רשומה חדשה - הדרקון שבמים

nitzano

New member
רשומה חדשה - הדרקון שבמים

הדרקון שבמים - טריגרמת המים ברפואה הסינית בספרו "העברה אמיתית של הגיון הרפואה", משתמש הרופא הנודע, גֶ'נג צִ'ין-אַן, ברעיונות הלקוחים מתורת השינוי על מנת להסביר רעיונות בסיסיים ברפואה הסינית. כבר בתחילת הספר מסביר המחבר את הקשר בין טריגרמות המים והאש ל-יין ויאנג באיברי האש והמים בגוף באופן מעורר השתאות. בחרתי לתרגם את החלק בו מתואר הקשר עם טריגרמת המים בעיקר מכיוון שתוכן ההסבר מדגים יפה את עיקרי מישנתו של גֶ'נג צִ'ין-אַן, שימוש בצמחים חום וחריפים על מנת לחזק את האש והיאנג בגוף.

ינוקא1

New member
אני גם חושב

שהסינדרום הזה של יאנג העולה למעלה כי אין לו עיגון , נפוץ הרבה יותר ממה שחושבים. הראיה היא שרוב האנשים , כולל אלו הסובלים מחום , חוסר יין לכאורה , אוהבים חימום של גב תחתון או בטן תחתונה. מה שנראה לי מחזק את הטענה שבהרבה מקרים של חוסר ייו יש לחמם דווקא.

nitzano

New member
אני לא יודע אם אכן יש ריבוי של אנשים הסובלים

מחום מחוסר יין, צריך קצת יותר מידע על מנת שאוכל לעשות סטטיסטיקה כזאת.

ינוקא1

New member
אני בזמן האחרון

אפילו בימים חמים , ואפילו לאנשים עם חוסר יין , שם להרבה אנשים TDP על הבטן התחתונה והגב התחתון. אני מסביר להם שההרגשה צריכה להיות "נעימה" ולא "נסבלת" , וברגע שזה לא נעים ,אני אוריד להם את זה. לרוב המוחלט של האנשים החימום של האיזורים הללו מרגיש טוב. כמעט לא אמרו לי להוריד את זה - רק אני מיוזמתי לפעמים מרגיש שזה יותר מידי. כלומר שגם אצל אנשים הסובלים מחום , זה בעיקר באיזורים העליונים - ואצל הרבה אנשים האיזור התחתון קר.

nitzano

New member
אבל זה די מתאים לעונה

בקיץ הצ'י נע החוצה ומעלה ולכן למטה ובפנים יש נטיה לקור. אני לא יודע אם זה אכן יכול לייצג ציפת יאנג באופן חד משמעי. מה זה TDP?

למעלה