רק רכבת??!!!

קוה

New member
רק רכבת??!!!

השבוע שאלתי כאן מה הדרך המיטבית להגיע מראשלצ למתחם הבורסה. יום אחרי כבר יצא לי לבדוק את הסוגיה. הרכבת מתחנת ראשונים יצאה בבוקר בשעה 7:50 ותוך דקות ספורות נחשפה תקלה. המשמעות: כולנו הינו צריכים לרדת כבר בתחנה הראשונה, לוד, בלי להמשיך בנסיעה. האם הרכבת לתל אביב באה לאסוף אותנו מאותו רציף ממש בתחנת לוד? לא ולא...היא הגיע לרציף אחר ללא כל התראה משמעותית. האנרכיה הביאה לכך, שבלי לשאול את מנהל התחנה היתי מוצא עצמי על רכבת לבית שמש. מה עוד קרה לעולל: איחור של רבע שעה. וכשסופסוף היא הגיעה- לא יכלתי לעלות אפילו מדרגה אחת. המוני אנשים הציפו את הקרון ונאלצו להצטופף אחורה למעני. התוצאה- את הנסיעה העברתי בצמוד לדלתות ובדוחק איום עם הנוסעים, כאילו מדובר באוטובוס בשעות הבוקר. בתחנת ההגנה עלה פקיד רכבת תוך שהוא מתלונן עלי "אתה צמוד לדלת והיא לא תסגר בגללך". מה ששרף לי כמובן את הפיוזים והציא ממני תגובה קולנית: "אתם פשוט ביזיון שקשה להאמין". תגובת הפקיד: "תתלונן"...... האם הגעתי בכל זאת בזמן? לא. איחרתי בחמש דקות. ומה לגבי קו 274? בבוקר, הוא מגיע לראשלצ מפוצץ נוסעים שעלו בעיר רחובות. יש סכנה שתעמוד בדוחק נסיעה שלמה. אז מה אני ממליץ? הרכבת שלקחתי בסיפור הזה היא של סוף שעה עגולה (7:50 וכו'), כנראה שליתר בטחון היתי צריך לקחת את זו שקדמה לה- 7:25. ובעתיד- נראה שיש לקוות לזמנים שבהם לא צריך לעלות על הרכבת הקודמת לרכבת שהיית צריך במקור...

הרכבות של 7:50, 8:50 וכ'ו

אינן רכבות ישירות לת"א, בלי שום קשר לתקלות וכ'ו (אתה בטוח שהיתה תקלה?) צריך בלוד לרדת ממנה. בנוגע להחלפת רציף- נכון, אכן צריך להחליף רציף, אבל אני יכולה להגיד לך שבמהלך הנסיעה הקצרה בין ראשון ללוד, חוזרים ברמקול על עניין החלפת הרציפים מספר פעמים ככה שאין מצב לטעות. וכן, הרכבת של 7:25 מומלצת הרבה יותר, ורצוי להגיע כמה דקות לפני כדי שלא יהיו בעיות עם מקומות הישיבה בהצלחה.

קוה

New member
יפה!

מידע מועיל. יוכלו להעזר אצלם במישהי כמוך.. לגבי החילופים, מנהל תחנת לוד אכן אמר שמדובר בתקלה, אבל לכי תדעי, אולי הוא בעצמו כבר מבולבל.. לגבי ההודעה ברמקול, באותה נסיעה היא בוצעה פעם אחת ויחידה ואופן די עמום, מי שלא קלט אכל אותה. יותר מדי עירנות נידרשת מהנוסעים של רכבת ישראל, ופחות מדי הכוונה עובדי הרכבת דורשים מעצמם. בקיצור כמו שאמרת- 7:25

israelsze1

New member
אפרופו, לוד-ראשון, בלוד יש בלגן גדול

יש שם שילוט שהרכבת לראשון לציון הרכבת יוצאת מרציף 3 במקרה, תוך כדי המתנה שמעתי שהרכבת הספציפית שחיכיתי לה בסביבות 16:00, יוצאת מרציף 2.ולא אמרו בכריזה. ולא היה מודיעין לוודא את זה, איך האימרה, אורח לרגע רואה כל פגע. ממש כך, תחנת לוד לא הכי מסודרת בנושא. שבוע טוב

urilei

New member
לגבי קו 274

האסון קטן הרבה יותר ממה שאתה מתאר בשעות הבוקר יש אוטובוס כל כמה דקות, לפעמים בהפרשים של דקה או שתיים ויש גם את קו 270 בצפון ראשל"צ קצת קשה לתפוס מקום אך בתחנה המרכזית או דרומה משם יש תמיד מקום, ואם אין אז מחכים לאוטובוס הבא שמגיע בדרך כלל תוך משהו כמו 3 דקות.

למעלה