אשתי

על כך שבשנה האחרונה ירדתי ממידה 60-62 במכנסיים, ל46.
פשוט הייתי צריך מכנסיים יותר ייצוגיות לצורך אירוע, ולא היו. נאלצתי להסתפק בבגדי החתונה שלי מלפני יותר מ10 שנים (מידה 48).
&nbsp

Dave1972

New member
וואוו!

באמת ירדת כל כך הרבה בשנה אחת או שרק עכשיו התפנית לשים מכנסיים במידה הנכונה?
עד עכשיו הסתובבת עם שקים?

tulkin

New member
את רוב מה שירדתי, ירדתי ב6-8 חודשים ראשונים.

להפתעתי ההיקפים קטנו גם כשהמשקל התייצב.
וכמובן שבבגדי יום יום כבר יש לי מלתחה חדשה, אבל בבגדים יפים לארועים, עוד לא טרחתי לחדש.
&nbsp
&nbsp

אבו זקן

New member
הפתעה נעימה

"להפתעתי ההיקפים קטנו גם כשהמשקל התייצב." ייתכן שחלק מהשומן נעלם ובמקומו התפתחה ריקמת שריר. אלה, כמובן, חדשות מצויינות.

oritta17

New member
מה הבעייה לגשת לחייט ותקן את הרוחב ?

גם לי הייתה ירידה גדולה והביגוד לא התאים ,והיה מידי רחב,
לקחתי 10 זוגות מכנסיים לתיקון אחרי 4 ימים הכול חזר מהתיקון בדיוק במידה שלי.

tulkin

New member
עד שירדתי במשקל כל כך הרבה

דבר שניסיתי לעשות שנים ללא הצלחה...
אני לא אפספס את הסיבה למסיבה הזו כדי לקנות לי בגדים חדשים לחגוג את המאורע.

tulkin

New member
שילוב של דיאטה דלת פחמימות, פעילות גופנית אינטנסיבית

ומאפיינים ספציפיים של מצבי הרפואי שנוצלו לטובתי :)
&nbsp

Dave1972

New member
ספר עוד - בעיקר על המצב הרפואי שניצלת

אם זו לא חדירה גדולה מדי לפרטיות...

tulkin

New member
אני לא טייפ2 קלאסי

כמו שאמרתי המחסום העיקרי להרזיה הוא אינסולין. הרבה אינסולין בדם = קושי לשרוף רקמות שומן. כי אינסולין מודיע לגוף שיש אנרגיה זמינה, ולכן צריך לאגור אותה, ולחסום את המנגנונים שמשתמשים באנרגיה שכבר אגורה.
&nbsp
בד"כ לטייפ2 קלאסי, בגלל תנגודת אינסולין, צריך לעבוד קשה כדי להוריד אינסולין: להגביל מאד פחמימות ו/או לעשות הרבה מאד פעילות גופנית.
אבל בתור LADA, הגוף שלי גם ככה לא מצליח לייצר הרבה אינסולין, מה שמאפשר לי להיות במצב ה"טוב" של מעט אינסולין בדם בפחות מאמץ. כמובן שזה מקשה על האיזון ואני נמצא בסכנה שאני מקבל מעט מדי מהדברים החשובים שאינסולין עושה (בלי אינסולין בכלל - מתים), אבל לפחות בנוגע להרזיה, מצבי קצת יותר קל מלאחרים, כי ללא התערבות חיצונית (כלומר הזרקה), לא יכול להיות שיהיה לי הרבה מאד אינסולין בדם, ולכן הגוף שלי נמצא במצב שבו יחסית בקלות הוא עובר למצב של שריפת שומנים.
&nbsp

למעלה