צרור עצות לחייל המתחיל:
1)כשעושים לך זובור, אל תראה שאתה נהנה מזה, אחרת תוך שבוע תהפוך למזרון הפלוגתי. 2)במקלחות, תתקלח עם הפנים לקיר, שלא ישימו לב ששאר החיילים העירומים "עושים לך את זה". 3)יום לפני הגיוס - תסיר את הלק מהציפורניים ברגליים, חיילים אחרים לא מקבלים בפתיחות כל תופעה. 4)חבל שלא שאלת לפני חודש את אותה השאלה, הייתי מייעץ לך להפסיק לגלח "פס" במפשעה, זה אולי נחשב מאוד "אין" בקהילה שלך, אבל לצבא חוקים משלו. 5)בלי ליפסטיק, גם בשעות המנוחה, הצבא זה לא המקום להתרווח אחרי יום אימונים מפרך, ולפנק את עצמך בטיפוח המראה. 6)תשנה את סגנון ההליכה, במקום להצמיד ברכיים , לך בצעדים גדולים שבהם כל הרגל נשלחת קדימה ולא הליכה מטופפת כמו במועדונים שהיית עד היום. 7)מותר לבכות, אבל לא בכל פעם שמישהו פוגע בך, אלא אם כן, כדור מפלח את בטנך. 8)בבקו"ם- אל תסתובב בצחקוק נשי ותפרגן לכולם: "איזה יופי, המכנס יושב לך יופי על התחת". 9)מול קצין השיבוץ- אל תבקש להיות "מורה חיילת" או "מש"קית ת"ש" הצבא לא מתקדם בדיעותיו בהתאמה לשנקין בת"א. 10) כשמגיע לכיוונך קבוצת חיילים - בשום אופן לא לסדר את שערך , לא לעפעף בעפעפיים ובטח ובטח לא להגיד בטון נשי ומתגרה "וואוו, חיילים, איזה מתוקים". אני מקווה שהעצות יועילו לך ויעזרו לך לקליטה מהירה. בנושא הערבים, כן לזיין ערבים או לא לזיין ערבים, זה כבר להחלטתך לפי רחשי ליבך.... יאללה אחינו, גיוס נעים, שמור על עצמך ותנסה לעבור את השלוש שנים האלו בשקט יחסי. ותגיד לאמא שבמידה וגם היא היתה מהדור שאמר :"כשזמן יגיע אני מקווה שהבן שלי כבר לא יצטרך ללכת לצבא" - טעית!!