רשומה חדשה - על תפקוד נקודות דיקור

nitzano

New member
רשומה חדשה - על תפקוד נקודות דיקור

דיקור במחטים - מבט להיסטוריה של תפקוד נקודות הדיקור מכירים את זה שכאשר אתם קוראים ספר כלשהו ומוזכר שָם שֵם של ספר אחר, אז אתם מחפשים אחר הספר השני, "שיהיה ברשימת הקריאה עד אחרי שנגמור לקרוא את הספר הנוכחי"?. וכאשר הספר השני מוצא חן בעיניכם אז אתם מחפשים מידע על המחבר ומגלים שכתב עוד מספר ספרים מעניינים. אז אין ברירה ומשיגים גם את הספרים האחרים שפירסם. כך בקושי סיימתם לקרוא ספר אחד וכבר יש לכם רשימה ארוכה של ספרי קריאה ממתינים בתור. באופן הזה נפל לידי ספרו של יוּאֵה חַאן-גֵ׳ן "הסבר על נקודות הערוצים". מעולם לא שמעתי על רופא זה לפני שגיליתי את ספרו, כנראה מכיוון שאינו מפורסם כמו חוּאֲנג פוּ-מִי מחבר "קאנון א׳-ב׳ של דיקור ומוקסה" או יָאנג גִ'י-ג'וֹאוּ מחבר "ההישג הגדול של הדיקור והמוקסה". למרות זאת לאחר דיפדוף קצר ועיון בין דפי הספר הסתבר לי שאין כל ספק שנפל בידי אוצר.
 

ינוקא1

New member
אני בדילמה

כי יש לי בעיה לכתוב כל פעם כמה שאתה כותב נפלא ומדהים - כבר אין לי מה לכתוב.
 

shahaful

New member
תודה על מאמר מרתק

ואהבתי גם את התשובות לשאלות אחרי המאמר.
 
כל הכבוד!

מרשים מאוד. גם בעומק החקירה וגם ברצון לשתף ןלהפיץ לכולנו. ישר כח, אבי.
 

nitzano

New member
תודה לכולם

אני חושב שהרפואה הסינית היא אוקיאנוס ענק של ידע. שיתוף של ידע יכול לסייע לכולנו להבין אותה טוב יותר. אני מאמין שכולנו שואפים לדעת יותר ושכולנו עוד לומדים את החומר (לא מאמין שאפשר ללמוד את הכל בתקופת חיים אחת) ובעזרת שיתוף ידע נוכל כולנו להתקדם.
 

nitzano

New member
רשומה חדשה - שינון הקלאסיקות בתרבות הסינית

לימודי רפואה סינית בסין - שינון והכרה של הקלאסיקות הרופאים הסינים מאד מחשיבים את ידיעת הקלאסיקות של הרפואה הסינית. אני אומר "ידיעת" ולא "הבנת" מכיוון שמבחינתם הבנה אינה מספקת, יש לזכור בע"פ כמה שאפשר מתוכנן של הקלאסיקות. שינון ידע היה דבר נפוץ ביותר בתרבות הסינית וגם כיום נהוג לשנן כתבים שונים בע"פ כחלק מהלימודים. יש שיטענו כי שיטת לימוד זו הינה שיטה מקובעת ונוקשה שאינה מאפשרת חשיבה עצמאית ואף מקבעת דפוסי מחשבה. לעניות דעתי, טיעון זה הינו טעות שככל הנראה נובעת מחוסר הבנה של מהות החומר אותו משננים הסינים.
 
למעלה