רשומה בעניין הסכם השילומים

Bluestar82

New member
רשומה בעניין הסכם השילומים

נתבקשתי להעלות קישור לרשומה שכתבתי לאחרונה על הסכם השילומים ורפי איתן. הרשומה זכתה לבחירת העורך בבלוגיה של תפוז. מקווה שתהנו לקרוא אותה ואשמח לקבל כל תגובה לרשומה. ערב טוב. http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1126196

deebeebee

New member
הסכם שילומים?

הרשומה נראית לי כמתקפה על השר מצד אחד וסנגוריה על העם הגרמני מצד שני כש הנושא של הסכם שילומים תופס מקום קטן מאד ונראה לי כתרוץ למתקפה ולסנגוריה...............

Bluestar82

New member
נכון

עיקרה של הרשומה היא התקפה על השר ועל הדרך שבה הוא בחר לזכות בכמה נקודות זכות.... אבל עדיין יש גם התייחסות לא קטנה לעניין הרצון לשנות את ההסכם.

הגרמנים "עם טוב" ? נו, נו, נו

אינני יודע אם בכלל ניתן לאפיין עם בצורה כוללנית. אך אם לעשות זאת, הרי שהגרמנים רחוקים מאד מהגדרה זו. ואינני סבור שיש צורך להרחיב. אם לנסות, הייתי אומר שהאיטלקים הם "עם טוב": לא שמענו על איטלקים שהתעללו ביהודים כפי שהגרמנים התעללו בהם, באיטליה לא קמו משרפות ולאחר המלחמה עזרו איטלקים רבות ליהודים ולנו כעם..

iwit

New member
מדוע כל התשבחות האלה לגרמניה?

מאז עלה עניין השילומים שוב אני שומעת יותר מדי אנשים שטורחים לצורך החרפת הביקורת שלהם על ישראל, לגבות את הגינוי במחמאות לגרמנים. הגרמנים כאלה נפלאים -ואנחנו - רודפי בצע. השוואה מיותרת ומופרכת. הכותב מציין שגרמניה היא מדינה שאחוז האנטישמיות בה נמוך מבכל מדינה אחרת. היתכן? זה נשמע לי לא סביר, אלא אם כן יש להם הגדרה שונה מאנטישמיות ממה שיש לי. מישהו שמע על הנתון הזה?

Bluestar82

New member
שלום לך,

מאחר ואני לא מבקר קבוע בפורום זה אני אשתדל להתייחס אך ורק לטענות שאלו לגבי הקביעות שלי ברשומה. אני חושב שקצת הגזמת כאשר כתבת שאני שופע במחמאות כלפי הגרמנים ואילו אנחנו הישראלים רודפי בצע. למרות שאני יכול גם לתת לך הרבה דוגמאות לכך מחיי האישיים, אני ממש לא קובע כך ברשומה. מה שכן כתבתי זה שהגרמנים הוכיחו כי הם מצטערים על אותו פרק שחור בהיסטוריה ומודים בטעותם ולכן לבוא עכשיו יותר מ 60 שנה אחרי ולהגיד להם תשלמו לי עוד ותוכיחו שוב שאתם באמת מצטערים זה לא בסדר. מעניין איך תתיחסי לאותן אומות ערביות שכבר מכות אותנו שנים על גבי שנים ועדיין לא הראו ניצוץ אחד של שינוי כיוון בהלכי הרוח האנטי יהודיים שלהם. אחוז האנטישמיות נמוך בגרמניה מאשר במדינות כמו פולין ואוסטריה. זה אני יכול לומר לך די בוודאות. אבל אם את עדיין חושבת שהמצאתי דברים... אני מצטער ומנהל הפורום הנכבד והחשוב הזה מוזמן להוריד את ההודעה ו/או לגנות אותי.

deebeebee

New member
קיים הבדל בין הממשל לבין העם

הממשל הגרמני הוכיח מאז ימי אדנאוור- יהיו האינטרסים אשר יהיו- שהוא בהחלט מנסה ליצור גרמניה אחרת כשם שעושה זאת ממשלת פולין בשנים האחרונות. אני לא יודעת אם הגרמנים "כיסו" את חובם בנושא השילומים שכן מלבד הרצח, ההתעללות והסבל הרב שהם גרמו למיליוני בני עמנו הם גם גזלו רכוש יהודי רב מאד ומכיוון שאין לי מספרים בסכומים אני לא יודעת מה הם כיסו ולכן לא בקלות אכנה דרישות כספיות כרדיפת בצע, לפחות לא מצד הקורבנות. לגבי אנטישמיות היום- איך אתה יודע שבפולין או באוסטריה יש יותר אנטישמיות מאשר בגרמניה? בדקת? לגבי "צער וחרטה"- אולי היא הובעה בקרב מנהיגי גרמניה, אבל האם היא הובעה או מובעת בקרב העם הגרמני? האם העם הגרמני באמת ובתמים מתמודד עם עבר זה? האם במערכת החינוך בגרמניה מלמדים על פשעי הגרמנים ולא מגדירים אותם כ"פשעי הנאצים" כאילו אותם "נאצים" היו חיזרים שהשתלטו על גרמניה והגרמנים ומיד אחר-כך נעלמו והשאירו את הגרמנים האומללים עם כל ה"צרות"?

iwit

New member
לא התייחסתי ספיציפית למה שאתה כתבת

אלא באופן כללי לשיח נפוץ במקומותינו בימים האחרונים. תשמע, אם הגרמנים הוכיחו שהם מצטערים או לא זה לא איזה מדד אובייקטיבי. זאת בטח לא דרך לקבוע מדיניות רשמית של ישראל כלפיהם (ואני ממש לא מתייחסת לעניין השילומים, אלא מדברת באופן כללי על יחסינו עם הגרמנים). אני לא בטוחה אם תימצא איזה הסכמה גורפת פה בארץ שהגרמנים הוכיחו שהם מצטערים. השואה היא, לצערי, גם לא בדיוק פרק שחור בהיסטוריה אלא שיא של אנטישמיות של מאות שנים, ועם אינו הופך את עורו ברגע ונהפך מאנטישמי לחובב יהודים. בעניין המדינות הערביות - אתה מעלה כאן עניין שאני לא חושבת שהפורום הזה הוא המקום לדון בו, אני רק יכולה לומר בעניין הסכסוך הישראלי-ערבי שאני לא פחות מודאגת מאיך שמדינות לא ערביות, אירופאיות, בכללן גרמניה (אני לא מדברת על מדיניות של ממשלות דווקא), נוטות להתייחס בעצמן ליחס של מדינות ערביות מסוימות אלינו - אנטישמיות אירופית שעברה מטאמורפוזה למשהו שנשמע יותר הומניסטי, כמו אנטי-ישראליות או פוסט-ציונות (ואם אני לא מסבירה את עצמי ברור אז אני מזמינה אותך לקרוא דוגמא קטנה, בעמ' 90 של הספר "הברלינאי האחרון" של יורם קניוק, למשל). אני לא חושבת שהנתון שהבאת לגבי האנטישמיות בגרמניה שקרי, הוא פשוט נראה לי רחוק מהמציאות. יכול מחקר להוכיח שאחוז האנטישמיות בגרמניה הוא הנמוך ביותר, אך איך נקבע אחוז האנטישמיות בגרמניה באמת? ע"פ כמות האנשים שמוכנים להודות שהם אנטישמיים? לפי כמות האנשים שעוסקים בפועל בפעילות אנטישמית? לא מפתיע אותי שבאוסטריה יש יותר אנטישמיות, אוסטריה וגרמניה זה היינו הך, אותו עם; ובאשר לפולין - גם זה הרי לא מפתיע - כשמציבים מדינה מאוד קתולית וכפרית מול מדינה שרואה בעצמה איזה מופת תרבותי והומניסטי, ממי תצפה לפחות אנטישמיות?בקיצור, כנראה שהדרישות שלי מהגרמנים קצת יותר גבוהות משלך, אני לא חושבת שיש ביננו מישהו שצודק ומישהו שלא צודק - זה עניין רגשי.

למעלה