רק רציתי לשתף אתכם...( +תמונה)

omer356

New member
רק רציתי לשתף אתכם...( +תמונה)

תמונה של זכר הלטיקואדה שלי. http://img215.imageshack.us/my.php?image=004ke8.jpg זיוג את הנקבה לא מזמן. אשר הטילה ביצים אתמול. שההשערה שלי שהן אינן פוריות היות וזוהי ההטלה הראשונה של הנקבה. אשמח לתגובות

naja

New member
יפה.

על סמך מה אתה מבסס את ההשערה שלך שהביצים לא אמורות להיות פוריות מפני שזו ההטלה הראשונה של הנקבה? יש לזה איזושהי סיבה?

omer356

New member
....

בד"כ במין הספיציפי הזה הנקבה מטילה בהטלה הראשונה בייצי סרק. אבל אני לא לוקח צ'אנס ... הביצים בכל זאת לא הוצאו מן הטרריום(שם תתבצעה ההדגרה)

Folklore

New member
לטאה יפה

אפשר לקבל לינק למידע נוסף על הזוחל הזה? לא יצא לי להכיר אותו לפני.

omer356

New member
הלטאה .....

הינה פלסומה לטיקואדה לטיקואדה.Phelsuma laticauda laticauda\ gold dust day gecko מדהימה ,מהיפות במשפחת הפילסומות מגיעה לכדי 15 ס"מ . אוהבת חרקים(אצלי בעיקר צרצרים וזחלי קמח) אך גם פירות נמנים בדיאטה שלה. באה מאקלים טרופי(אם לא ניחשתם עד עכשיו...) ובגלל שאין לי ממש כוח לכתוב את כל תנאיה אני יעתיק לכאן דף. ששלח לי אדם שהרבה לטיקואדות בעבר הדף מסכם בקצרה את כל תנאי הגידול+קצת רקע על הלטאה המדהימה הזאת. תודה ל...... עלה הדף(באנגלית)

omer356

New member
עוד משהו קטן

הייתי שמח לשתף אתכם בעוד משהו... אני עכשיו מעצב טרריום ל***** (שהיא תגיע..רק אז אני אגיד..) עכשיו הטרריום צריך להיות טרופי. הכיוון שלי היה טרריומים בסיגנון הבא... הייתי שמח לדעת מהו טעמכם בנושא... והאם יש לכם עוד רעיונות לעיצוב טרריום טרופי אז לכל מי שיש תמונה של טרריום טרופי אשמח אם הוא יעלה אותה לכאן. עומר

Itamar Levy12

New member
מוזר

אני הייתי תחת הרושם שהגרנדיס יפה בהרבה(באופן כללי כשמדברים על המין, כמובן שיש כאלה שאולי יעדיפו את התת מין הקטן). אישית ראיתי את שני התתי מינים ולדעתי הגרנדיס הרבה יותר יפה, פשוט אין כאלה למכירה בארץ(לא כאלה שאני שמעתי עליהן לפחות).

naja

New member
לדעתי זה לא נכון.

אני לא מכיר את הלטאה הזו, אבל אין שום הגיון ביולוגי או אבולוציוני מאחורי זה. אין שום סיבה שבע"ח ישקיע כ"כ הרבה אנרגיה בתהליך רביה שאמור להכשל. אני משער שהטענה הזו מועלת בעיקר ע"י מגדלים לא מנוסים, שלא מכינים כמו שצריך את הנקבה לריבוי, או שההטלות הראשונות מגיעות בהפתעה. בכל מקרה, אם יש לזה מקור רציני(מאמר כלשהו) אני אשמח לקרא.

omer356

New member
...

בעיקרון.. לא אני המצאתי את ההנחה הזאת.... בד"כ אני נמנע מלהמציא דברים שמעתי את ה... מאדם שדווקא הרבה לטיקואדות במשך זמן רב. והוא אינו מגדל שאינו מנוסה. הוא אמר שבדרך כלל כל הנקבות שלו שהזדווגו לראשונה הטילו ביצי סרק בפעם הראשונה. גם אני כאשר שמעתי את זה טיפה הופתעתי... בשביל מה? למה היא מטילה את הביצים אם הן אינן בוקעות?(הניסוח דפוק הכוונה טובה..) יכול להיות שאותו אחד נתן בד"כ יותר מידי סידן ... והנקבה היתה מוציאה את כל הסידן כאשר היא הטילה ביצי סרק(וזוהי עובדה..) או שהוא פשוט לא ניסח את מה שהוא כתב נכון. אם מסתבר ומה שאמרתי אינו נכון. אני אצטער על כך.

naja

New member
ישנם יותר מידי "מומחים" מסתבר.

אני תמיד מעדיף קודם לקרא ספרות מקצועית ורק אח"כ להקשיב למגדלים. זה לא שהמגדלים לא יודעים, פשוט ישנם יותר מידי "מומחים" למיניהם שלא ממש מבינים בתחום בו הם עוסקים. אני במקומך הייתי מחפש לי עוד מקורות מידע כדי להצליב עם המידע שקיבלת מהבחור בכל הקשור לגידולן של הלטאות האלה, במידה והסתמכת על העצות שלו לא רק בנוגע לריבוי. ודרך אגב, זה לא שהוא לא צודק, באמת יכול להיות שרוב ההטלות הראשונות אצלו לא בוקעות. כדאי גם לו לקרא קצת ולנסות להבין מה הסיבה.

omer356

New member
..

אני תמיד מוכן לקרוא. מה הבעיה? שבארץ אין הרבה ספרים על המין הספציפי הזה. הייתי שמח להזמין ספרון מחו"ל הבעיה שאיני יודע כיצד. אשמח לאנשי מקצוע שיעזרו לי במטרה.

יכול להיות שהסיבה לכך היא

התפתחות מהירה מדי של השממית, דבר שגורם לכך שלא כל המערכות מגיעות לאותה הרמת התפתחות והתוצאה היא שממית גדולה שמטילה בהתחלה ביצים לא טובות. לפעמים אנחנו שוכחים שבשבי אנחנו מזרזים תהליכים, לפעמים ההשפעה היא "חיובית" ולפעמים לא במיוחד.

למעלה