רשומה חדשה - מותר האדם מן הבהמה בראיה סינית

nitzano

New member
רשומה חדשה - מותר האדם מן הבהמה בראיה סינית

רשומה חדשה שפרסמתי לאחרונה: מותר האדם מן הבהמה, אין? בספרו של ליו לי-הונג מחבר הספר "מחשבות על רפואה סינית", מעלה המחבר טיעונים מעניינים בנוגע לשוני בין האדם והבהמה ומבסס את טיעוניו על רעיונות הלקוחים מרפואה סינית. לדברי המחבר ניתן לתלות את השוני בין האדם והבהמה בעובדה כי האדם הולך זקוף ואילו החיות הולכות על ארבע. הטענה כי קיים קשר בין הליכה על שתי רגליים והתפתחות המח האנושי אינה טענה חדשה ולמעשה אנטרופוליגים רבים מחזיקים בדיעה זו.

זקיפות קומה

הי ניצן, רעיון מעניין! האם הכוונה היא שע"י הזקיפות ושחרור הגפיים העליונות, היצור האנושי החל ל'שכלל' את המח ע"י שימוש הכלים ויצירה בכלל? האם הגישה הזו מנסה להסביר נחיתות של בעלי חיים אחרים שרוב זמנם מבלים על שתיים? האם יש התיחסות לציפורים וניתוקם מהקרקע וקרבתם לרקיע? בכלל, תן קצת פרטים על המחבר אם ידוע לך. אבי.

nitzano

New member
זה ההסבר האנטרופולוגי

יותר עניין אותי ההסבר הסיני. האנטרופולוגי הוא רק בשביל להדגיש שגם שם חושבים שיש קשר בין התפתחות המח האנושי בעקבות המעבר להליכה על שתי רגליים. איתו בעלי חיים אחרים יש ההולכים על 2 ואינם עופות? האם חיות אלו ההולכות על 2 עומדות זקוף? אני לא מכיר התיחסות לתבונה של עופות מבחינה סינית ואולי זאת הזדמנות לחשוב על זה כאן בדיון בעקבות הרשומה.

nitzano

New member
נקודה אחת עליה אני יכול לחשוב בהקשר של עופות

למרות שיש קשר בין הנפש לשמיים זה לא הקשר היחידי. גם בין הגוף והנפש יש קשר הדוק. אולי דווקא בגלל ההיבט של הגוף (גודל? מבנה? התפתחות?) העופות אינם מגיעים לנקודה הקריטית בה הנפש מהשמיים מקבלת ביטוי. אחרי הכל על פי הקאנון הפנימי והשאלות הקשות התפתחות הנפש תלויה ראשית בשתי תמציות ואיחודן (כלומר יש הבט גופני פיזי ואף ייני להתפתחות). אולי הניתוק של העופות מהקרקע (תמצית ויין) אינה מאפשרת להן את ההתפתחות התבונית בה אנחנו זכינו. ואולי זה הכל עניין של זמן ולנו פשוט היו כל התנאים המתאימים (זקיפות קומה, חיבור לשמיים, חיבור לאדמה) לאורך זמן רב מספיק על מנת לבצע את קפיצית הדרך הזו. כאשר אנחנו מחממים סיר מים מעל אש לאורך זמן המים ירתחו אבל אם נוריד את הסיר מהאש לסירוגין לאחר כל דקה או שתיים, המיים לעולם לא ירתחו.

למעלה