רק שחמותי לא תדע

sarit32a

New member
רק שחמותי לא תדע

רק שחמותי לא תדע- חמותי ספרנית לשעבר ואנחנו מדברות הרבה על ספרות לילדים ומה רצוי ומה חלילה להקריא או שיקראו. עד כאן הקדמה
בני בן השש אלון חבר של חבורת יצורים שקופים הרואים ואינם נראים ( רק הוא רואה אותם). שם אחד החברים השקופים שלו דני. היום היינו בספריה ותוך כדי אני רואה את הספר דנידין הרוא ואינו נראה זוכרות/ים? מיד עלה חיוך על פני וללא מחשבה לקחתי את הספר בארוחת הערב שוחחנו זוגי הילדים ואני שמותר לקרוא גם ספרים שטותיים, וגם ספרים סתמיים. רק שחמותי לא תדע שהוצאנו את נכדיה לתרבות רעה והקראנו להם דנידין. (זוכרים אני כותבת מדי פעם חוויות אז גם הפעם) שרית

מה רע בדנידין?

אחלה ספר (ככל שזכרוני אינו מטעה אותי בגילי המופלג...). ספר על דמיון ומציאות, חלומות והרפתקאות, וזה בכלל לא סתמי ולא שטותי, ובטח לא תרבות רעה. איזה ילד (וגם מבוגר) לא רוצה לפעמים להיות רואה ואינו נראה? את יכולה להיות מרוצה מאד שבנך קורא את הספר הזה.

עזבי את חמותך, העיקר שהילד קורא !

נכון, דנידין הוא לא פסגת היצירה הספרותית בארץ, והוא נגוע בגזענות מגעילה - אבל מרבית הדור שלי גדל עליו ויצאנו בסדר... מה שחשוב הוא שהילד לומד לקרוא, לאהוב את הקריאה, להתחבר לספרים, לאפשר להם לפתח את אוצר המילים והשפה שלו ובכלל לעשות לו כיף. ונכון, תפקיד ההורים הוא לכוון לצריכה נבונה (של ספרים, תוכניות TV וכו') אבל כמו שלפעמים הולכים לטיול חינוכי ולפעמים סתם לים לשחק בחול - מותר גם לקרוא סתם בשביל הכיף. אז יאללה, חמותך תתמודד עם האתגר, ותאמיני לי שהיא תעדיף נכד שאוהב לקרוא וברבות הימים יפתח (אנינות) טעם, מאשר נכד שקריאה זרה לו. ואגב - בשנה האחרונה הבנדוד שלי בן ה-7 "חיסל" באדיקות ספר אחר ספר של אריך קסטנר... התחלתי אותו עם אמיל והבלשים (הרפתקאות, גנבים, טובים ורעים - כל מה שילד צריך), העברתי אותו ל'35 במאי' והשבוע הוא התקשר לדווח שסיים בהנאה את 'הכיתה המעופפת' - והוא מאוד אהב את מרטין ורוצה מורה כמו ד"ר בק... אז שווה לתת צ'אנס !

Ella Bella

New member
כילדה מאוד אהבתי את דנידין,

קופיקו, צ'יפופו (אח... צ'יפופו במצרים...
) ולמרות שאני קוראת השמצות אודותיהם בפורומים שונים, אני לא זוכרת את הגזענות או הפוליטיקלי אינקורקט אלא את הכייף וההרפתקאות... אז יאללה, תני לו ושיהנה. אגב, גם נגד סרטי דיסני יש השמצות רבות ויש לומר מוצדקות, אבל בעיני המבוגר. הבת שלי אוהבת דיסני ובעינים שלה אין שום דבר מזה אלא רק אגדה מופלאה עם סוף טוב, שדווקא שנוי במחלוקת בעינים שלי (תמיד הבחורה מקבלת את הנסיך החתיך וכל צרותיה נעלמות... חחח). אני בטוחה שכשתגדל היא תבין שלא כך דרכי עולם גם בלי להסביר לה ובלי לאסור עליה את הצפייה עכשיו.

אישית אני אמנם

חשבת כמו חמותך שדני דין צ'יפופו קופיקו וחבריהם הם תת רמה אבל הרעיון של להציע לו אתץ הספר כי יש לו חבר דמיוני שקוף בשם דני אכן מתבקש ומקסים וילדים(ומבוגרים...) יכולים להפיק הרבה בנקודת זמן מסוימת גם מספר גרוע שיושב להם בדיוק על נקודה שמעסיקה אותם. אני חושבת שזו הזדמנות מצוינת לדבר עם הילד על קריאה ביקורתית. יצא לי להגיד לילדים שאני לא אוהבת ספרים מסוימים-כאלה שבעיני הם לא ספרים(טלאטאביז,דרדסים וכו') ולא מנעתי את הקריאה, רק הבהרתי שאני לא רוצה להקריא את זה. נראה לי שהמסר עבר, בעיקר כשרוב ספרי הילדים שלי(ילדים עוד אין אבל ספרי ילדים יש בשפע) הם ספרים משובחים לטעמי. ואגב, כולכם מוזמנים להעביר את הדיון לפורום ספרות לילדים ונוער-שני הפורומים "שלי" ייצאו נשכרים מהשידוך... ולאחרונה גם גיליתי מחדש את אתר דפדף המדהים שכדאי מאוד לבקר בו עם ילדים קטנים וגדולים שאוהבים לקרוא, ליצור ולחשוב.

Ella Bella

New member
דרקונית

אני מאוד מסכימה עם דברייך לגבי ביקורת ספרים בפני ילדנו אם כי לא מניעה. אפרופו הדיון, הספר של בילבי. אבל אני אתחיל שירשור בנפרד בהמשך החג (אנחנו מוזמנים לסוכת השכנים
). תודה על ההזמנה לפורום ספרות ילדים. לא ידעתי שיש כזה
חג סוכות שמח לכולם!

sagiberg

New member
בפורום ספרות לילדים../images/Emo24.gif

עברתי כאן בעקבות דרקונית המזל ונקלעתי לדיון המעניין. אשמח אם תכנסו אלינו לפורום ספרות לילדים ונוער להמשך הדיון

Ella Bella

New member
נכנסתי לפורום שלכם../images/Emo5.gif

לפחות מהשירשורים בדף הנוכחי לא ראיתי משהו שקשור לילדים ונוער (אלא אם כן יש גירסאות של "צופן דה וינצ'י" ו"השעות המתות" לילדים...) . אולי זה רק
של חג ...

../images/Emo13.gifלגבי פורום ספרות ילדים

א.חפשי טוב-אין שם רק ספרי מבוגרים ב.לפורום ההוא יש שני "כובעים"-מבוגרים שמדברים על ספרי ילדים ונוער ובני נוער שמדברים על מה שהם אוהבים לקרוא וכיוון שמדובר בחבר'ה שקוראים, באופן טבעי הם גולשים גם לספרים של גדולים. לפעמים שני הכובעים מתחברים ולפעמים לא, אבל תמיד יש שם מקום לשירשורים מסוג זה ונאוה-לא שאי אפשר לנהל כאן כל דיון(ברור שכן), זה פשוט בול מהנושאים שרלבנטיים לשם ורציתי לתפוס שתי ציפורים במכה-להחיות את הפורום ההוא בעוד מבוגרים שמדברים על ספרי ילדים ולתת לאנשים מכאן הזדמנות לקבל עוד המלצות ודיעות. ג.לגיל 8 אני ממליצה על ספרי רואלד דאל- צ'ארלי והשוקולדה, מתילדה, ג'יימס והאפרסק הענק ויש עוד אבל לגילאים אחרים. יש עוד כל-כך הרבה ספרי ילדים שאני אוהבת שאין לי מאיפה להתחיל-תנו כיוון ואצטרף!

למעלה