רק רציתי שתראו את השיר הזה

gloria23

New member
רק רציתי שתראו את השיר הזה

קןראים לשיר "דם אירי,לב אנגלי" ,של להקת מוריסיי, שהסולן של הלהקה היה הסולן של הסמית'ס אם מישהו מכיר...בכל אופן רציתי שתראו איזו יכולת יש לבן-אדם לכתוב שיר,בצורה כל כך כנה,על הלאומיות שלו (בריטי כמובן...) ולהמליץ על השיר שהוא בכלל מהמם לדעתי. מילות השיר: דם אירי, לב אנגלי/morriesy דם אירי, לב אנגלי זה מה שאני עשוי ממנו ואין אף אחד על כדור הארץ שאני פוחד ממנו ושום משטר לא יכול למכור או לקנות אותי אני חולם על תקופה שבה להיות אנגלי זה לא להיות הרסני לעמוד לימין הדגל, לא להרגיש מבויש גזען או גזעני. דם אירי, לב אנגלי זה מה שאני עשוי ממנו ואין אף אחד על כדור הארץ שאני פוחד ממנו ואני אמות ששתי ידיי לא קשורות... אני חולם על תקופה שלאנגלים ימאס למוות ממפלגת העבודה ומטורי וירקו על השם אוליבר קרומוול ויגנו את זרע המלוכה שעדיין מצדיעים לו... ושיצדיעו לו לנצח... *טורי זה פוליטקאי ואוליבר זה לורד פרוטקטור...זהו פשוט מהמם...

stevie1

New member
תיקון

TORY זה לא פוליטיקאי אלא חבר/מזדהה עם המפלגה השמרנית CONSERVATIVES או בקיצור-TORIES אוליבר קרומוול - כנראה שהתכוונת שהוא *היה* לורד פרוטקטור ולא *זה*. מעבר לכך, קשה לתהות למה בכלל תרגמת את מילות השיר..וכן, שמענו כבר על מוריסי והסמית'ס

gloria23

New member
תודה על התיקון זה דבר ראשון...

למה תרגמתי את השיר...אממ אני פשוט מעריצה את יכולת הכתיבה של הבן אדם הזה..ובמחשבה שנייה אולי לא הייתי צריכה לבוא לכאן.

stevie1

New member
זו בכלל לא היתה הכוונה שלי

הפורום לא שייך אלי וזכותך לכתוב מה שאת רוצה, איפה שאת רוצה פשוט תהיתי למה לתרגם משהו ששפת המקור שלו היא אנגלית - גם מהבחינה שאני בטוחה שכולם כאן בעלי ידע בסיסי בשפה וגם מהבחינה של דקויות כתיבה שאולי לא עוברות בתרגום...

gloria23

New member
ואולי יש כאלה שבכל זאת לא מבינים?

אבל את יודעת מה עזבי, חבל על הויכוח..אני לא הייתי צריכה לעשות את זה...

TwelveEyes

New member
עם כל הכבוד...

חשבת שאולי קצת קשה לאהוב את בריטניה ולהעריך אותה אם לא מדברים מילה באנגלית? קשה לי להאמין שיושב כאן מישהו שעשה/יעשה פחות מ-4 יח"ל בבגרות שלו באנגלית.. בלי קשר, אאל"ט אסור לפרסם שירים בתפוז, היות וזו עבירה על זכויות יוצרים. אם כבר, היית יכולה לשים לינק למילות השיר.

gloria23

New member
ועם כל הכבוד שלי....

א. לא ידעתי שאסור לפרשם שירים... דבר שני, ובאמת עם כל הכבוד, מאיפה אני אמורה לדעת שיש פה אנשים שכל כך טובים פה באנגלית? ואולי יש פה אנשים כמוני שלא כל כך טובים באנגלית ולא היה מזיק להם תרגום? עובדה שתקנו אותי... ומאיפה לי לדעת שכולם מכירים פה את מוריסי? נכון הפורום נקרא "תרבות בריטניה" ומוריסי, נראה לי מתאים מהבחינה הזו לדון עליו כאן, אבל עוד פעם, אולי יש כאלה שלא מכירים?... אני חושבת שהיחס שלכם מזלזל ומתנשא, אז גם לדון פה במשהו שכן קשור אי אפשר מבלי שיקטלו אותך..אני מציעה לכם לחשוב פעמיים לפני שאתם מגיבים להודעות מהסוג הזה...אולי פשוט תעשו רשימה בעמוד הראשי של דברים שאתם מוכנים שידונו בהם בפורום ורק זה, ואז לא תהיה פה בעיה לאף אחד.

כרמלה2

New member
יש כאן המון גולשים שקטים

שאוהבים מאוד את אנגליה ולא יודעים אנגלית. דווקא מאוד נחמד לשמוע על הזמר הזה ולקרוא את השיר בעברית. אם זה היה באנגלית הייתי נאלצת לקרוא לבת שלי שתתרגם.

gloria23

New member
../images/Emo13.gif

אני שמחה שנהנת כרמלה, ואני ממליצה לך לשמוע עוד שירים מהאלבום החדש שלו...זה יצירת אומנות
ועוד איזה יכולת כתיבה...אף פעם לא ראיתי זמר שמדבר על הלאומיות שלו בצורה כל כך כנה ויפה... יום טוב:)

למעלה