רק רוצה להתגייס..

חן2321

New member
רק רוצה להתגייס..

שלום,אני חדשה בפורום..רציתי לספר את הסיפור שלי. זה ארוך אך מקווה לתמיכה/עזרה. אני אמורה להתגייס עוד כמה חודשים קיבלתי פטור בגלל בעיה בריאותית אבל בלי לחשוב פעמיים אמרתי שאני רוצה להתנדב. אני שומעת ורואה את חבריי מתגייסים וזה מעלה לי יותר את המוטיבציה .אני כל כך רוצה לתרום, להרגיש שווה בין שווים ולתת מעצמי בשביל משהו חשוב. לדעתי הצבא צריך להעריך אנשים כאלה שלמרות שקיבלו פטור משירות צבאי (מה שחלק מהאנשים היו רוצים לקבל) הם מתגייסים. נוכחתי לדעת שאני טועה,לפחות לגבי. כבר שבוע, יום יום, אני מתקשרת לתא מתנדבים ומבקשת שיעזרו לי ויגידו לי איפה אני עומדת ומה עם הגיוס שלי. בכל שיחה כזאת עונה לי חיילת ואומרת שיחזרו לי היום/מחר. לא חזרו אליי. התקשרתי שוב וקיבלתי את אותה התשובה וככה כל השבוע. אני מרגישה שלא שמים עליי. זה מוריד לי את המוטיבציה והחשק להתגייס. בסה״כ יש לי בעיה שלא אפשרה לי גיוס רגיל אבל אני כן רוצה להתגייס,להתנדב. למה אני צריכה להתקשר כל הזמן ולקבל תשובה כזאת? למה אני צריכה להתחנן כדי שיגייסו אותי? אם זאת ההתייחסות שלהם למלשבים ועוד כאלה שרוצים להתנדב.. מקווה שמתישהו יהיה אכפת להם... תודה שקראתם.

נ ו ע ה 12

New member
היי חן, ברוכה הבאה לפורום

תוכלי לספר לי באיזה שלב בתהליך ההתנדבות את נמצאת? קיבלת כבר את הפטור? היית בועדה? מצאת תפקיד? ככל שתספרי יותר נוכל לעזור ולכוון יותר, ובכל אופן הייתי ממליצה לך לשלוח מייל ([email protected]) על מנת שכשתהיה תשובה הם יענו לך דרכו, מבלי שתצטרכי להתקשר בכל יום.

חן2321

New member
תשובה

היי :) בעקרון אני בשלב ״מתקדם״ אני כבר בתהליך הזה שנה.. עברתי וועדות הכל בסדר אישרו לי את ההתנדבות ואפילו הייתי אמורה להתגייס ב 3.10. אין לי תפקיד.. לא מקבלת זימונים ואין כלום וזאת הסיבה שפניתי למתנדבים כדי לקבל תשובות ולראות מה קורה איתי

נ ו ע ה 12

New member
היית בועדת שיבוץ במדור? דיברתם בכלל על תפקיד?

כלומר על תחומי העניין שלך וכו'... ללא תפקיד לא תגויסי ואם כבר אישרו לך את ההתנדבות זה הדבר היחיד שיעכב אותך. יהיה גיוס נוסף באמצע ינואר, מקווה שתוכלי להיכנס אליו.

בינתיים הייתי מציעה לך לראות אם אחד משמונת התפקידים המוצעים אצלנו מעניינים אותך, אני מצרפת לך קישור ישיר.

חן2321

New member
..

אממ.. לא נראה לי שאני יודעת מה זה ועדת שיבוץ אז אולי לא הייתי..אבל אני חושבת ששאלו אותי תחומי עניין העדפות איזה תפקיד אני רוצה וכ׳ו

נ ו ע ה 12

New member
אולי כבר אין, הציעו לך אבל תפקיד כלשהו?

ותפקיד כלשהו מהרשימה מעניין אותך? אילו תחומים מעניינים אותך?

חן2321

New member
לא הציעו לי

לא, לא הציעו לי כלום ... הדבר שמעניין אותי זה יחידת מודיעין, הרחבתי ערבית והייתי מעוניינת בזה. (אמרתי להם את זה)

נ ו ע ה 12

New member
תשלחי להם מייל ותשאלי מה עלייך לעשות בדרך

למציאת תפקיד. אני מקווה שמשם הם ידריכו אותך, וגם "ייזכרו" בזה שהם עוד צריכים לשבץ אותך.

eran544

New member
יש את היחידה הטכנולוגית של מודיעין

הם לא דורשים ידע בערבית אבל ממה שאני יודע הם יחידה מאוד מעניינת והם מקבלים מתנדבים בברכה (ואם יש לך ידע בפוטושופ דווקא יאהבו אותך).
ככה לא תצטרכי לעבור את הדרכים הבירוקרטיות דרך מדור מתנדבים.
הטלפון שלהם הוא 037335644
*אני התמיינתי לשם ולא התקבלתי בסוף, אבל הייתי ממליץ לך לנסות*

נ ו ע ה 12

New member
כנ"ל, למרות שיש לי ידע בפוטושופ

התמיינתי לתחום התוכנה בכלל... אבל אני בטוחה שיש להם תפקידים שדורשים שליטה בערבית ^^

גם במאמרים יש תפקיד מודיעין, שם יש צורך בשליטה באנגלית.

היי חשוב לציין

שיחידות מודיעין דורשות סיווג ביטחוני מה שעלול לעקב עוד את הגיוס עד 3 4 חודשים אפילו מרגע מציאת התפקיד עד לאישור

חן2321

New member
כן לצערי ://

אני אמורה להתגייס בינואר.. מקווה שלא ידחה לי שוב ://

נ ו ע ה 12

New member
לי לקח שבועיים... זה באמת משתנה ולא צפוי מראש

וכמעט כל תפקיד בצבא דורש סיווג

הי נועה

תודה רבה על הקישור הוא מעולה!
רוב המקומות שפירסמת לא נותנים מענה =\ האם יש עוד דרכים ליצור איתם קשר? כי גם לי אומרים כל יום במתנדבים שיחזרו אליי אבל כלום לא מתקדם

נ ו ע ה 12

New member
היי

אילו מקומות ניסית? כי מדי פעם אני בודקת שההצעות עדיין רלוונטיות (מתנדבים לא תופסים תקן כך שההצעות לא מאבדות את הרלוונטיות שלהן כ"כ מהר, אבל אני עדיין בודקת מדי פעם על מנת שלא תתקשרו וזה יהיה סתם...) ובדיוק אתמול והיום הספקתי לבדוק חצי מההצעות, ענו לי מאוד מאוד מהר.

לגבי מדור מתנדבים - מלבד הטלפון יש פקס ומייל אזרחי, הדרכים ליצירת קשר עם המדור מופיעות בראש הפורום (משמאל לכפתור "הודעה חדשה").

תודה

כן בבדקתי יותר מאוחר וענו לי מהיחידת זיק הזאת וזימנו אותי לראיון
יש טיפים לראיון?
אני ממש רוצה לעבור אותו

Run for a Fall

New member
היי

משמח מאוד לשמוע שיש אנשים שחשוב להם לתרום ושנלחמים כדי להתגייס לצבא ולתרום את חלקם.

חשוב רק לי להגיד שלתא מתנדבים כן אכפת... היחס וההתעלמות לכאורה נובעים בעיקר מהעובדה שיש המון מתנדבים שעוברים דרכם וקשה להקדיש זמן אישי מספק לכל אחד ואחד מהם. צה"ל זו מערכת מאוד גדולה ולכן לא כדאי לקחת אישית את זה שצריך לרדוף ולהלחם בשביל להתגייס - אחרי הכל, את עושה את זה גם למענך

בכל מקרה, תמיד מומלץ להתעדכן פעם בכמה זמן עם מדור מתנדבים איפה נמצא התיק שלך, הרבה פעמים זה גורם להם להיזכר שאת שם ולהזיז את התיק קצת קדימה.

המון בהצלחה!

למעלה