רק רוצה לשתף אתכם...

רק רוצה לשתף אתכם...

קיבלתי 100 בפיזיקה
זה רק כי שיניתי את דרך הלמידה שלי. למדתי על בשרי איך זה לא חשוב מהי צורת הלמידה של כל מי שמסביבי... זה שכולם לומדים בדרך אחת לא אומר שהדרך הזאת מתאימה לי... פעם שעברה ניסיתי ללמוד כמו שכולם לומדים! הייתי בטוחה שאני יודעת הכל. קיבלתי באותו מבחן 25
הפעם, למדתי לבד. אני והספר. הלך לי מצוין

nutmeg

New member
../images/Emo47.gif איזה יופי!!

מה שמחזיר אותי לעניין ההוא שדיסקסנו בעבר שבאסטרטגיות למידה, חוץ מהחומר אתה גם לומד איך מתאים לך ללמוד! מהלך אמיץ, כל הכבוד!!

דליה.ד

New member
אחד הדברים החשובים שלמדת הוא

שאלוהים עוזר למי שעוזר לעצמו........
הכוונה שלי היא שזיהית מה הכי נכון עבורך ופעלת בדרך הנוחה והמתאימה בשבילך. אלו לא רק אסטרטגיות לפתרון בעיות, או התכוננות למבחן - אלא גם חכמת חיים! מצרפת קישו נחמד בנושא איך מתכוננים למבחן - שיטת 5 השלבים מאת פרו' מלכה מרגלית ואיריס גולדפרב:

הספר, בהרבה מקרים מסביר הייטב.

אני לא מבין למה בתיכון נהגנו להשתמש בספרים רבים רק כקיבצי שאלות ותשובות. רצוי גם לקרוא מהספר בין שיעור לשיעור כקריאה מסכמת של השיעור הקודם וקריאה מקדימה לקראת השיעור הבא. והדבר הכי חשוב (ולא תמיד קל) להבין איזו דרך הכי טובה אישית עבורך כתלמידה. האם תצליחי ליישם לקחים דומים במקצועות לימוד אחרים?

תודה רבה../images/Emo70.gif

בהבסטוריה בכל אופן גם הצלחתי
הבגרות שלנו מבנויה משאלות מבוא ידועות מראש שערכן 30%.. כולם למדו בעל פה את התשובות וניגשו לבחינה. אני בכל אופן לא יכולתי לעשות את זה. פשוט לא ישב לי במוח כל הקטע הזה. למדתי הכל בצורה של מיפויים וראשי תיבות. שוב, מסתבר שהצלחתי יותר מהרבה אחרי וקיבלתי 84 כשהציול הגבוה ביותר היה 85 והמורה, איך נגדיר את זה, לא ממש בודקת מה כתבתי אלא בודקת מה לא כתבתי. אני לפחות, מרוצה מאוד

למעלה