רק רציתי להגיד..

AlanisJunkie

New member
רק רציתי להגיד..

שאני מאוד מאוד מעריך את סי ואת המוזיקה שלה. אני המנהל של הפורום השכן (אלאניס מוריסט), שמי יוסי. יש לי כל מיני קלטות וידאו ישנות שהייתי מקליט בילדותי (ואני רק בן 18!) ויש לי כל מיני קטעים של סי מהקדם אירוויזיון וכאלה. היא מדהימה. בכלל, היא מנגנת במפוחית פה (גם אלאניס...), כך שממש יש לי אהדה כלפיה. זהו. לילה טוב לכם.

אהוד_

New member
סי הייתה פעם אחת בקדם

ב 1995 וזכתה מקום חמישי במקום שלא יודעים להעריך לפעמים מוסיקה אמיתית...ואומר לך את זה אחד שאוהב אירוויזיונים

AlanisJunkie

New member
לדעתי דווקא מקום מכובד...

וזה לא מראה בכלל שלא מעריכים אותה או משהו כזה, כי פשוט היו שירים אחרים שאולי בעיניי הקהל היו יותר מתאימים לאירוויזיון. עובדה שדנה אינטרנשיונל זכתה באותו קדם אירוויזיון במקום השני ושנים אחר כך היא זכתה במקום הראשון באירוויזיון בכבודו ובעצמו. בסך הכל, בלי כוונה לעצבן כאן מישהו, זה יותר טוב בשביל סי שהיא לא נשלחה לאירוויזיון. בשביל מה היא צריכה את זה? זו סתם תחרות משעממת ולא הגיונית שרק מפחיתה את ערך האומן שמשתתף בה בעיניי הקהל הרחב.

ט י נ ה

New member
היי לך אלינס ג´אנקי

קודם כל אלניס היא אחת הזמרות היותר מועדפות עלי בדור החדש והקליפים שלה נפלאים ... כן כן בעיקר ההוא ....עם השיער ..... בכל אופן אשמח פעם כשיהיה לנו יותר זמן ונהיה און ליין לספר קצת חוויות מאותו קדם היסטורי ... זו היתה חוויה טראומתית לחלוטין ורק בדיעבד אני מבינה כמה אנשים רצו שאצליח ונאנצח אבל הבעיה שהם לא היו שם בפועל הרגשתי לבד כמו כלב כולם הגיעו לשם עם משלחות ענקיות ואני הסתובבתי לי במזדרונות עם שלושה נגנים ומפוחית ביד ... בקיצור חמסה מקום חמישי זה לא רע אבל לעולם לא יהיו לי כוחות להיכנס לשזה שוב בעצם אסור להגיד לעולם... לעולם אל תגיד לעולם לא שלך סי

תגידי תודה

שלא הגעת לשם. זה היה מרסק לך לגמרי את כל התדמית של הרוקרית בלוזרית, והיה הופך אותך לדמות מתקתקה ששרה עוד שיר אידיוטי עם תנועות מוזרות. לדעתי את צריכה לקחת כמחמאה את העובדה שלא נתנו לך להגיע לאירויזיון, את פשוט לא זמרת של אירויזיון ואת צריכה לקום בבוקר ולהגיד תודה לאל שאת לא כזו. עד היום לא ראיתי אנשים שהתפרסמו בעקבות הגעתם לאירויזיון. ואם הם התפרסמו אז הם זכו להצלחה ולפרסום של דקה וחצי בערך, עד שכבר כולם נמאסו על השיר המאפן שלהם, שנשמע שוב בתכנית ספיישל משעממת של יואב גיטאי (זה השם או שאני טועה?) שחוזרת על עצמה מדי שנה, בה הוא טוחן עד אפר את אנאבי ואת השיר של אנמרי דוד במשך יום שלם, וסופר בצורה מעוררת רחמים את הדקות עד שהמפגע התרבותי הפאתטי הזה יתחיל. סי שלי, את חייבת להבין שאת לא זמרת של קהל גדול, את לא המונית. יש לך שירים מדהימים, שמה לעשות הם קצת יותר עמוקים מ"יאלה לך הביתה מוטי" וחבריהים. לדעתי הקהל האינטיליגנטי יודע להעריך את הפרינג´, נכון שלא מרוויחים מזה הרבה, אבל לפחות הקהל שלך מבין את המסרים שלך. אל תתני לנצנצים של האירויזיון, ולאלה שעל החולצה של שרית חדד לסנוור אותך, תעשי רק מה שאת אוהבת ומה שאת חושבת ותראי איך כולם ימותו על זה.

Human Nature

New member
חחח... את קצת טועה.

מכירה את האלמונית הזו, סלין דיון? קליף ריצ´ארד? אבבא? ...אני יודע שיש עוד. שכחתי עוד כמה. האמת, לסי באמת לא מתאים האירוויזיון, עם כל הכבוד. סי פשוט לא בנויה לשיר שירים פופולרים ומתקתקים. אני מנחש שהיא לא הייתה מגיעה למקומות הגבוהים, אלא אם כן הייתה הפתעה. ושוב, עם הערכה כנה...

actress

New member
אני גם חושבת שאת טועה

אם לשרית חדד שהיא ידועה בתדמיתה של מלכת הזמר המזרחי התדמית שלה לא נהרסה, אז בהחלט התדמית של סי בהחלט לא תהרס. כל 1 באירווזיון מייצג משהו אחד בא מרקע כזה ואחד בא מרקע כזה ואם סי היתה ניגשת כיום עם השיר של ניק קייב THE ROSE אני חושבת שזה שיר שיהיה קליט ויאהבו את זה והזמר ליוי כמובן דני ליטאני שמבצע את זה מושלם. ותאמיני לי שסי ממש לא מתלהבת ממה שנקרא נצנצים היא עושה מה שהיא חושבת לנכון ולא רצה אחרי התהילה והפירסום וגם אם זה האירווזיון שזה כ"כ נוצץ היא תלך על מה שהיא חושבת לנכון ואני בטוחה שהיא יודעת מה טוב לה.

Human Nature

New member
חבל, אבל זה אסור.

הכותב של השיר חייב להיות ישראלי. חוק באירוויזיון.

אהוד_

New member
המממ....

אי אפשר להגיד על תחרות שמושכת במשך 48 שנה מאות מיליוני צופים נכון שיש שירים לא טובים ויש שירים טובים, אבל זו חשיפה טובה שזמרים כמו חוליו אגלסיאס, אבבא, אוליביה ניוטון ג´ון, סלין דיון, לארה פאביאן ובטח עוד כמה ששכתי קיבלו, שלא לדבר על להיטים קלאסים... בשביל הישראלים...אתם מכירים זמרים ישראלים שכן היו במצעד הבריטי? יש את אסתר עופרים מ 1968 (שגם היא הופיעה באירווזיון) ועופרה חזה...גם היא הייתה וכל שיר שזכה באירוויזיון מישראל היה 20 הגדולים של המצעד הבריטי אבניבי מקום 11 הללויה מקום 5 (מכר למעלה מ 3 מיליון עותקים) ודיווה מקום 9, והיה השיר הכי מבוקש ב MTV בחודש יוני 1998 ואני אזכיר ששירים דביליים כביכול כמו חי והורה מכרו כ"א חצי מיליון עותקים. כל אחד יכול להיות באירוויזיון אבל זו הפקה גדולה, וצריך להיות ווינר בדם, ולעקוב קצת אחרי התחרות כדי לדעת מה הולך שם.....השנה, אני אסכים שהתחרות הגיעה לזנות בעקבות הזכייה של אחת שעשתה שם קברט במקום לבוא ולשיר שיר טוב.

samc

New member
Israeli Rock Group

נכון -לעולם אל תגיד לעולם לא! ולכן הצטרפו ל http://groups.yahoo.com/group/israelirock תודה שמואל

actress

New member
יווו, אתה ע-נ-ק האתר פשוט מדהים../images/Emo70.gif

רק חבל שהם לא שמים תמונות שלה + ההופעה שהיתה אבל
על האתר

AlanisJunkie

New member
היי סי!

איזה כייף לכם פה שסי משתתפת איתכם בפורום. הייתי רוצה שגם אלאניס הייתה מצטרפת אלינו.
בקשר לדברים שכתבת, אני שמח שאלאניס היא אחת הזמרות המועדפות עלייך, כי תמיד חשבתי לעצמי שאת בטח מעריצה אותה או משהו דומה, כי יש בינכן הרבה במשותף. וזה בסך הכל מראה שיש לך באמת טעם טוב.
ובקשר לזה שהגעת לשם עם שלושה נגנים ומפוחית ביד, אז תראי עם כמה קצת דברים באת ולאיזה מקום מכובד הגעת! ולדעתי, עם הכישרון שלך את לא צריכה יותר מזה, באמת. וכמו שאמרת, בהחלט מקום חמישי זה חמסה, ואני מאמין שעוד נראה אותך מצליחה במשהו שהוא בכמה רמות מעל האירוויזיון. ובקשר לדברים שאנשים כתבו פה, במהלך השנים שהאירוויזיון מתקיים באמת לא יצאו ממנו הפתעות גדולות. לפחות לא כמו שהיינו מצפים שיצאו משם. סלין דיון, אבבא ועוד כמה בודדים הם בהחלט מקרים ספציפים. אפילו דנה, שהיא באמת מדהימה, ויש לה אנגלית מצויינת וכל התכונות שיכולות ליצור כוכבת ברמה בין לאומית לא הצליחה מי יודע מה. נכון, היתה לה מיני הצלחה בין-לאומית, אבל תודו שציפיתם ליותר. אם סי הייתה זוכה באירוויזיון אני חושב שאם היא הייתה עושה כמה גירסאות כיסוי מרשימות לכל מיני שירים לועזיים מוכרים, עם הקול המרשים שלה היא בהחלט הייתה יכולה לכבוש נתח שוק בין-לאומי, ואחר כך כבר לפעול עם שירים משלה.

טוב אני לא התכוונתי

להשפעת האירויזיון על אמנים מחול, התכוונתי למה קורה עם אמנים כאן בארץ. אוהבי הרוקנרול בארץ לא מתים על האירויזיון, מבחינתם האירויזיון משאיר מעין כתם על אומנים שהיו שם, אח"כ אם הם ינסו לעשות רוק זה לא כל יצילח. (או קי, אני מכלילה, קחו את כוורת כיוצאי דופן). אני מדברת על אמנים שהגיעו לאירויזיון בצורה ממש דבילית כמו: יזהר כהן, ירדה ארזי, עפרה חזה, דפנה דקל. חוץ מכוורת שגם הם לא חסידי רוק, לא עולה לי בזיכרון עוד אמנים מהז´אנר הזה שהגיעו לשם. לשרית חדד הז´אנר הזה מדהים, יש לה גם קהל שהולך אחריה כעדר, בעינים עצומות ולא משנה איפה היא תופיע. התכוונתי שהקהל של סי, אוהב מוזיקה קצת יותר אינטיליגנטית מהשואו הנוצץ הזה. חוץ מזה רוקרים לא מתעניינים באירויזיון, לזה התכוונתי כשאמרתי שזה היה מרסק לסי את התדמית. בדיוק כמו ששרית חדד ואורנה ומשה דץ לא יבואו להופיע בפסטיבל ניצנים כי אין להם ביקוש שם. זה פסטיבל רוק.

אירוויזיונים וכל השאר

אני לא פריקית של אירוויזיונים אבל אני חייבת לחלוק עלייך טיפ טיפ, באשר להגדרה שלך את האירוויזיון כ"פאתטי" או "לא אינטליגנטי". אירוויזיון הוא ז´אנר תרבותי. מיליונים צופים בו מדי שנה ולפחות 90 אחוז מהם לא עושים את זה משיעמום קיומי. בארץ יש קהילה גדולה של אנשים (רובם מאד אינטליגנטים) שמתים על האירוויזיון וגם יכולים לדקלם מתוך שינה את כל מי שזכה בכל התחרויות מאז היווסדו. בשעות הבוקר הם מתכנתים, רואי חשבון ואנשי עסקים. בלילה הם מזמרים את "אבניבי". אז... הערך של האירוויזיון לגבינו, מדינה קטנה וובעייתית, גבוה מאשר של שאר המדינות באירופה. בימים טרופים יותר ופחות, אנחנו זקוקים לייצוג תרבותי בחוץ. האירוויזיון, אולימפיאדה, תחרויות ספורט ותחרויות מדע הן דרך להיות חלק מתרבות גלובלית. לכן אין להמעיט בחשיבותו ובוודאי אין לזלזל. והכי חשוב - אין לשכוח שמאחורי השתתפות באירוויזיון, מאחורי הנצנצים והקצקצים עומדים חלומות גדולים של אמנים שזו דרכם להיחשף לעיני ואזני מיליונים. הסיטגמה שנדבקה באירוויזיון כתחרות משמימה אולי מוצדקת בחלקה ואולי לא. לא חייבים לאהוב ולא חייבים לרוץ לקנות דיסקים ואוספים של ג´ינג´יס חאן. אבל צריכים להתייחס לתחרות הזו בכבוד כי היא מייצגת טעם תרבותי של המון אנשים. (אני מזכירה לך שפעם קישוטי מלאכים נקראו בזלזול "קיטש" עד שהעולם הבין שקיטש זו תרבות). אני בטוחה שהיתה בך גאווה כשדנה (זמרת לא פאתטית בכלל) זכתה באירוויזיון, אני בטוחה שעברה בך איזו שהיא התרגשות כששרית חדד עלתה לבמה ושרה מכל הלב, מכל הנשמה כשהיא יודעת מי עומד מולה ועשתה את זה בכבוד ענק. ועוד דבר - אמן שבוחר להשתתף באירוויזיון לא בהכרח עושה את זה מטעמים אמנותיים אלא משיקולים מסחריים. ושיקולים מסחריים אינם קללה אלא דרך לגיטימית מאד לקידום, פרסום וחשיפה. תחרות אירוויזיון היא אחת הדרכים. האירוויזיון לא אמור לשרת ציבור של בעלי אייקיו 200 (יש בקושי 5000 כאלה בעולם) למרות שאני בטוחה שגם הם נהנים ממנו. לאינטליגנציה אמנותית אין כל קשר לכאן. סי יכולה לשיר שירים סופר אינטליגנטיים ועדיין להשתתף באירוויזיון. אז מה? מה זה בדיוק גורע ממנה? האם זה מפחית את עוצמתו של "עולם תעשייתי" האם זה גורע מההתרגשות מ"ת"א ביירות"? ממש לא. ויהיו השיקולים אשר יהיו. I REST MY CASE.

Human Nature

New member
את צודקת.

אירוויזיון זה לא אירוע שלוקח את עצמו ברצינות, הוא רק רוצה לעשות לאנשים טוב על הלב, עם קצת מוזיקה קלילה ולא מחייבת.

למעלה