שלג
שלג שחור ....... זה נשמע כמו גשם שחור ..... כמו אחד מנפלאות הטבע הטהורים שהאנושות הצליחה לעכר . הזיהום שהאנושות יצרה כבר פוגע בדברים הכי טהורים בעולם . שלג הוא לבן . טהור . ובסיסו מי גשם שהינם המים הכי מזוככים וטהורים בעולם שכידוע מי גשם הינם מי המקווה טוהרה על פי היהדות . אגב אם כבר הגענו למקווה טוהרה .... חרף העובדה שכמו האטמוספירה גם חוקי היהדות הועכרו בחרדה רבה , הייתי רוצה לשלוח מספר שלורות על המקווה . מי הגשם , נחשבים כמים טהורים מזככים , ובעלי תכונות מופלאות . תישבע על כך חברתי שאוספת מי גשמים לשטיפת שערותיה . " שערה מעולם לא נראה כזה רך ונעים " כל הטקס של הטוהרה , הינה להתחדש . להטהר , להתנקות מאותם דברים לא טהורים . לא חובה להפוך זאת לטקס דתי , אך אני מאד הייתי ממליצה להכנס למקורות מים טיבעיים , ולערוך טקס פרטי אישי של טוהרה והתחדשות . כי במקווה גם שלג שחור , חוזר להיות מטוהר ..... ראשית ..... ברוכה הבאה . סרטן בשל יחסי הציבור הנוראיים שנוצרו לו , ובשל קירבתו היחסית למוות . אכן נשמע מרתיע בהתחלה . אך אל דאגה .... אינך לבד .... וסרטן .... אינה מילה מגונה . וכל מי שכאן בפורום על כל קשת מגוון הניסיונות השונים .... יכול להבחין גם בדברים הטובים שקיימים בסרטן . הרי לכל מטבע יש שני צדדים , וכגודל הצד השלילי , כך גודל צידו השני החיובי . ולא סתם הסינים מתרגמים את המילה טרגדיה - הזדמנות . וסרטן לא הורג את כולם ...... ואלו שממגרים את הסרטן מתוכם , במרבית המיקרים משנים את חייהם . כי כמו שאומרים , מה שלא הורג אותנו - מחשל אותנו . וכל מבריא סרטן שאני פגשתי בחיי .....מופלא ומדהים , כאילו שהסרטן יצר להם הזדמנות מופלאה לבטא את עצמם ביתר שאת בחיים . אז את עדיין בתהליך עיכול , וזה בסדר . בשלב העיכול ..... בשלב הזה , מה שהייתי ממליצה . זה לנסות להגיע למצב שבו תקבלי את מה שקורה כרגע בחייך . אחד הדברים שעוזרים לנו הכי הרבה בהתמודדות . הינה קבלת המצב . כשאינך מקבלת את הסרטן כעובדה כרגע בחייך . אז את נמצאת בתגובות שונות שבין , בריחה , התעלמות , ועד הלם , הסטריה , וכמובן , המקום הלא נחמד של ...... " למה אני " כל עוד שנמצאים במודעות הרגשית של למה אני , אז מהמקום הזה , יכולת ההתמודדות שלנו , הינה מוגבלת . אך , בשניה שהגענו לשלב , של לומר . כל התנוגדויותי לא יעזרו , ולכשאוזרים אומץ להביט במראה ולומר ..... יש לי כרגע סרטן . נקודה . אז נכנסים לאיזור אחר . שנקרא לקחת שליטה על מה שקורה מרגע זה ואילך . הסרטן בניגוד למחלות אחרות , לא לוקחות מאיתנו את יכולות ההתמודדות הלא מעטה שלנו . אנשים עם סרטן , בדרך כלל הינם אנשים המעניקים לאחרים סביבם מזמנם ומרצם . ועל כן הינם בעלי יכולות . הבעיה היא שקל לנו להעניק לאחרים מכישורינו , אך לא לנו . הסרטן . דורש מאיתנו התייחסות אישית . בעיני כאילו זו הסיבה שהסרטן נוצר משום שהענקנו לכל העולם , אך לא לעצמנו . כדי להגיע למצב שבו הענקה תשוב למקום שנזקק לכך כרגע דהיינו את . עדיף לקבל את עובדת הסרטן . ואז ניתן להפשיל שרוולים ולהתחיל לפעול למען הבראה . פיזית נפשית רוחנית . אז ברוכה הבאה . לפורום . לגבי כתיבה בפורום , בשל האלמוניות , קל להשתפך עם הדברים הכי אמיתיים .וזה גם מומלץ , כשכותבים אז לעיתים מגלים על עצמך דברים יותר מאשר רק בקריאה של תהליכי אחרים . והנך מוזמנת לשפוך את שלל תחושותייך . כי כאן ..... את לא לבד . אודליה , כרגע נפל לי האסימון על השם . (קריצה ) שלג ..... לבן .......